Kosmetiikkaraivaus

Näemmä vuosittaiseksi perinteeksi (?) muodostunut kosmetiikkaraivaus on suoritettu. Ihan kokonaista vuotta en vissiin pysty pitämään kylpyhuoneen laatikostoa ja peilikaappia järjestyksessä vaan jossain kohtaa – viimeistään puolen vuoden päästä siivouksesta – alkaa ote lipsua ja tavaroita tulee tungettua laatikoihin ja kaappiin vähän miten sattuu. Samalla tavalla on aiemmin käynyt myös siivouskaapin kanssa vaikka nyt on yllättävän hyvin säilynyt siellä järjestys edellisen siivouksen jälkeen.

kosmetiikkaraivaus

Aloitan siivouksen aina niin, että kasaan kaiken kosmetiikan ja tarvikkeet kylpyhuoneen lattialle vatiin (tosin kaikki ei tosiaakaan mahdu siihen!) ja käyn tuote kerrallaan kaiken läpi. Osa tuotteista menee kiertoon ja osa surutta roskiin. En ottanut tästä kasasta ennen ja jälkeen -kuvia, mutta aika paljon lähti tuotteita pois. Suurin osa meni vanhentuneina tai sopimattomina roskiin, mutta muutama tuote pääsi kiertoonkin – avaamattomia tai muutoin sellaisia, joita voi joku vielä käyttää.

kosmetiikkaraivaus

kosmetiikkaraivaus

kosmetiikkaraivaus

kosmetiikkaraivaus

Tällä kertaa olin mielestäni aiempaa ronskimpi pois heittämisessä. Yritin tällä kertaa kiinnittää huomiota myös terveellisyyteen ja luontoon, pääasiassa kuitenkin näin ensin omaan terveyteen. Tähän sain inspiraation, kun Miia vinkkasi CosmEthics-sovelluksesta, jolla voi INCI-listoja ymmärtämätönkin seurata, onko käytetty kosmetiikka turvallista itselle sekä ympäristölle. Näin aluksi kuten mainitsin, keskityn alkuun itselle epäterveellisten aineiden eliminointiin eli formaldehydiin ja parabeeneihin*. Jatkossa yritän varmaankin olla ostamatta myös muovia sisältämiä tuotteita, jotka ovat vaarallisia luonnolle. Muovia sisältäviä tuotteita on aivan älyttömästi, myös minulta löytyvissä tuotteissa. Sen sijaan formaldehydiä (formaldehydin vapauttajia) sisältäviä tuotteita minulla oli onneksi vain kaksi – jalkavoide ja yksi seerumi – ja ne menivät molemmat valitettavasti käyttämättöminä roskiin. Muutoin pois käytöstä lähti muun muassa yhden shampoon jämät, hohkakivi, väärän sävyinen kivipuuteri, kasvonaamioita, tyhjiä jostain syystä säilytettyjä pakkauksia yms.

kosmetiikkaraivaus

kosmetiikkaraivaus

kosmetiikkaraivaus

Nyt on taas ainakin hetken siistit laatikot ja peilikaappi. Onnistuisinkohan tänä vuonna pitämään ne myös sellaisina? 😉 Teetkö sinä koskaan kosmetiikkaraivausta?

 

* Allergia ja astmaliitto tosin luokittelee parabeenit turvallisiksi kosmetiikkatuotteissa käytettävillä pitoisuuksilla.

 

10 kommenttia “Kosmetiikkaraivaus

 1. Teen raivauksen nelisen kertaa vuodessa, on pakko… Mutta osaksi tietenkin syy on se, että kosmebloggaajana sitä tavaraa kertyy ja välillä on oikeasti hyvä katsoa kaapit, mistä haluaa mahdollisesti kirjoittaa, mikä ei kiinnosta lainkaan jne.

  1. Ihan totta, sulla taitaa tosiaan kertyä “aavistuksen” enempi sitä kosmetiikkaa. 😀 Mä jäin miettimään, auttaisikohan mun tilannetta, jos vaikka puolivuosittain kävisin kosmetiikat ja muut tarvikkeet läpi.

 2. Kyllä, useamman kerran vuoteen tulee ainakin pikaisesti katsottua mm. vanhentuneet tuotteet pois. Ehket kerran vuodessa teen suuremman katselmuksen, eli kaivelen kaikki purtilot yhteen paikkaan kuten sinä, ja heitän pois / laitan kiertoon ne tuotteet joita en käytä tai muuten tarvitse.
  Joskus tuli ihan mahdottomasti ostettua ja säilöttyä kosmetiikkaa, tuosta tavasta onneksi on päässyt jo eroon 🙂 Mutta hutiostoksia välillä tulee, siitä ei näemmä eroon pääse.

  1. Aiempiin vuosiin nähden tämä kosmetiikan tuotteiden tilanteeni on kyllä parempi, mutta vielä voisi skarpata lisää. Tietenkään niiltä hutiostoksilta ei täysin voi välttyä, sillä eihän tuotteesta tiedä välttämättä ennen kuin on kokeillut. Aika paljon mulla on auttanut tämä kuukausittainen kosmetiikkatuotteiden kartoitus, sitä tehdessä jotenkin välttää sitä yltiömäistä ostelua. 🙂

 3. Mä siivoan myös aina välillä, mutta en kyllä osaa määritellä tähän mitään aikaväliä 🙂
  Yritän kovasti käyttää vanhat pois ja olla ostamatta uusia 😀

  1. LPP, ei mullakaan periaatteessa mitään tarkkaa aikaväliä ole, mutta olen huomannut tekeväni sen usein vuoden alussa eli vuodessa näemmä räjähtää säilytystilat. 😀

 4. Musta tuntuu että joutuu kyllä useamminkin siivoileen kylppärin kaappeja. Ehkä me aika huonosti sitte laitetaan ne takaisin. Mutta kiva tämmönen kaapin järjestelypostaus, mä aina tykkään näistä sun versioista. 😀

  1. Hei IH ja kiva kuulla, että tykkäät! Jotenkin sitä jaksaa pitää huolta järjestyksestä jonkin aikaa, mutta annas olla, jos yhdenkin tuotteen laittaa kaappiin tai laatikkoon hieman huolimattomammin niin siitä saattaa äkkiä levitä koko homma käsiin ja sitten on taas paikat kaaoksessa. 😀

   1. No sanoppa muuta. Jäinkin miettimään vähän järjestyksen muuttelua meidän yhteen kaappiin, oikeesti mua ärsyttää sekin että se kaappi missä on meidän kaikki naamiot ja muut kasvotuotteet, on liikaa vasemmalla, suoraan pöntön päällä:D kuulostaa niin turhalta valitukselta, mutta niin. Saispa suunnitella oman kylppärin! Mutta ainakin nyt plärään vähän näitä sunkin postauksia ja mietin miten pistäis purkit. Mullakin on muuten tuo kosmetiikan tarkistussovellus, pitäiski melkee laittaa palautetta yhelle sarjalle että mitää, miksi tälläisiä säilöntäaineita:(

    1. Välillä kyllä menee itselläkin herne nenään oman kylppärin kanssa, kun sen on joku tahvo suunnitellut. 😀 Ei voi edes allaskaappia tai jotain hyllykköä laittaa, kun lavuaari on niin lähellä pönttöä, että hyvä kun mahtuu itse pöntölle. Kaikki tällaiset (vuokra)asunnon probleemat on vaan yritettävä kestää ja keksiä mahdollisimman hyviä säilytysratkaisuja olosuhteet huomioon ottaen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *