Kasvojen ihon kunto / Exuviance

Kasvojen ihon kunto -postauksessa avasin tämän hetkisen ihotilanteeni. Sain aivan mielettömän määrän upeita kommentteja ja neuvoja. Ajattelinkin jossain vaiheessa, että tekisin niistä jonkun koosteen – jos saan aikaiseksi. 😉 Haluan sanoa, että olen näistä vinkeistä ja tsempeistä todella kiitollinen ja konkreettista apuakin sain. Tässä esittelen nyt sellaisen. Keyword: Love -blogin JonnaH. lähetti minulle kokeiltavaksi Exuviance-tuotteita.

IMAG0681.jpg

IMAG0692.jpg

IMAG0691.jpg

Kasvoille paketissa oli päivävoidetta, yövoide, kasvonaamio, seerumi, putsari ja kasvovoide. Tarkempaa tietoa tuotteista löytyy Exuviancen sivuilta. Käsittääkseni nämä tuotteet oli valittu kokonaisuudeksi herkälle iholle. Vuosia sitten kun itse näitä hetken kokeilin, niin käytössäni taisi olla epäpuhtaalle iholle tarkoitetut tuotteet. Tämän päättelin siitä, että tämä parin viikon kokeilujakson aikana ihoni ei reagoinut mitenkään. Ei kuivunut eikä ärtynyt. 

kollaasi1.jpg

Tässä sitten kuvat ennen ja jälkeen Exuviance-tuotteiden kokeilun. Ennen-kuvat on otettu 12.3. suihkun jälkeen ennen tuotteiden korkkaamista ja jälkeen kuvat tänään 27.3. ennen kasvopesua. Sillä tosin ei varmaan mitään merkitystä ole muutoin kuin että suihkun jälkeen tietenkin on hieman extrapunoitusta. Exuviance-tuotteet (kasvovesi, putsari, voiteet ja seerumi) loppuivat alkuviikosta jo ja muutama päivä on menty taas muilla tuotteilla.

kollaasi5.jpg

Yleiskuva vaikuttaisi rauhallisemmalta, mutta ei sitä ole. ”Hoidon” aikana naamaani tuli muistaakseni kolme finniä, muutoin isommilta ja kipeimmiltä ongelmilta vältyttiin. Alla olevassa kollaasissa ennen-kuvat ovat siis nuo, joissa minulla on pyyhe päässäni. Vasen puoli kasvoista posken alueella on pahempi kuin oikea.

kollaasi3.jpg

kollaasi2.jpg

Kuten yllä olevastakin kuvasta näkee, huomattavaa muutosta ei juuri ole tapahtunut. Alla oleva kuva onkin sitten eri juttu. 

kollaasi4.jpg

Suupieleen tuli viikko sitten pieni finni ja samalla molemmat suupielet halkesivat. Ongelma meni nopeasti ohi, mutta nyt suupielessäni on taas finni (eikä se edellinenkään ole poissa) ja samoin leukaluiden päällä leuan ja kasvojen taitekohdassa on paukamat ottaneet varsinaisen riemuvoiton. Oikea puoli on pahempi vaikka kuvassa näyttäisi päinvastaiselta. Kunnon tulehdus siis meneillään taas.

Ruokavalio on tällä hetkellä hyvä; on hiilareita vähän, proteiinia ja hyviä rasvoja. Viljattomalle en ole alkanut, mutta enpä juuri muutenkaan tällä hetkellä syö viljatuotteista muuta kuin kaurahiutaleita aamupuurossani. Nekin olen vaihtanut gluteenittomiin. Ruoassa lisukkeena käytän kasvisten lisäksi kvinoaa ja riisiä. Maitotuotteitakaan en ole jättänyt, ainakaan vielä. Ongelmaksi maidottoman kokeilussa koen kahvinjuontini, koska juon kahvini maidolla. Jotkut saattaisivat jopa sanoa, että maidon kahvilla. 😉

En myöskään ole juurikaan käyttänyt meikkivoidetta. Eilen sipaisin hieman meikkivoidetta kasvoille, kun lähdin liikkeelle ja söin pienen palan kääretorttua lapsuudenkodissani, mutta nekään eivät selitä leukaperieni tai suupielieni tulehdusta. Tulehdus kuitenkin alkoi jo aiemmin.

Että tässä tällainen tilannekatsaus. Kiitos Jonnalle Exuviance-tuotteista, olet enkeli. <3 Kiitos vielä teille muillekin, kun olette olleet tukena ja apuna. Tämä on mieltä laskeva ja nolottava juttu, jonka kanssa minun ja monen muunkin on vaan elettävä kun ei muutakaan voi. Ehkä ajan kanssa jokin apu löytyy tai sitten ongelma paranee itsekseen. Pidetään peukkuja! 😉

 

12 kommenttia “Kasvojen ihon kunto / Exuviance

 1. Iho uusiutuu kk välein ja kun ihoa alkaa hoitaa oikein tuottein se voi ruveta puhdistamaan itseään ja ensialkuun tulee epäpuhtauksia -ei kannata säikähtää sitä (minä säikähdin kun en ensin tiennyt tästä) Jos vielä kaipaat jeesiä niin ota yheyttä 😉

  1. Anttis: Sen mä tiesinkin, että ihonhoidossa aluksi tulee ns. pahenemisvaihe. Tuon kahden viikon aikana sitä ei oikeastaan tullut, mun mielestä ei tapahtunut mitään. Ainoastaan tulehdustila hetkeksi tasaantui. Nyt sitten tulehdus jyllää jälleen. <br />
   <br />
   Mä olen tässä miettinyt, josko ottaisin tarjouksesi vastaan. 🙂 Olisi toisaalta kiva kokeilla jotain sarjaa pidempään kuin pari viikkoa ja sitten mietityttää se, että milläs rahalla sitten ostan jatkohoitoon tarvittavat tuotteet. Siksi jotenkin kai helpommin sitä tulee ostettua vaan jotakin halpaa ja about hellävaraista eikä turhaan elättele toiveita pidempiaikaisesta ja ihoa auttavasta hoitotuotteesta. Nyt on taas käytössä Flow kosmetiikalta saatu palasaippua ja kosteutuksena menee sitä, mitä kaapista löytyy eli joko Orionin Hydrania, kookosöljyä tai manteliöljyä. Uh, sori tämä vuodatus, iski hetkellinen epätoivo. :/<br />
   <br />
   No, kiukulla etiäpäin!

 2. hei päätin nyt kerrankin jättää kommenttia kun tässä olen jo jonnin aikaa lueskellu blogiasi. Tää on tosi kiva ja elämänmakuinen blogi jota lukee mielellään 🙂

  1. jaana: Eikä! Siis voi kiitos. &hearts; Tuo lämmitti sydäntäni varsinkin juuri nyt, kun on täällä epätoivoissaan ja hieman nolonakin noista kuvista. Toivottavasti seuraat jatkossakin mukana, eiköhän nämä jututkin tästä vielä piristy kun saa tätä arkea ja elämää enemmän hallintaan. Aurinkoista kevään alkua! 🙂

 3. Musta toi ihon pinta on selvästi rauhoittunut ja kirjavuutta on lähtenyt. (vaikka kuvissa kulma näyttää paremmalta kuin on…) Luulen, että sillä sisäisellä hoidolla on myös ollut merkitystä. 😉 <br />
  <br />
  Tsemppiä sinne ja olen sun savuttomuudesta ihan hirveän ylpeä! &hearts;

  1. JonnaH.: Kiitos &hearts; Mä itse en näe kirjavuuden vähentymistä, mutta totuutta on hankala sanoa, kun kuvat on aina mitä on ja oma silmäkin näkee eri tavalla kuin toisten silmät. 🙂 Sisäinen hoito saa jatkua ja ainakaan siitä ei ole mitään haittaa, päinvastoin! Pidemmällä tähtäimellä ajateltuna tupakoinnin lopettaminen ja parempi ruokavalio eivät voi olla ainakaan huonompaan päin. 🙂

 4. Itselläni tupakoinnin lopettaminen aiheutti myös hetkellisesti kasvojen kukkimista. Tsemppiä!

  1. Mervi: Tupakoinnin lopettamisen näkyminen iholla kuulostaa ihan loogiselta ja se ei periaatteessa haittaa mua, sillä ainakin kaikki pahat aineet tulevat ulos elimistöstä. &hearts; Täytyy toivoa, että jatkossa tupakoinnin lopettaminen näkyy edes hieman parempana ihon kuntona. Kokonaan en kuitenkaan uskalla iho-ongelmiani laittaa tupakoinnin piikkiin. 🙂

 5. Löysin blogisi Jonnan blogin kautta, ja kiinnostuin iho-ongelmista. Tai siitä, olisiko täällä jotain uusia vinkkejä, mitä kokeilla. Mulle puhkesi viitisen vuotta sitten ensimmäisen kerran POD, joka hävisi tetrasykliinillä. POD tulee olemaan pitkäaikainen kanssamatkustaja, lääkärin mukaan sen ilmentymät lakkaavat siinä vaihdevuosien yhteydessä yleensä. POD:n kanssa elän kyllä, ja mulla lääkkeet poistavat sen hyvin, mutta nyt kuvioihin tulleille hormoninäppylöille toivoisi apuja. <br />
  <br />
  Mä käyn Dermalogican hoidoissa pari kertaa vuodessa, ja kunnon kasvohoito ja mekaaninen puhdistus auttaa. Tilapäisesti. Eilen juuri olin, ja voi mitä tuskaa sen on, kun hormooninäppylöitä poistetaan. Ne ovat niin syvällä ja niin kipeitä. Iho on taas hetken kuin kraateri, mutta sitten helpotta. Ainakin hetkeksi. Sinkki ja ruokavalion tarkastelu ovat jonkin verran auttaneet, mutta tälle oireilulle ei ole mitään suoranaista apua, koska näpyt johtuvat hormoneista. Olen silti altis kokeilemaan kaikkea, minkä joku on joskus todennut hyväksi. Ikävin puoli tässä on se henkinen, kun mulla ei ole ikinä ollut naamaongelmia, raskausaika oli iholle vain hyvä ja POD:nkin sain helpolla kuriin. <br />
  <br />
  Pitäisiköhän itsekin rohkaistua ja kirjoittaa aiheesta!? Naama-asiat ovat arkoja…

  1. karkki: Kiva, että löysit tänne! :)<br />
   <br />
   Muistaakseni 2008 mullekin ihotautilääkäri heitti diagnoosiksi tuon PODin. Sain tetrasykliinikuurin, mutten muista mitä se teki iholle, koska keskityin kummalliseen ihottumaan, joka mulla oli ja joka myöhemmin osoittautui tetrasykliiniallergiaksi. Seuraavan kerran kasvojen ihon vuoksi sain antibiootin (Doximed) ja sen kaveriksi Epiduo-voiteen. Tästä sain aika hurjan allergisen reaktion kasvoihini ja niinpä molemmat joutivat taas yliherkkyyslistalle. En ole sitten näihin tilanteisiin tympääntyneenä jaksanut lähteä lääkäriin sen kummemmin asiaa selvittelemään.<br />
   <br />
   Edellisessä kasvojen ihon kuntoon liittyvässä postauksessani sain vinkiksi lukea Kaisa Jaakkolan kirjan Hormonitasapaino. Se tuli itselleni välittömästi mieleen, kun mainitsit nuo hormoninäppyläsi. Oletko lukenut kyseistä kirjaa? Ja jos et, niin ehkä voisi avuksi? Itse en ole vielä päässyt kirjaa kokonaan käymään läpi, mutta vaikuttaa kaikin puolin kiinnostavalta ja antaa varmasti paljon hyviä eväitä vaikka ei hormoninäppyihin apua löytyisikään.<br />
   <br />
   Tsemppiä kuitenkin sulle iho-ongelmien kanssa taistelemiseen, se vaatii voimia kyllä. 🙂

 6. Kuule mun on nyt pakko vinkata tästä aineesta, jolla sain viime syksynä oman ihoni kuntoon. Mulla oli runsaasti kipeitä ja sitkeitä hormoninäppyjä pitkin naamaa, ja olin enemmän kuin epätoivoinen. Levitin tätä ainetta aamuin illoin voiteen alle ja join päivässä 2 litraa vettä (mulle haaste!) niin ihon kunto parani todella hyväksi parissa kuukaudessa! Mulle myös monet luonnonkosmetiikan voiteet aiheuttavat epäpuhtauksia, mutta L'atélier des Délices Sensi Light voide toimii kuin unelma. Tsemppiä! Nää ihojutut on niiiiin kiusallisia!<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.ebay.co.uk/itm/Zhangguang-101E-Acne-Getaway-/261426851352&quot; target="_blank">http://www.ebay.co.uk/itm/Zhangguang-101E-Acne-Getaway-/261426851352</a&gt;

 7. LadyBlue: Kiitos vinkistä! &hearts; Täytyy ehdottomasti laittaa tämä tuote korvan taakse (= tulla etsimään täältä postauksesta ;)) tulevaisuutta ajatellen. Nämä näppyongelmat syö itsetuntoa ihan kamalasti ja stressiä pukkaa vaikka stressi vielä pahentaa ongelmia. Onneksi nyt on tosi moni antanut vinkkejä, joten eikun vaan vuorotellen kokeilemaan kaikkia ja toivomaan, että jokin auttaisi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *