Rundetaarn – The Round Tower

Rundetaarn/The Round Tower/ Pyöreä torni on yksi kuuluisimmista Kööpenhaminan nähtävyyksistä. Näin siis luin esitteestä, sillä enhän minä sitä tiennyt ja siksi olenkin kiitollinen kaverilleni, joka siitä vinkkasi. 😉 Otin viimeisenä matkapäivänä suunnaksi tornin, sillä silloin paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta. Tornille on helppo suunnistaa, sillä sinne on Strøgetiltä matkaa pitkin Købmagergadea vain muutama sata metriä. Matkalla voi piipahtaa myös mielenkiintoisissa kaupoissa ja putiikeissa. 

IMG_8114.jpg

IMG_8102.jpg

IMG_8106.jpg

IMG_8126.jpg

Torni rakennettiin vuosina 1637-1643. Tornilla on korkeutta lähes 35 metriä ja sinne kuljetaan spiraalin muotoista ramppia eli portaita ei ole vasta kuin ihan ylhäällä. Puolessa välissä tornia on kirjasto. Se oli alun perin yliopiston kirjasto, mutta nykyään siellä on taidenäyttelyitä ja matkamuistomyymälä. 

IMG_8135.jpg

IMG_8143.jpg

IMG_8146.jpg

IMG_8153.jpg

IMG_8157.jpg

IMG_8159.jpg

IMG_8161.jpg

IMG_8162.jpg

Ylös observatorioon päästyäni eteeni aukesi upeat maisemat. Panin merkille, että ylätasanne oli kuin Empire State Buildingin näköalatasanne pienoiskoossa. 🙂 Tasanteella oli ihmisiä nauttimassa maisemista, levähtämässä, ottamassa kasvoille aurinkoa sekä lapsia retkellä eväiden kanssa. Hetken pyörittyäni ympyrää kaupungin kattoja katsellen istahdin itsekin hetkeksi penkille nauttimaan hetkestä ja auringosta.

IMG_8163.jpg

IMG_8167.jpg

IMG_8168.jpg

IMG_8169.jpg

Viimeisessä ja kolmanneksi viimeisessä kuvassa siintää kaukana myös the silta eli Juutinrauman silta. Hieman harmittaa, etten ehtinyt sillalle käymään reissun aikana. Iski aikapula ja hieman olisi sillanylityshintakin (noin 50 euroa per suunta) saattanut kirpaista. Olisi ollut kyllä kiva käydä vaikka päivä viettämässä Malmössä ja samalla fiilistellä siltaa. 🙂

Mutta tosiaan, Kööpenhaminan reissulla kannattaa ehdottomasti käydä tuolla pyöreässä tornissa. Pääsymaksu on vain 25 DKK eli reilu kolme euroa. Onneksi sain vinkin ja pääsin näkemään tämän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *