Uunilohta ja kasviksia

Helppo ja suhteellisen nopea ruoka. Eikä edes epäterveellisemmästä päästä.

5169902ec98c7e647b000003.jpg

5169902ec98c7ece7700000a.jpg

Lohen maustoin yksinkertaisen perinteisesti. Hieman suolaa, sitruunapippuria (suolatonta), tilliä ja puolikkaan sitruunan mehu. Sitten vaan folion sisään ja 200 asteeseen puoleksi tunniksi.

51699032c98c7eac650000da.jpg

51699035c98c7eeb77000017.jpg

Kasvikset paistoin sitruunaisessa öljyssä pannulla vajaan 10 minuutin ajan.

51699039c98c7e647b00000d.jpg

Ruoan kera vielä hieman lisää proteiinia raejuustosta ja ateria oli täyttävä. Aavistuksen liian iso annos, mutta ei tullut ähkyä kuitenkaan kun ruoassa ei ollut nopeita hiilareita. Kalaa ja kasviksia jäi vielä huomisellekin. Saa nähdä syönkö samalla kokoonpanolla vai tekisinkö lohesta vaikkapa salaatin.

Lohta ja ylipäätään kalaa pitäisi syödä kyllä paljon useammin. Olen vain sitä mieltä, että hyvä rasvainen ja terveellinen kala on hieman kalliin puoleista.

Syöttekö te usein kalaa?

Irina / White & Fresh - -

20 kommenttia “Uunilohta ja kasviksia

  1. Jei, meillä on syöty tänään ihan samaa ruokaa ja kyllä oli hyvää lohta! Hauskaa viikonloppua sinule 🙂

    1. Susanne: Lohi on ihan super hyvää lähes kaikissa muodoissaan. Houkuttelisi kyllä tehdä huomenna salaatti loppulohesta. 🙂 Kivaa viikonlopun jatkoa sulle myös!

  2. Meillä myös syötiin jälleen tänään lohta. Se on nykyisin joka viikoloppuinen ruoka. Ennen tein yleensä uunilohta, mutta nyt meillä on sähkösavustin ja pistetetään lohifile sinne. Ja seurana aina salaattia ja uunijuureksia. Perunaa meillä ei syödä ja juurekset/vihannekset pilkon itse, en käytä pakasteita. Mielestäni lohi on kyllä todella edullista ruokaa, joka viikonloppu sitä tarjouksesta 6-9 euro kilohintaan. Olen samaa mieltä kanssasi, melko terveellistä herkkua. Ai niin, tänään olin laittanut vielä kreikkalaiseta jogurtista tsatsikin kalan seuraksi, nam.

    1. Annikka: Oi hitsi, pitäisi itsekin ryhdistäytyä tuon kalan kanssa. Hienoa, että syötte kalaa viikottain. 🙂 Ja tsatsiki, omnomnom ♥ Mukavaa viikonlopun jatkoa! 🙂

  3. Ei saa tehdä noin herkullisia ruokia, täällähän ihan vesi valuu näppikselle 🙂 Uusi kiva tuttavuus nuo vihannekset, pitääkin laittaa muistiin.

    1. t: Olikin kyllä herkullista, lohi on aina varma valinta. 🙂 Ja noi valmiit pakastekasvikset on helppo ratkaisu, kun ei jaksa itse pilkkoa tuoreista. Ihanaa viikonloppua! ♥

  4. hei noita vihanneksiahan pitää kytätä omastaki kaupasta..kiitos vaan vinkistä 🙂

    1. Mehtäemäntä: Noi valmiit pakastevihannekset on todella hyvä ratkaisu silloin kun ei tuoreita jaksa pilkkoa. Ja onhan nuokin tuoreita joskus olleet, ne on vaan pakastettu. Asiantuntijatkin sanovat, että pakasteet eivät ole laisinkaan epäterveellisiä vaikka kivahan varsinkin sesonkiaikoina on käyttää tuoreita. 🙂 Leppoisaa viikonloppua!

  5. Maiskis kun näyttää herkulta! Meillä syödään kalaa lähinnä viikonloppuisin. Uunilohi on ihan parasta 🙂

    1. Dara: Pitäisi tosiaan alkaa syömään kalaa edes kerran viikossa, vaikka suositus onkin sen muutaman kerran. Lohi on hyvää kaikissa muodoissaan ja vielä terveellistäkin, jos ei sekaan laita kermoja sun muita. Ihania hetkiä viikonloppuun ja tervetuloa takas kotiin? :)<br />

  6. Lohta, omnomnom! Syön kalaa 3 kertaa viikossa. Muina päivinä kasvisruokaa. Lihaa en syö ollenkaan.

    1. Satu: Lohi on hyvää ja pitäisi itsekin yrittää syödä kalaa edes sen kerran viikossa jos ei muutamaa kertaa pysty. Siitähän voi tehdä vaikka mitä, jos vaan mielikuvitusta riittää (tai riittäisi, hih!). Ihanaa viikonlopun jatkoa! 🙂

  7. Ihan liian vähän tulee kalaa syötyä, mutta nyt tämän nähtyäni (voi nams ja slurps!) on kyllä heti ens kerralla kaupassa ostettava! 🙂

    1. LittleB: Mikähän siinä oikeasti on, kun monesti tulee liian harvoin syötyä kalaa. Sitä aina jotenkin helpommin valitsee ne broilerinsuikaleet tms. 😀

  8. Näin muuten Hullareilla Akateemisessa myynnissä kokkikirjan joka keskittyi yksinomaan lohiruokiin! Mietin jopa sen ostamista, mutta jätin sen sitten kuitenkin hyllyyn. Ihanaa viikonlopun jatkoa sullekin 🙂

    1. Satu: Mä kattelin vissiin samaa kirja Akateemisen verkkokaupassa ja hetken minäkin mietin pitäskö hankkia.. jätin kuitenkin ostamatta. 🙂

  9. Mä ostin eilen tagliatellepastaa ja sen kanssa olisi tehnyt mieli lohta. Eihän mun lähikaupassa kuitenkaan ollut kuin graavilohta tai valmiiksi savustettu lohipalanen joka oli ihan törkeen kallis. Semmonen pieni palanen jonkun 10e.<br />
    <br />
    Jotenkin olisin kaivannut sen pastan kanssa joko broilerisuikaleita tai lohta. Saa nähdä jos siihen tänään hakisi jotain, mutta ostin sitten eilen tomaattia, paprikaa ja parmesania.

    1. imlacking: Mun rupesikin tekemään mieli lohen kanssa myös pastaa. Sitten siihen voisi tehdä itse kermaviilikastikkeen ja lautasen reunalle kirsikkatomaatteja. Nams! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *