Siivouskaappi ennen ja jälkeen

Siivouskaappi on aina ollut kodissani se paikka, joka ei pysy siistinä. Vuokra-asuntojen suunnittelussa ei jostain syystä panosteta yhtään siivouskaapin tai ylipäätään säilytyksen toiminnallisuuteen. Tietenkään sotkuisuudesta ja epäjärjestyksestä ei voi syyttää vain kaappien rakenteita vaan myös omilla teoilla on merkitystä. Jos tavaraa on liikaa tai tavaroita ei saa järjestetyksi selkeästi omille paikoilleen, niin kaaoshan siitä syntyy. Asuntoni siivouskaapin rakenteelle kun en ihan kamalasti mitään voi, niin oli yritettävä saada aikaan käytännöllinen järjestys karsimalla ja järkevämmällä sijoittelulla. Itse asiassa pääroolissa kaapin siivoamisessa oli järjestely, sillä ihan kamalasti turhaa tavaraa ei kaapissa loppujen lopuksi ollutkaan. 

siivouskaappi_ennen_ja_jalkeen_whiteandf

Ennen siivousta

siivouskaappi_ennen_ja_jalkeen_whiteandf

Siivouksen jälkeen

Löysin kotini kätköistä tuommoisia muovilaatikoita, joihin sain aseteltua siivouskaapin pikkusälät, paristot ja mikrokuituliinat. Kaapin sisällä olevaan kaappiin laitoin lamppuja, siivousaineita, usein käytettävät ruuvimeisselit yms. Varsinainen työkalupakki ja jotain muuta tavaraa on siivouskaapin yläpuolella olevassa kaapissa.

Imuri mahtui hyvin kaapin pohjalle ja se on helposti otettavissa esille. Mopillekin löytyi oma paikkansa omasta kiinnikkeestä ja samaan nurkkaan mahtui isäni vanha jättimäinen vatupassi. Siivoustarvikkeet sujahtivat pahvilaatikkoon, samoin pensas-/oksaleikkuri, kuokka ja hara, joita käytän haudan siistimiseen. Ei ehkä unelmieni siivouskaappi, mutta riittävän siisti nyt. Miten tämä olikin muka niin kamalan vaikea projekti ryhdyttäväksi? 😉 

3 kommenttia “Siivouskaappi ennen ja jälkeen

  1. Oi, kuinka esimerkillistä toimintaa! 😮 Koskahan minä olen edes kunnolla kurkannut, mitä meidän siivouskaapista löytyy…

    1. Uraäidin Ruuhkavuodet: Voi että, kyllä tuohon menikin aikaa. Sitä päässäni kuukausitolkulla vääntelin ja kehitin ahdistusta ennen kuin sain tartuttua toimeen. 😀

  2. Siivouskaapit ovat kyllä ahdistavia tapauksia. Meidän uudessa kodissa siivouskaappi on vaatehuoneessa, mikä ihan ok, mutta ei se kaappi siltikään mitenkään optimaalinen ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *