Uusi puhelin

Pari viikkoa sitten päädyin ostamaan uuden puhelimen. Vanha puhelimeni iPhone 5S toimi vielä, mutta oli ajan saatossa jo hieman kärsinyt. Näyttö ja lasikin oli kertaalleen vaihdettu ja ihan kaikki ei vaihdossa mennyt putkeen, sillä etulasi hieman irvisteli niin, että puhelimen valo hohkasi lasin reunoista läpi. Lisäksi puhelimen kameralla kuvatessa yhteen kulmaan jäi aina tumma varjo, joka oli usein kuvista rajattava pois.

Olin päättänyt ostaa uusimman iPhonen (seiskan), kunhan se tulee markkinoille ja saan säästettyä siihen rahat. Kun iPhone 7 ja uudet muutokset julkaistiin, esitettiin myös huhuja siitä, että ensi vuonna voisi olla edessä vielä isommat muutokset iPhonen 10-vuotis synttäreiden koittaessa. Seiskaanhan ei mitään järin isoa muutosta tullut, jos ei lasketa kuulokeliitännän poistumista ja sitä kautta vedenkestävyyttä sekä kameran parantelua. Päädyin siis tekemään lopulta muutoksen suunnitelmiini ja siirtämään uuden puhelinmallin ostosta vielä vuodella.

whiteandfresh0789.jpg

En uskaltanut luottaa siihen, että vanha puhelimeni kestäisi vielä kokonaisen vuoden. Niinpä päätin ostaa edullisesti saman iPhone 5S:n kuin mikä minulla jo oli, mutta täysin uutena ja ennen kaikkea ehjänä. Vanha puhelimeni oli väritykseltään valko-kultainen, mutta tämä uusi on hopea. En niin hopean ystävä ole, mutta eihän se oikeastaan haittaa, sillä suojakotelo peittää takakannen. Kotelo on puhelimella ehdottomasti oltava, sen opin edellisen puhelimeni kanssa kantapään kautta. Sormeni ja käteni ovat siitä kummalliset, että niistä tuppaa joskus lipeämään tavarat. 😉 Vähän harmittaa, että kaupasta oli aitonahkaiset valkoiset kotelot loppu eli jouduin tyytymään tällä kertaa keinonahkaiseen. No, tärkeintä on, että puhelin pysyy ehjänä. 

whiteandfresh0790.jpg

whiteandfresh0794.jpg

whiteandfresh0798.jpg

Nyt kelpaa taas, kun on ihan tuore ja ehjä puhelin. Itselläni puhelimen kamera on niin tärkeä osa jokapäiväistä elämää, että ei auta yhtään, jos kaikki ei pelaa kuin junan vessa. 😉 Tällä mennään siis seuraava vuosi ja odotetaan jännityksellä, millaisia isoja muutoksia iPhonen juhlavuosi mahdollisesti tuo tullessaan…

 

 

Irina / White & Fresh - -

10 kommenttia “Uusi puhelin

 1. Meillä pari padia ja pojalla i phone.Haluaisin itsekkin kyseisen puhelimen,kun tykkään niiden käyttöominaisuuksista.Mutta.Poikani i phone sammuilee,kun pakkasta alkaa olla kymmenisen astetta.Tämä oli viime talvena jatkuvaa ja tekee puhelimesta epäluotettavan.Eräskin hätätilanne oli viime talvena,eikä lapsi saanut yhteyttä meihin,kun puhelin sammui.Onneksi huomattiin tämä ja lähdettiin etsimään.Ilmeisesti yleinen ominaisuus i phonessa.Oletko huomannut omassasi tällaista?Se saa miettimään muuta merkkiä ja täytynee vaihtaa pojankin puhelin talveksi.Tämän hintaluokan puhelimissa,todella outoa,että tällaista tapahtuu…..

  1. Tuo riippuu mallista, esim. vuoden vanha iphone 6s ei viime talvena sammunut kertaakaan pakkasen takia, mutta esim. ystävän iphone 5s sammui ja minun iphone taas toimi ihan normaalisti! Minulla oli ennen tätä iphonea iphone 4s, joka sammui juuri, esim. lasketellessa. Eli johtopäätöksenä voin sanoa, että osta esim. Iphone 6s, jos et halua että puhelin sammuu pakkasilla!

  2. Nanna: On kyllä harmi, jos puhelin ei pelitä silloin, kun sitä tarvitsee. iPhonen ongelma on tosiaan heikko kylmänsietokyky, mutta oma puhelimeni ei ole kertaakaan lakannut toimimasta pakkasessa. Toki se hieman tökkii kylmänä, mutta ihan hirveästi en sitä plärää ulkona pakkasessa, kädetkin jäätyisivät. Kaksi talvea olen käyttänyt iPhonea (5S) ja uskalsin edelleen ostaa saman mallin. 🙂

  3. Koko perheellä iphonet: Mulla ei muistaakseni ole koskaan 5S sammunut, mutta hieman on toki kylmettyään tökkinyt. Hyvä kyllä, jos tuoreemmat mallit eivät ole aivan yhtä herkkiä kylmälle.

  4. Kyllä,ikävä ominaisuus.Pojan puhelin sammui jatkuvasti,kotelossa,joka oli vielä povarissa.Eli ei edes ollut kädessä.Uusin juuri puhelimeni ja päädyin samsungiin.

  5. Nanna: No todellakin! Luulisi Applen osaavan tehdä puhelimista paremmin kylmänsietoisia, kun niitä tällaisissa kylmissä maissa kuitenkin myydään. Mutta, kehuvat kyllä Samsungiakin eli ei varmastikaan huono ostos. 🙂

 2. Itsellä sama, tarvitsee olla suojakuoret koska jotenkin tavarat lipeävät käsistäni. Viimeksi kun ostin uuden Iphonen, kerkesin sen sitten tiputtamaan ennen kuin olin ostanut suojakuoret. Niin näyttöhän siitä meni rikki. Harmitti niin paljon.

  1. Joo, ehdottomasti tarttee kuoret olla. Säilyy paljon kauemmin ehjänä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *