Luetut kirjat – lokakuu 2018

Lokakuussa luin kymmenen kirjaa, joista kaksi oli tietokirjallisuutta ja yksi elämäkerta. Loput olivat sitten tavan romaaneja ja dekkareita.

Luetut kirjat - lokakuu 2018

Jojo Moyes, Elä rohkeasti (Louisa Clark #3)

Louisa Clark on muuttanut uuden työn perässä New Yorkiin ja jättänyt uuden poikaystävänsä kotimaahan. Louisa työskentelee rikkaan pariskunnan vaimon assistenttina ja yrittää sopeutua uuden työpaikan lisäksi uuteen maahan ja etäsuhteeseen Samin kanssa. Silti, ”Elä rohkeasti” oli Will sanonut hänelle ennen kuolemaansa…

Elä rohkeasti on jatkoa kirjoille Kerro minulle jotain hyvää ja Jos olisit tässä. Vaikka lukukokemus ei ole yhtä järisyttävä ja kyyneleitä silmiin tuova kuin ensimmäisessä osassa, on tämäkin tuttua Moyesia ja vie hyvin mukanaan. Suosittelen lukemaan kaikki kolme Louisasta kertovaa kirjaa. Jojo Moyes kirjoittaa sujuvasti chic litiä, tosin aavistuksen aikuisempaa sellaista.

Luetut kirjat - lokakuu 2018

Antti Heikkinen, Kehveli

Kehveli on selviytymistarina. Ja veijaritarina. Kehvelistä ja hänen elämästään. Tarinassa seurataan perheen kuopuspoikaa Kehveliä aina syntymästä kuolemaan. Matkan varrella sattuu ja tapahtuu, ja kirjoitetaanpa samalla Suomen historiaa vielä uusiksi, kehvelimäiseksi.

Voihan Kehveli, sanon minä. Tämä oli kirja, jota en varmastikaan olisi tullut lukeneeksi ellen olisi saanut tätä käsiini St. Georgen lukupiirissä syyskuussa. Kehveli oli tosiaan jännä tyyppi, jonka touhuja seurasi mielellään. Olen oikeastaan aika sanaton. Kehveli on jäänyt pitkäksi aikaa mieleen pyörimään. Joten, jos yhtään kiehtoo Antti Heikkisen upeasti kerrottu tarina Kehvelistä niin suosittelen lukemaan.

Luetut kirjat - lokakuu 2018

Janne Raninen, Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi

Janne Raninen tuomittiin 90-luvulla Ruotsissa elinkautiseen jugoslavialaistaustaisen mafiapäällikön murhasta ja toistamiseen Suomessa 2000-luvun alussa ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin palkkamurhasta. Ünsal murhattiin Helsingin Vuosaaressa 2003 ja tapaukseen on sittemmin liitetty myös Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön entinen johtaja Jari Aarnio. Kirjassaan Janne Raninen käy läpi elämänsä sekä elinkautisvankeuksiinsa liittyvät syyt ja seuraukset. Mielenkiintoinen ja ajatuksia paljonkin herättävä omaelämäkerta.

Luetut kirjat - lokakuu 2018

Tommi Kinnunen, Pintti

Tarina Tyynelän perheestä – Jussista, Helmistä ja Railista – jonka elämä on pyörinyt ja pyörii edelleen lasitehtaan ympärillä ja sen sisällä. Jokaisella heistä on omat luonteensa ja haasteensa. Elämä ei ole läheskään aina helppoa, mutta Tyynelän perheessä sinnitellään. Kirja ei minussa sytyttänyt aivan niin isoa paloa kuin monissa muissa kirjan lukeneissa, mutta ehdottomasti on sanottava, että hyvin osaa Tommi Kinnunen kuvata ihmisiä, tunteita ja tunnelmaa.

Luin myös nämä kirjat:

Lokakuun huteja olivat Lihansyöjäkasvit – Opas kesytyksestä kasvatukseen ja A Monk’s Guide to a Clean House and Mind. Siru Nurmisen lihansyöjäkasveista kertova kirja on hänen opinnäytetyönsä ja se huokuu selkeästi läpi. Tietoa oli, mutta tiedonjanoiselle silti aivan liian vähän. A Monk’s Guide to a Clean House ans Mind oli idealtaan hyvä, mutta vaikka oppaasta voi imeä itseensä inspiraatiota niin en varsinaisesti katso tämän kirjan olevan kovin käytännöllinen opas meille länsimaalaisille.

Eniten lokakuussa luetuista kirjoista minua miellyttivät Elä rohkeasti, Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi ja Kehveli. Myös vihdoin lukemani Da vinci -koodi oli varsin kelvollinen ja aion lukea muutkin osat.

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

Irina / White & Fresh - -

Luetut kirjat – lokakuu 2018” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *