Uudistunut KoKo-astiasarja

Sain sähköpostiini Arabian pressitiedotteen uudistuneesta KoKo-astiasarjasta ja halusinkin jakaa tuoretta tietoa teille.

download.jpg

Kati Tuominen-Niittylä ja Kristina Riska – KoKo-astiasarjan suunnittelijat – ovat uudistaneet KoKoa tuomalla valikoimaan pastellisävyiset värit Pale Pink ja Mint. Värit luovat jo olemassa oleviin väreihin kontrastia ja raikkautta. Sisustus ja kattaus saa uutta ilmettä näillä söpöillä karkkimaisilla väreillä. Ja mikä parasta aikaa pinkin ja mintun värisille astiaostoksille kuin kevät!

imageloader?ac=getimage&tn_id=2330890&or
imageloader?ac=getimage&tn_id=2339376&or

Suunnittelijat ovat uusien värien lisäksi tuoneet KoKo-astiaperheeseen lisäosia. Tarkoitus kun alun perinkin on ollut luoda monikäyttöinen ja ajan henkeä seuraava astiasarja. Uusia osia sarjassa ovat nyt laakeampi ruokalautanen, kaadin ja iso muki. Ison mukin moni KoKosta pitävä bloggaaja onkin jo huomannut. Kati ja Kristina kommentoivatkin lisäosia seuraavanlaisesti:

”Olemme itsekin perheellisiä ja tunnemme erikokoisten talouksien tarpeita hyvin. Uudet osat on suunniteltu kuluttajien toiveet huomioiden. Laakeammalta lautaselta voi tarjota vaikkapa pizzaa tai muita isoa pinta-alaa vaativia ruokia kuten pihviä tai kalaa lisukkeineen. Lautanen toimii kätevästi myös salaattikulhon kantena. Iso muki puolestaan henkii tätä aikaa erilaisten kahvijuomien ja teelaatujen ollessa suuressa suosiossa kaupunkilaisten ja nuorten perheiden keskuudessa”

imageloader?ac=getimage&tn_id=2363193&orIso laakeampi lautanen (27 cm – White, Aqua, Blueberry) sopii myös tarjoiluastiaksi, katelautaseksi tai vaikkapa alustaksi kynttiläasetelmalle. Etsiskelin joulun alla jonkinlaista pyöreää tarjotinta tai vastaavaa kynttilöille. Olisin halunnut tehdä juurikin asetelman erilaisista kynttilöistä ruokapöydälle, mutta en koskaan löytänyt sopivaa alustaa. Jäi asetelma siis tekemättä.


Kaadinta (0,25 l – White) voi käyttää vaikkapa maidolle kahvikattauksessa tai kastikkeelle ruokakattauksissa. Isolle mukille (0,5 l – White, Aqua, Blueberry, Pistacia, Orange, Pale Pink, Mint) kahvin ja teen suurkuluttajien ei varmaan tarvitse yrittää keksiä käyttötarkoitusta? 😉 Toki isoon mukiin voi vaikkapa laittaa pelkkää vettäkin. Esimerkiksi pastellin värinen iso muki yöpöydällä on myös sisustuksellisesti kivan näköinen.

imageloader?ac=getimage&tn_id=2363570&orLisäksi myös hieman tietoa Katista ja Kristinasta, suunnittelijoista KoKon takana. Kati Tuominen-Niittylä (synt. 1947) aloitti Arabialla jo vuonna 1980. Kati on palkittu muun muassa Milanossa, kahdesti. Vuonna 1998 hän sain Grand Prix palkinnon sekä kunniamaininnan ja vuonna 2002 kultamitalin. Kati kuvailee tyyliään seuraavanlaisesti:


”Olen minimalisti. Teokseni rakentuvat arkkimuodoista. Muodothan ovat vakioita. Niistä rakentaen mittakaavaa ja suhteita muunnellen syntyy tekijälle ja ajalle ominainen ilme.”


Kristina Riska tuli Arabialle neljä vuotta Katia myöhemmin, vuonna 1984. Pääasiallisesti Kristina on tehnyt keraamisia uniikkiteoksia, mutta on tehnyt tuotteita myös sarjatuotantona. Kristina on saanut vuonna 1995 Suomi-palkinnon sekä samana vuonna myös Medaglia D’oro Della Confederazione Libere Associazioni Artigiane Italiane Di Milano -palkinnon Italiassa. Varsinainen sanahirviö tuo palkinnon nimi. 😀 Vuonna 2002 Kristina sai Minon hopeamitalin. Työstään ja tyylistään Kristina kertoo seuraavaa:


”Taiteelle pitää olla aina syy, kimmoke, joka saa taiteilijan tekemään teoksen. Omat taideteokseni ovat sisäisiä kuvia, joille annan muodon. Suhteeni materiaaliin on yritys tehdä siitä mahdotonta. Se tekee keramiikan työstämisestä hyvin haasteellista uniikkiteoksissani. Teoksissani ruma ja kaunis ovat aina rinnakkain.”

image001.jpgMitäs olette mieltä KoKo-astiasarjasta, löytyykö kodeistanne ja voisitteko kuvitella hankkivanne KoKoa mintun ja pinkin väreissä? 

Irina / White & Fresh - -

11 kommenttia “Uudistunut KoKo-astiasarja

 1. Voisin kuvitella käyttäväni muutamaa värillistä astiaa mustien ja valkoisten astioiden kaverina, mutta en koko kattausta. Minusta nuo entiset Koko-mukit ovat jotenkin &amp;quot;kiikkeriä&amp;quot;, koska niissä on kapeahko pohja. Muuten ovat muotokieleltään selkeitä ja kauniita. Väritkin ovat kauniita. Olen enemmän Teeman puolesta liputtamassa, jos Arabian sarjoista jutellaan. &lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Blogissani on nyt vastaus lähettämääsi haasteeseen. Kiitos siitä. &lt;br /&gt;<a rel="external nofollow" href="http://valuakuvasa.blogspot.com/2012/01/haaste-kahdeksan-asiaa-minusta.html<br&quot; target="_blank">http://valuakuvasa.blogspot.com/2012/01/haaste-kahdeksan-asiaa-minusta.html<br</a&gt; /&gt;Tuolta löydät vastaukseni. Mukavaa tiistaita ja kiva, kun jaksat bloggailla mielenkiintoisia juttuja.

 2. Mä myös tykkäisin valkoisesta astiastosta ja kaveriksi sitten muutamalla astialla jotain muuta väriä. Äkkiä kyllästyisi, jos koko astiasto olisi esimerkiksi vaaleanpunainen. Nykyiset Housen kahvikuppini ja kulhoni ovat ihanan valkoiset, KoKo ja Teema ehkä hieman luonnollisemmin valkoista.&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;Piipahdanpa katsomaan haastetta. Pirteää tiistaita sullekin ja kiva, jos jutuissani on jotain kiinnostavaakin. 😉

 3. Meillä on paljon KoKoa, on kyllä myös Teemaaki, koska en pidä KoKon lautasista. Tällä hetkellä pääasiassa valkoista, muutama jouluastia punaisena. Minttu voisi olla aika ihana, mutta mietin aina tykkäänkö siitä sitten muinakin vuodenaikoina..? Oon karttanut värillisiä kyllästymisen pelossa mutta pastellivärit on vaan niin ihania 🙂 Voi olla et pari isoa mukia täytyy hankkia! =)

 4. Meillä on paljon KoKoa, on kyllä myös Teemaaki, koska en pidä KoKon lautasista. Tällä hetkellä pääasiassa valkoista, muutama jouluastia punaisena. Minttu voisi olla aika ihana, mutta mietin aina tykkäänkö siitä sitten muinakin vuodenaikoina..? Oon karttanut värillisiä kyllästymisen pelossa mutta pastellivärit on vaan niin ihania 🙂 Voi olla et pari isoa mukia täytyy hankkia! =)

 5. Meillä on paljon KoKoa, on kyllä myös Teemaaki, koska en pidä KoKon lautasista. Tällä hetkellä pääasiassa valkoista, muutama jouluastia punaisena. Minttu voisi olla aika ihana, mutta mietin aina tykkäänkö siitä sitten muinakin vuodenaikoina..? Oon karttanut värillisiä kyllästymisen pelossa mutta pastellivärit on vaan niin ihania 🙂 Voi olla et pari isoa mukia täytyy hankkia! =)

 6. Meillä on Kokoa mutta on myös Teemaakin, sillä en pidä KoKon lautasista. Pääasiassa kaikki on valkoista, muutamaa punaista jouluastiaa lukuunottamatta. Oon karttanut värejä kyllästymisen pelossa, mutta nuo pastellivärit on kyllä suloisia. Voi olla, että pitää muutama mintun värinen iso muki hankkia 🙂

 7. Meillä on 24h sarjaa, mutta haaveilen noista KoKo-astioista. Siskollani on niitä ja ne ovat aivan ihania. Uudet värit ovat hurmaavia, tulee mieleen jäätelö! 🙂

 8. Meillä oli joskus vähän sinistä KoKoa. Myytiin ne kuitenkin pois, kun totesin, että valkoinen on ainoa astiaväri, johon en kyllästy. Silti aina ihailen KoKoa ja noi uudet värit on kovasti mieleen 🙂

 9. Mun ehkä enempi tekee mieli Teemaa, mutta en panisi hanttiin jos saisin KoKoakaan. Molemmat on aika moderneja kuitenkin. Valkoina tietenkin pääastiasto.

 10. Mulle kävisi kumpi vain, Teema tai KoKo. En ehkä ottaisi karkkivärejä, pitäytyisin varmaan ainakin aluksi valkoisessa.

 11. Valkoinen on ehdottomasti paras. Kyllähän nuo pastellit miellyttää, mutta miten kauan niitä jaksaisi katsella? Ehkä pari jotain pinkkiä voisi olla jonkunlainen piristysruiske.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *