Luetut kirjat – tammikuu 2018

Tammikuussa luin kymmenen kirjaa. Mukaan mahtui dekkareita, tietokirjallisuutta ja ihan tavallista kaunokirjallisuutta.

Januksen Kivi, Elly Griffiths

Elly Griffiths, Januksen kivi (Ruth Galloway -sarja, osa 2)

Norwichilaisen talon purkutyömaalta löytyy lapsen luita kynnyksen alta. Talo on aiemmin ollut katolisen papin johtama lastenkoti, mutta kuinka vanhoja luut ovatkaan? Luita tutkiva Ruth tietää hyvin, että muinaiset roomalaiset muurasivat uhrinsa ovenpieliin ja kynnyksiin lepyttääkseen Janusta, alkujen ja loppujen kaksikasvoista jumalaa. Etsivä Harry Nelson uskoo kuitenkin syyllisen löytyvän nykyhetkestä. Ja Ruthillakin on salaisuus, jota hän ei haluaisi paljastaa. (Tammi)

Nämä Ruth Galloway -mysteerit ovat varsin leppoisia vaikka jännittäviäkin juttuja tapahtuu. Jos kiinnostuit, kannattaa aloittaa lukemalla ensimmäinen osa eli Risteyskohdat. Tykkäsin molemmista!

Ne jotka ymmärtävät kauneutta, Jojo Moyes

Jojo Moyes, Ne jotka ymmärtävät kauneutta

Jälleen kerran Jojo Moyes tarjoilee mielenkiintoisen tarinan. Tällä kertaa tarina ajoittuu Saksan miehittämään ranskalaiseen kylään ensimmäisen maailmansodan aikaan sekä nykyaikaan, vuoteen 2010. Tarinan keskiössä on kaunis maalaus Tyttö jonka jätit taaksesi, jonka sotaan joutunut Edouard Lefevre on maalannut Sophie-vaimostaan. Vieläkään en koe Moyesin yltäneen aivan samalle tasolle kuin kirjassa Kerro minulle jotain hyvää, mutta varovasti arvioiden voisin tämän uusimman olevan hieman parempi kuin viimeisin suomennos Parillisia ja parittomia. Nyt jään kuitenkin innolla odottamaan suomennosta Moyesin viimeisimmästä, juuri ilmestyneestä Still Me -kirjasta, joka on jatkoa kirjoille Kerro minulle jotain hyvää ja Jos olisit tässä.

Lykke - Onnellisten ihmisten salaisuudet, Meik Wiking

Meik Wiking, Lykke – Onnellisten ihmisten salaisuudet

Hygge-kirjan kirjoittajan uusin teos on Lykke – Onnellisten ihmisten salaisuudet. Ihan ei tässä päästä samalla tasolle Hyggen kanssa, mutta mielenkiintoisia juttuja kirjassa kuitenkin onnellisuudesta on. Itse asiassa kirjan myötä inspiroiduin tietyistä asioista ja aloin pohtia, miten voisin niitä toteuttaa. 🙂

Nainen hytissä 10, Ruth Ware

Ruth Ware, Nainen hytissä 10

Matkailulehden toimittaja Lo pääsee tekemään juttua hulppean risteilyaluksen neitsytmatkalle. Ensimmäisenä yönä Lo kuitenkin uskoo nähneensä murhan. Kukaan muu ei kuitenkaan ole nähnyt tai kuullut mitään eikä yksikään laivan matkustajista tai henkilökunnasta ole kateissa. Onko Lo tulossa hulluksi?

Ruth Waren toinen trilleri on ihan kelpo tarina, paikka paikoin jopa jännittävä. Se ei mielestäni kuitenkaan yllä aivan samalle tasolle esikoisensa Synkän metsän siimeksessä kanssa. Mielipiteitä on kuitenkin monia, ja olen kuullut joidenkin pitäneen tästä uusimmasta aiempaa enemmän. Kannattaa siis lukea ja muodostaa oma mielipide.

Nainen joka unohti, Liane Moriarty

Liane Moriarty, Nainen joka unohti

Alice saa iskun päähänsä kuntosalilla ja menettää muistinsa. Muistista katoaa kokonainen vuosikymmen ja yhtäkkiä Alice huomaa olevansa kolmen (vieraan) lapsen äiti ja tekemässä kivuliasta avioeroa rakkaasta aviomiehestään Nickistä. Ja kuka on Gina, jonka nimi lipsahtaa koko ajan muiden huulilta?

Liane Moriartyn kirjoja on kovasti kehuttu ja sillä halusin lukea häneltä jotain. Nainen joka unohti oli mielenkiintoinen kirja ja sellaista aikuisempaa chick-litiä, jos tätä nyt sellaiseksi uskaltaa luokitella. Seuraavaksi aion lukea Mustat valkeat valheet, jonka perusteella on tehty myös suosittu TV-sarja Big Little Lies. Moriartylta on näiden mainittujen lisäksi suomennettu myös kirjat Hyvä aviomies ja Tavalliset pikku pihajuhlat.

Luin myös nämä kirjat:

Mikään näistä kirjoista ei saanut sukkia pyörimään jaloissa, mutta kuukauden hiteiksi valitsisin varmaankin Jojo Moyesin, Elly Griffithsin ja Liane Moriartyn kirjat. Varsinaista hutia ei tammikuussa tullut luettua, mutta heikoimmin pärjäsi Anna-Kaari Hakkaraisen Kristallipalatsi. Odotukset olivat hyvinkin korkealla sen suhteen, mutta petyin vaikka kirja olikin omalla tavallaan todella nokkela ja blogikliseetkin olivat hyvinkin tuttuja.

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Luetut kirjat – tammikuu 2018

    1. Katriina, oletko lukenut myös Ruth Waren aiemman, Synkän metsän siimeksessä? Jos et, niin kannattaa lukea. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *