Kuukauden ostokset – lokakuu 2019

Kylläpä siinä kesti, mutta nyt on aika katsoa lokakuun ostosten yhteenvetoa. Aloitin kesällä kuukauden ostoksieni kirjaamisen ylös, ihan vain tutkiakseni, mihin kaikkeen rahaa kuluu. En koe olevani enää nykyään mikään shoppailija, mutta kirjattuja ostoksiani katsellessa ja erityisesti, kun ne tänne blogin puolelle heinä- ja elokuun osalta toin tajusin, että kyllä maar sitä rahaa tulee käytettyä. Pienistä ostoksista loppujen lopuksi kehkeytyi aikamoinen summa – oman tulotasoni ja ajatusmaailmani huomioon ottaen. Olen siis päättänyt jatkaa kuukauden ostoksieni tuomista tänne blogin puolelle. Nyt on vuorossa siis lokakuun ostokset. Kuukauden ostokset -postaukseni sisältää kaiken muun paitsi ruoan, päivittäistarpeet kuten pyykinpesuaineet, roskapussit yms. sekä asumiskulut. Tulojani en myöskään täällä avaa.

Kuukauden ostokset – lokakuu 2019

Matkakulut (HSL)

  • Arvoa matkakortille 10 + 12 + 20 €
  • Yht. 42 €

Viihde

  • HBO Nordic 1 kk 9,95 €
  • Ruutu+ 1 kk 4,15 €
  • Yht. 14,10 €

Kosmetiikka ja hygienia

  • Dödö 2,05 €
  • Tony Moly Magic Food Banana Sleeping Pack 15,90 €
  • Beauty Garden -palasaippua 5 €
  • Foamie hoitoainepala 5,50 €
  • Yht. 28,45 €

Lue myös: I love me 2019 + ostokset

Terveys

  • Ströme niskahierontalaite 29,90 €
  • Geelisuihke kuivalle suulle 8,90 €
  • Yht. 38,80 €

Liikunta

  • Kuntosali 3 kk 85,50 €

Kodin tavarat

  • 2 kpl hamam-käsipyyhkeitä 15 €
  • Teesihti 12 €
  • Yht. 27 €

Ulkona syöminen ja erikoisjuomat

  • Lounas (Kirjamessut) 7 €

Ostetut lahjat

  • Joululahja 7,50 €

Muut

  • Lahjoitus kerjäläiselle 1 €

Saadut tavarat ja lahjat

  • Puuvillan oksa
  • Yotuel hammastahna (I love me -messut)
  • Pari muuta pientä kosmetiikkanäytettä

Koko kuukauden ostokset yhteensä 251,35 €

Lue myös: Kuukauden ostokset – syyskuu 2019

Mitään ostosta en kadu lokakuulta. Sen sijaan kuitenkin harmittaa hieman, sillä ostamani geelisuihketta en tarvinnutkaan kuin ihan muutaman suihkauksen verran. Käyttämäni lääke päänsärkyyn aiheutti suun kuivuutta, mutta se meni ohi ja nyt lääke on tarpeeton. No, sellaista sattuu ja ainahan se on niin, että mitä vähemmän lääkkeitä tarvitsee sen parempi. Yritetään ajatella vaikkapa niin. 😉 Muutoin kaikki ostokseni olivat aika pitkälti ostoslistallani olleita. Ainoastaan niskahierontalaite oli ex tempore -ostos, mutta voin ajoituksellisesti (kärsin inhottavasta useamman viikon päänsärystä), sillä se oli kuitenkin ollut jo kauan toivelistallani.

Edelleen olen menossa parempaan suuntaan, sillä jos tuon kolmen kuukauden salikortin jättää pois niin, että jäljellä ovat melkeinpä ainoastaan kuukauden vaihtelevat kulut, niin loppusumma olisi ollut 165,85 €, mikä on jo reilusti pienempi summa kuin viime kuukauden 222 € (ja vielä isommat summat kahtena edellisenä kuukautena). Muutakin talouteeni liittyvää parannusta on tapahtunut, joten pikkuhiljaa rahankulutukseni on järkevöitymässä!

Kadutko sinä mitään viime aikoina tekemisiäsi ostoksia?

4 kommenttia “Kuukauden ostokset – lokakuu 2019

  1. Olipa kiva ja mielenkiintoinen postaus. Huimaa, että täällä Porvoossa lasten kuukausikortti maksaa 68e, mielestäni se on aivan pimeä hinta n. 8km säteellä kulkemiseen. Helsingissä matkalipulla pääsee vielä kaikkialle.

    Tony Moly jutut ovat kyllä aivan ihania ja haluaisin tuollaisen hartiajutun, sillä aina särkee.

    Ihanaa sunnuntaita Irina. <3

    1. Kiva, että tykkäsit Tiia! Tulee kyllä tarpeeseen tällainen menojen kirjaaminen, alkuun en ollut yhtään kärryillä osteluistani vaikka niin luulin. Meillä aikuisten 30 päivän matkalippu (AB-vyöhyke) maksaa noin 60 euroa ja sekin tuntuu aika isolta summalta vaikka periaatteessa on kai ihan kohtuullinen. Lasten hinnat on varmaan jotain puolet pienempiä. Kun toistaiseksi menot ovat satunnaisia, ostan matkakortille mieluummin arvoa, jolloin en maksa turhaan isompaa hintaa. Aika huikee teillä tuo hinta ja vielä kaiken lisäksi lasten lipun hintana! Lasten hinnat on varmaan jotain puolet pienempiä.

      Tony Molyn banaanintuoksuinen yönaamio on ihana! Tuoksuu ihan lapsuuden banaanivaahtokarkeilta. Ja toi niskahierontalaite, voi luksus kun vihdoinkin on ”joku” joka hieroo. <3

      Mukavaa sunnuntaita sulle myös! 🙂

  2. Kerjäläisille annettu raha on iso miinus.
    Kerjäys on ammattimaista ja samalla kerjäläiset tekevät muita rikoksia.
    Ruotsissa ollaan tässä 10 v edellä ja teot näkyvät.

    Suomessa plussana onei niin houkutteleva sää ja pohjoinen sijainti, eli pitkä matka.

    Mitä vähemmän annetaan rahaa, sitä vähemmän heitä meille pesiytyy.

    1. Omppu, olet varmasti osittain oikeassa ja ammattimaista rahankerjuuta eittämättä esiintyy. Naiivi ei sovi olla näissä asioissa. Uskon kuitenkin, että romanikerjäläisten joukossa on myös kunnon ihmisiä. Heitä, jotka tosiaan haluavat tulla paremmin toimeen ja saada rahaa, jotta voisivat rakentaa kotimaahansa itselleen parempaa elämää. Ongelma onkin siinä, että kun ammattimainen rikollisuus on mukana sotkemassa kuvioita, niin on melkeinpä mahdotonta tietää, onko juuri kyseiselle kerjäläiselle annetut rahat menossa mitäkin tarkoitusta varten. Siksi en säännöllisesti rahojani heille anna vaan silloin tällöin, jos taskussani sattuu kolikoita olemaan (eli harvoin näin korttirahan aikaan). Ajattelen kuitenkin, että jos mahdollisesti menisi sekin euro tai pari oikeasti sellaiselle, jolla on asiat huonommin kuin minulla.

      Jos romanit ja erityisesti romanikerjäläiset aiheena kiinnostaa, suosittelemaan lukemaan Kimmo Oksasen ja Heidi Piiroisen kirjan Ohikuljetut. Siinä on pitkän ajanjakson ajan seurattu tiettyjä romaniperheitä ja heidän koitoksiaan (linkki alla).

      https://www.wsoy.fi/kirja/kimmo-oksanen/ohikuljetut/9789510429501

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *