Habitare 2017 – Näistä tykkäsin!

Nyt on se aika vuodesta, että on aika vierailla Habitare-messuilla ja kerätä sisustusinspiraatiota pitkän talven varalle. Kävin messuilla heti ensimmäisenä päivänä eli keskiviikkona. Paljon oli kaikkea inspiroivaa, jopa niin paljon ettei oikein tiennyt miten päin olisi ollut. Harkitsen myös vakavasti toista vierailukertaa, sillä messuista jäi niin mukava kutkuttava tunne.

Weranna’s (6 m 7)

Weranna’sin osasto kutsui luokseen metsänvihreällä seinällä. Erityisen houkuttelevia olivat kädessä ihanilta tuntuvat bambuiset kahvimitat, Kikoi-kahvi ja Keniassa 100 % puuvillasta käsin valmistetut Cottonhut-tiskirätit.

#KIMPPAKÄMPPÄ (6 m 50)

HOISKO:n CLT:stä rakennettu, Pluslivingin ja Tapio Anttilan suunnittelema #kimppakämppä oli upea ilmestys. Skandinaavisen linjakas ja ajaton sisustus ja kodin oloinen hieman hämyisä valaistus houkutteli pysähtymään pidemmäksikin aikaa ja olisi onnistunutkin ellei edessä olisi ollut vielä monen monta muuta messukohdetta.

Gyllstad (6 m 20)

Ruotsalaisen Ulrika Gyllstadin omaa nimeä kantava tuotemerkki oli kauniisti edustettuna messuilla. Nämä luomupuuvillasta valmistetut ja ympäristöystävällisesti painetut kodin ja arjen tekstiilit ovat saaneet inspiraationsa skandinaavisen luonnon kauneudesta. Gyllstad-tuotteita myy muun muassa LOISTE living, Pür Hyvinvointikauppa ja World of TRE.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus (Eettinen alue, osasto 6 m 9)

Habitare-messujen Eettisellä alueella on useampia yrityksiä, joiden taustalla on kestävä kehitys ja halu olla parantamassa maailmaa. Osastolta löytyy kierrätyskeskuksen Plan B -uusiotuotteiden lisäksi Iris Hantwerk, Tikau, Mifuko, Sera Helsinki, Weranna’s, The Organic Company ja Village Home. Eettisen alueen Design Helps! -myymälästä voi ostaa myös tuotteita. Esimerkiksi Tikaun tuotteita valmistetaan myös paikan päällä messuilla. Tuotteita on valmistamassa maahanmuuttotaustaisia ihmisiä.

Kierrätyskeskuksen retrotuotteet saivat henkäilemään ihastuksesta. Katsokaa nyt tuota penkkiä, joka on tehty vanhan matkalaukun ympärille!

Valopilleri (6 g 71)

Kotimainen design-valaisin Valopilleri ihastutti jo viime vuoden Habitaressa. Valopillerin puuosat tuotetaan Espoossa ja lasiosat Riihimäellä. Valaisimen elektroniikkakomponentit valmistetaan Barcelonassa ja kangasjohto Tallinnassa. Valonlähteenä käytetään ledejä. Valopillerit kootaan Helsingin Alppilassa.

MUJI (6 p 48)

Iki-ihana Muji ja heidän pop-up myymälänsä taitaa olla näiden Habitare-messujen ehdoton vetonaula. Mujia oli odotettu kuin kuuta nousevaa ja kyllähän se odotukset täytti. Muji on kodin säilytyksestä, arjen yksinkertaisuudesta ja minimalismista kiinnostuneiden paratiisi. Muji saa jopa talouspaperin näyttämään kauniilta. Nyt vaan peukut pystyyn, että Muji rantautuu Suomeenkin!

Casa Stockmann (6 f 50)

Stockmann osallistui ensimmäistä kertaa Habitareen tänä vuonna omalla Casa Stockmann -merkillään. Ajan myötä yhä enemmän skandinaavistunut tuotemerkki ihastuttaa sisustajia neutraaleilla tuotteillaan ja ihanilla materiaaleillaan.

Anno Collection (6 f 48, 6 p 1)

Uusi Anno Collection lanseeraattiin virallisesti Habitaressa. Osasto oli kaunis, moderni ja ilmava, mutta lämpimämpi ja lähestyttävämpi tunnelma oli mielestäni Annon lehdistötilaisuudessa, jossa piipahdin pari viikkoa sitten. Mutta onneksi tärkeintä on kuitenkin itse tuotteet ja nyt niitä saa taas vihdoin hankittua kodin sisustusta piristämään, sillä samalla avattiin Annon oma verkkokauppa, joka löytyy osoitteesta www.annocollection.com 

Aapiste (3 h 19)

Itäsuomalainen Aapiste oli Habitaren ensikertalainen. Upeat Saimaan luonnosta inspiraation saavat tekstiilituotteet sopivat niin moderniin kuin perinteisempäänkin kotiin. Aapisteen tuotteita on ihan pian lähdössä myyntiin myös Yhdysvaltoihin.

Tarja Ritari Design (3 g 39)

Sykähdyttävin piensisustusosasto oli Tarja Ritari Design, joka valmistaa muun muassa ihania pellavaisia tekstiilituotteita upeilla painokuvilla. Valmistus tapahtuu Naantalissa käsin. Inspiraatio messuilla esittelyssä olleeseen FACTORY by Tarja Ritari Design -mallistoon on tullut teollisuustyylisistä valaisimista ja huonekaluista.

HUONE ett RUM (3 a 31)

Kirkkonummelaisen HUONE ett RUMin osastolla oli esillä ja myynnissä aivan ihania ilmakasveja. Nämä ovat sellaisia laiskan tai viherpeukalottoman tyypin kasveja, sillä ne pärjäävät vähällä eikä niitä tarvitse edes laittaa multaan. Ne saavat elinvoimansa ja kosteutensa ilmasta.

Kävitkö jo messuilla tai aiotko mennä viikonloppuna? Jos kävit, niin mistä tykkäsit? 🙂

Sisäänpääsyn messuille sponsoroi Messukeskus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *