Neljä asiaa minusta

Facebookissa on kiertänyt kysely/haaste/mikälie, jossa pyydetään kertomaan itsestään eri aiheisiin liittyen neljä asiaa: neljä asuinpaikkaa, neljä työpaikkaa, neljä tv-ohjelmaa, neljä paikkaa jossa on käynyt, neljä lempiruokaa ja neljä lempijuomaa. Ajattelin tehdä sen, mutta täällä blogin puolella – ilman jakamis”velvollisuutta”. Tässä siis neljä asiaa minusta (kertaa kuusi). Ehkäpä opitte minusta jotain lisää?

Neljä asiaa minusta

Neljä paikkaa, joissa olen asunut

 • Itä-Pasila
 • Vuosaari
 • Vartioharju
 • Puotinharju

Olen aina asunut Helsingissä. Syntymästäni ensimmäisen reilun vuoden asuin Kallion ja Hakaniemen rajamaastossa Hämeentie 12:ssa. Siitä muutimme Itä-Pasilaan, missä asuin koko lapsuuteni. Ensimmäinen oma kotini (vuokra-asunto tosin) oli Vuosaaressa. Siellä viihdyin samassa talossa yhdeksän vuotta, joskin kahdessa eri asunnossa. Rauhattomuuden (kiitos naapureiden) vuoksi muutin Vartioharjuun luhtitaloon ihanan omakotitaloalueen reunalle. Siellä viihdyin kuusi vuotta, kunnes uudenkarhean asunnon houkutus sai minut muuttamaan Puotinharjuun, juuri rakennettuun isoon kerrostaloon. Samalla päädyin kokeilemaan myös yksiössä asumista. Se ei minulle sopinut – seinät tuntuivat kaatuvan päälle – ja muutin reilun vuoden päästä samassa talossa isompaan asuntoon, pieneen kaksioon. Tässä asunnossa asuin kaksi vuotta. Koska Vuosaaresta voi kyllä lähteä, mutta Vuosaari ei lähde itsestä, palasin Vuosaareen kuitenkin takaisin ja nyt olen asunut täällä taas kolme vuotta.

Neljä paikkaa, joissa olen työskennellyt

 • Yleisradio
 • Helsingin poliisilaitos
 • Rikosseuraamusvirasto
 • Itä-uudenmaan poliisilaitos

Näistä ei tässä kohtaa ole sen kummempaa sanottavaa. Yleisradiossa olen ollut periaatteessa neljä eri kertaa ja Helsingin poliisilaitoksella kahdesti, kahdessa eri yksikössä. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella olin yhdellä ajanjaksolla, mutta sielläkin kahdessa eri yksikössä. Näistä työpaikoista ehdottomat suosikkini ovat olleet Yleisradio ja Helsingin poliisilaitos.

Neljä asiaa minusta

Neljä tv-ohjelmaa, joita seuraan

 • New Amsterdam
 • Blue Bloods
 • Pukumiehet (Suits)
 • The Blacklist

Olen tv-sarjojen todellinen suurkuluttaja. Rakastan tv-sarjoja! Hyviä tietenkin, en huonoja. 😉 Olisin halunnut listata tuohon kaikki seuraamani sarjat, mutta niistä pitää ehkä tehdä ihan oma postauksensa – jos kukaan nyt jaksaa katsoa loputonta listaa jonkun toisen katsomista sarjoista? Suosikkejani ovat poliisi-, laki- ja sairaalasarjat. Pääasiassa amerikkalaiset. Nykyään katson sarjat pääosin tietokoneelta: Katsomosta, Ruudusta, FOXplaysta ja Viaplaysta. Silloin tällöin minulla on mahdollisuus katsoa myös HBO Nordicia, hieman harvemmin Netflixia. Aika ja rahat loppuvat herkästi kesken, joten ihan kaikkia palveluita ei voi hankkia ja seurata. Vinkki: Jos muuten pidät Greyn anatomiasta, niin kannattaa tutustua tuohon uuteen New Amsterdam -sarjaan. Aivan älyttömän hyvä! Sarja on katsottavissa Viaplayssa.

Neljä paikkaa, joissa olen käynyt

 • Varnan Kultahietikko, Bulgaria
 • Agadir, Marokko
 • New York, Yhdysvallat
 • Kööpenhamina, Tanska

Varnan Kultahietikko oli elämäni ensimmäinen ulkomaan kohde, jos nyt tässä kohtaa Tukholman jättää huomioitta. Kävimme siellä yhdessä isän kanssa viikon lomalla vuonna 1990, kun olin vasta 11-vuotias. Marokossa kävimme äitini kanssa viikon lomalla joulukuussa 2007 ja samalla reissulla kävimme päiväreissulla myös Marrakechissa. Vuonna 2015 haaveeni kävi toteen (en vieläkään oikein voi sitä uskoa) ja voitin arvonnassa kolmen yön matkan New Yorkiin. Yhdessä Miian kanssa saimme sovittua osan reissusta blogiyhteistyöksi Apollomatkojen kanssa ja saimme kaksi lisäyötä. Tämä viiden yön reissu oli absoluuttisesti yksi parhaimmista elämäni asioista. ♥ Seuraavana vuonna 2016 piipahdin muutaman yön reissulla Kööpenhaminassa. Ihana kaupunki sekin!

Lue lisää: New York -aiheiset blogipostaukseni

Neljä asiaa minusta

Neljä ruokaa, joista pidän

 • Nepalilainen
 • Hyvä pihvi ja ranskalaiset
 • Makaronivelli
 • Kebabkiusaus

Näistä ei nyt oikein sinänsä mitään erikoisempaa ole sanottavaa. Nepalilaista saa syödäkseen harmittavan harvoin. Makaronivelli on peruja lapsuudestani, kun isäni sitä aina välillä valmisti.

Neljä juomaa, joista pidän

 • Cola
 • Kahvi
 • Vesi
 • Maitokaakao

Näistä säännöllisesti juon vettä ja kahvia. Välillä enemmän ja välillä vähemmän colaa, mutta en varmaan vuosiin ole juonut maitokaakaota. Nyt täytyy vaan toivoa, ettei tämän myötä tule mitään kaakaohimoa.

Tällaisia juttuja minusta tällä kertaa. Sen verran harvoin olen täällä henkilökohtaisia postauksia kirjoitellut, että ajattelin tällaisen kyselyhaasteen olevan ihan kivaa vaihtelua. 🙂

Mukavaa torstaita!

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Neljä asiaa minusta

 1. Ihanan erilainen postaus, saatanpa ottaa tämän vapaavalintaisen haasteen vastaan ja näppäillä itsekin vähän henkilökohtaisempaa turinointia omaan blogiini. 🙂

  1. Tämän tyyppisiä haastepostauksia ei tosiaan ole tullut tehtyä aikoihin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *