Helsingin Kirjamessut 2017

Yhteistyössä Helsingin Kirjamessut / Messukeskus

Tänään torstaina alkoivat Helsingin Kirjamessut, jotka kestävät aina sunnuntaihin saakka. Kävin viimeksi kirjamessuilla viisi vuotta sitten. Ne olivat elämäni ensimmäiset kirjamessut, joten tämä vuosi olikin sitten elämäni toinen. Nyt kuitenkin sain messuista irti vaikka ja mitä, sillä lukuharrastukseni on aktiivinen. Tämä postaus on hurjan pitkä, mutta painottuu tekstiä enemmän kuviin, joten ehkä yli kolmenkymmenen kuvan mittainen postaus ei ole ihan niin raskas kuin saattaisi kuvitella. 😉

Otavamedia

Kuvissa näkyvät Otavamedian kirjat ovat suurimmaksi osaksi sellaisia, jotka olen jo lukenut ja myös muutama sellainen, jotka on vielä lukematta. Geir Tangenin Maestron ja Tuomas Nyholmin Leijonan luin alkuvuonna ja niistä olen kirjoittanut omassa postauksessa. Voin suositella myös Samuel Bjørkin Yölintua ja Jørn Lier Horstin Luolamiestä (kannattaa tosin aloittaa Suljettu talveksi -kirjasta). Ruth Waren Synkän metsän siimeksessä -kirjaa olen parhaillaan lukemassa.

Minerva Kustannus

Voisi olla mielenkiintoista lukea klassikon Kuin surmaisi satakielen kirjoittajasta, sillä Harper Lee on kirjailijana minulle tuntematon. Täytyy laittaa Marja Millsin Kuin kohtaisi satakielen – Harper Lee ja minä -kirja lukulistalle. Kirjan on kustantanut Minerva Kustannus.

Booky.fi ja muita edullisia kirjoja

  

Booky.fi:llä oli todella paljon tällaisia puulaareja täynnä kirjoja, jotka maksoivat vain 2 € kappaleelta. Ostoksilta ei voinut välttyä! Samoin parilla eurolla sai kirjoja Booky.fi:n alueen vierestä (keltaiset kyltit). Minulle ei kuitenkaan selvinnyt, kenen osasto se oli. Paljon oli kuitenkin kirjoja tarjolla ja joukossa oli muutamia mielenkiintoisiakin kirjoja, jotka voisi lisätä lukulistalle.

Atena ja Kustantamo S&S

Atenan ja Kustantamo S&S:n osastolla oli myös mielenkiintoisia kirjoja, mutta poimin sieltä joukosta nyt yhden, jonka olen luin viime kuussa ja jota dekkarifaneille (ja bloggaajille 😉 ) suosittelen: Eva Frantzin Sininen huvila. Tästä kirjasta ja lukukokemuksesta kerroinkin lyhyesti Luetut kirjat – syyskuu 2017 -postauksessa.

Tammi ja WSOY

Tammen ja WSOY:n yhteisellä osastolla oli useita mielenkiintoisia kirjoja. Elena Ferranten Hylkäämisen päivät luin myös viime kuussa. Ferranten Loistava ystäväni on minulla varauksessa kirjastosta ja sitten pääsen tutustumaan myös paljon kehuttuun Napoli-sarjaan. Lisäksi kiinnosti kirjallisuuden Nobel-palkinnon voittaneen Kazuo Ishiguron kirjat – Pitkän päivän ilta voisi olla hyvä kirja aloittaa tutustuminen kirjailijan teoksiin – joista Tammi on nyt otattanut uudet painokset. Dan Brownin Alku on juuri ilmestynyt, mutta taitaa mennä aika pitkä aika ennen kuin pääsen lukemaan sitä, sillä en ole edes Da Vinci Koodia ehtinyt lukemaan. Nolo juttu, mutta tosi. 😉

Gummerus Kustannus

Gummeruksen osasto kirjaimellisesti pullisteli suosikkejani ja varmasti tuleviakin suosikkejani. Olisin voinut sieltä napata mukaani vaikka kuinka monta kirjaa, jos raha ei olisi ollut kynnyskysymys. 😀

Clare Mackintoshin Annoin sinun mennä oli aivan älyttömän hyvä trilleri! Ja voi vitsi, mikä käänteiden käänne kirjassa olikaan… lukekaa siis, jos ette ole vielä lukeneet ja jos tykkäätte trillereistä. Tämänkin luin viime kuussa.

Aiemmin mainitsinkin lukeneeni Harper Leen Kuin surmaisi satakielen. Suositukseni tällekin klassikolle. Seuraavana lukulistalla on sille jatko-osa Kaikki taivaan linnut.

Jojo Moyesin kirjoista olen tykännyt paljon. Luin viime kuussa (miten olenkaan sattunut kaikki suurimman osan näistä kirjoista lukemaan juuri viime kuussa? 😉 ) Parillisia ja parittomia ja nyt saan varmaankin ihan pian kirjastosta Moyesin uusimman: Ne, jotka ymmärtävät kauneutta.

Hector Garcian ja Francese Mirallesin Ikigai ja Mia Jokinivan Stressin luomuhoito ovat molemmat varauksessa kirjastosta.

CrimeTime 

Bazar Kustannus

Alan Bradleyn kirjoja en ole lukenut, mutta moni niitä on kehunut ja voi olla, että täytyy joskus kokeilla, josko ne iskisivät minuunkin. Nina Georgen Pieni kirjapuoti Pariisissa puolestaan oli leppoisa tarina rakkaudesta, sydänsuruista ja selviytymisestä. Suosittelen!

Bazar on kustantanut myös suositut KonMari-suomennokset: KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika ja Iloa säkenöivä järjestys (Spark Joy).

Arktinen Banaani

Arktisen Banaanin osastolle menin varta vasten katsomaan Max Mannerin kirjoja. Mannerilta on juuri nyt ilmestynyt uusi kirja Loiset, joka avaa uuden dekkarisarjan rikostutkija Harri Hirvikalliosta. Manner on kirjoittanut myös tovi sitten aivan erilaisen kirjan – Mayra -, joka ei ole hänen tuttuun tyyliinsä dekkari vaan jotain muuta. Pakko tunnustaa, että en ole yhtäkään kirjaa tältä kirjailijalta lukenut, mutta Facebookin Dekkariryhmässä kirjojen kehut ovat uponneet tosi syvälle ja olen jo lukemattakin hyvin vakuuttunut. Sekä Loiset että Mayra ovat kyllä toivottavasti lähiaikoina tulossa lukuvuoroon. 🙂

Yllä olevassa kuvassa kirjat, jotka ostin messuilta. Harmillisesti uutuuksiin ei ollut varaa, mutta onneksi monilla osastoilla oli tarjolla kirjoja myös pikkurahalla.

  • Fred Vargas – Sinisten ympyröiden mies (Adamsberg-sarjan ensimmäinen osa)
  • Grebe & Leander – Pietarin kapellimestari (Moskova Noir -sarjan ensimmäinen osa)
  • Stieg Larson – Miehet jotka vihaavat naisia
  • Mika Waltari – Sinuhe egyptiläinen
  • John Steinbeck – Vihan hedelmät
  • Alaa al-Aswani – Yacoubian-talon tarinat

Huh, pää vilisee nyt kirjoja ja odotettavissa on kirjojen täyteisiä unia – uskon. Lauantaina on tarkoitus suunnata messuille vielä kertaalleen, sillä silloin on Dekkarilauantai ja ajattelin päästä tapaamaan (jos uskallan!) muutamaa kiinnostavaa kirjailijaa ja kuunnella muutama esitys.

Kiitos ja hyvää yötä!

4 kommenttia “Helsingin Kirjamessut 2017

  1. Kiitos messuseurasta, tehdäänpä kirjamessuista vuosittainen perinne ?

  2. Kannattaa käydä vilkaisemassa pienten kirjailijoiden pöytiä. Tervetuloa erityisesti katsastamaan Mummo ja Susi kirjasarjan ensimmäistä kirjaa Mummo ja Susi Karkkikaupassa, joka julkaistiin torstaina Kirjamessuilla. Osaston nro on 7b131 ja se sijaitsee Mc Donaldsin ja Paavo Väyrysen ständien välissä 😀 Mummo ja Susi Karkkikaupassa on lämminhenkinen ja värikäs lastenkirja 3-8 -vuotiaille. Oiva lahja myös pukin konttiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *