Kestohedelmäpussi ⎢Kohti ekologisempaa arkea

Olen jo vuosia käyttänyt kestokassia ostoksilla käydessäni. En edes muista, koska olisin viimeksi säännöllisesti ostanut muovipusseja ruokakaupassa. Hedelmä- ja vihannesosaston tuotteet olen kyllä pakannut kaupan pieniin muovipusseihin silloin, kun on pitänyt ostaa jotain sellaista, jota ei ole voinut ottaa ilman pussia (esim. banaanit ja yksittäiset hedelmät ja juurekset). Toki olen aina käyttänyt pienet pussit uudelleen enkä koskaan ole niitä heittänyt suoraan roskiin. Kotona käärin niihin suojaa kaipaavia tuotteita jääkaappiin laittaessa ja nykyään laitan pienen muovipussin myös paperisen biojätepussin suojaksi jäteastiaan. Päätin kuitenkin nyt, että parempi kestokauppakassin kaverina on olla vielä kestohedelmäpussi. Yritän kuitenkin nykyään olla ottamatta niitä pieniä pusseja.

kestohedelmäpussi

kestohedelmäpussi

Tämä minun kestohedelmäpussi on Taputapulta Teurastamon pääsiäismarkkinoilta. Pussi on valmistettu valoverhokankaasta, jonka läpi näkee tuotteet – joskus ehkä kassahenkilö saattaa haluta vilkaista. Pussin saa näppärästi kiinni kiristyvällä nyörillä. Pussissa on myös kiinni pieni tasku, johon saa punnitustarrat kiinni ja pussin saa myös kasattua pakettiin silloin kun se ei ole käytössä. Kestohedelmäpussi on helppo myös ommella itse (ellei ole käsitöiden suhteen peukalo keskellä kämmentä kuten minä). Netistä löytyy ohjeita valmistukseen.

kestohedelmäpussi

kestohedelmäpussi

Nimestään huolimatta kestohedelmäpussi käy minkä tahansa irtotuotteen pakkaamiseen eikä siihen tosiaan siis tarvitse kaupassa latoa vain hedelmiä ja vihanneksia. Koska kuten sanoin, ostan harvemmin sellaisia tuotteita, joita ei voisi ilman pussia punnita. Tykkään syödä ja ostaa riisipiirakoita ja vaikka muoviin pakatut piirakat ovat edullisempia, olen alkanut ostaa riisipiirakkani bulkkina (irtona) kaupan leipomo-osastolta. Tähän tarkoitukseen kestohedelmäpussi käy mitä mainioimmin.

Lue myös: Kestosuodatinpussi ⎢Kohti ekologisempaa arkea

Pakkaatko sinä tuotteesi muovipussiin, paperipussiin vai kestopussiin?

3 kommenttia “Kestohedelmäpussi ⎢Kohti ekologisempaa arkea

  1. Minäkin käytän mahdollisimman paljon kestokasseja, mutta aina välillä tulee ostettua muovipussi. Niitä kierrätän eli käytän uudelleen ja lopulta päätyvät roskapusseiksi.

    Ostatko sinä siis roskapussit erikseen vai miten keräät, lajittelet ja kuskaat roskat roskikseen? Äitini on muuten käyttänyt talouspapereiden suojapussia roskapussina. Kestokassi-ihminen hänkin. Toimii ihan hyvin! Ja kissanhiekkapussiakin voisi varmasti käyttää roskapussina!

    1. Mä oon myös aina käyttänyt muovipussit roskapusseina silloin, kun niitä vielä kaupasta kotiin kannoin. 🙂 Ja käytän toki edelleen, jos jostain niitä tupsahtaa. Muutoin ostan roskapussit erikseen. Niitä käytän pääasiassa muoviroska-astiassa. Käytän nykyään myös mahdollisuuksien mukaan hyödyksi kaikki leipäpussit sekä vessa- ja talouspaperipussit. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *