Kylässä blogikodissa

Piipahdin eilen illalla kylässä ystäväni luona. Nappasin Canonilta lainaksi saamani EOS M järjestelmäkameran mukaan ja testailin sitä ottamalla ystäväni kodista kuvia. Kodissa asusteleva ystäväni on bloggaaja, joten nyt pääsette kurkistamaan blogikotiin!

IMG_8711.jpg

IMG_8741.jpg

IMG_8742.jpg

IMG_8743.jpg

IMG_8744.jpg

IMG_8738.jpg

IMG_8709.jpg

IMG_8707.jpg

IMG_8735.jpg

IMG_8716.jpg

IMG_8717.jpg

IMG_8747.jpg

IMG_8754.jpg

IMG_8753.jpg

IMG_8719.jpg

IMG_8762.jpg

IMG_8768.jpg

IMG_8761.jpg

IMG_8763.jpg

IMG_8727.jpg

IMG_8765.jpg

IMG_8722.jpg

IMG_8723.jpg

IMG_8756.jpg

Kuvat julkaistu luvalla

Tällaisia kuvia sai järjestelmäkamera-amatööri Canonin EOS M:llä. Olen aika tyytyväinen.

Moni varmasti jo tunnistikin tämän blogikodin. Kyseessä tosiaan on Oma Koti Valkoinen -blogin Miian koti. Tässä kodissa on paljon kaikenlaisia yksityiskohtia, joita mieluusti näkisin omassa kodissanikin. Olen varsin rakastunut Miian tuunaamiin olohuoneen ja keittiön seiniin. Kuvaamisen yhteydessä huumaantuneena hipelöin seiniä ja tykkään todella paljon seinän pinnasta sekä modernin suoraviivaisesta kuvioinnista. Ja totuushan on, että seinä näyttää livenä paaaaljon paremmalta kuin kuvissa. Antaisikohan vuokranantajani tehdä samanlaisen seinän tännekin… 😉

Mitäs tykkäätte, niin kodin yksityiskohdista kuin tämän amatöörin aikaansaamista kuvista? 

Ihanata sunnuntaita kaikille! 🙂

 

P.S. Olen pahoillani, että vastaamiseni upeisiin, lämpimiin ja tsemppaaviin kommentteihinne Yksinäisen (sinkkunaisen) juhannus -postaukseen viivästyi. Kommentteja tuli paljon ja koska ne oli ajatuksella kirjoitettu, halusin niihin myöskin vastata samanlaisella intensiteetillä. Siksi vastaaminen kesti, mutta nyt on kaikkiin vastattu ja nöyrästi vielä kiitän teitä kaikkia. Juhannukseni pelastui ja tiedossa on varmasti mukava ilta hyvässä seurassa kivan ohjelman parissa. <3

24 kommenttia “Kylässä blogikodissa

  1. kyllä minäkin tätä vitsinä pidän.<br />
   Yritys 10 toteutus ala-arvoinen. Tarkoitus lienee ottaa taiteellisesti hienoja kuvia, siksi ihmeelliset kuvakulmat.<br />
   Olisiko siis kannattavaa pitäytyä enemmän perinteisiin kuvatyyleihin kunnes kuvaamisen taito on selkäytimesä.<br />
   Sori

  2. amanda: Ei ollut tarkoitus ottaa taiteellisesti hienoja kuvia vaan kuvia kohdista, joista tykkäsin ja joista tulee ilmi joku haluamani kohta. Tällä tavoin otan kuvia muutenkin, joten tässä ei nyt ollut mitään normaalista poikkeavaa, jos ei oteta huomioon sitä, että otin kuvia muualla kuin omassa kodissani. Kuvaamisen voi muuten oppia vain kuvaamalla. 🙂

  1. Jemina: Kiitos, järkkärillä taitaa saada automaattisesti aavistuksen parempia kuvia kuin kovalla keskittymisellä puhelimen kameralla. ;D Ja kyllä varmasti kauniit kuvauskohteetkin vaikuttavat asiaan.<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa sullekin! &hearts;

 1. Ihania kuvia ihanasta kodista, heti näkee että sulla on erilainen tatsi kuvata kuin Miialla, jokainen kuvaaja luo myös oman persoonansa kuvattavaan kohteeseen 🙂 Mahtava kuulla että sulla on kivoja juhannussuunnitelmia!!

  1. t: Kiitos &hearts; Aika jännä toi sun ajatus erilaisesta tatsista.. mä en ole osannut ajatellakaan sitä noin. 🙂

  2. Mulla tuli ihan sama mieleen. Miia kuvaa kotiaan eri lailla kuin sinä. En osaa eritellä enempää, että miten. Aivan kuin olisi ollut eri koti. Hauska huomata, miten kuvaamalla voikin luoda ihan eri tunnelman. 🙂

  3. Sanna: Moni tuntuu ajattelevan samoin kuin sinä. Kunpa joku osaisi eritellä, miten kuvaan eri tavalla kuin Miia, aika mielenkiintoista meinaan. 🙂

 2. Olipa tutunnäköinen koti 🙂 Mutta toi on kyllä ihan totta, mitä t kommentoi; sun tapa kuvata on tosi erilainen kuin Miian. En mäkään oo ennen ajatellut asiaa, mutta tässä sen selkeesti huomaa. Ja eri kuvaustyylit on todellakin rikkaus. Antaa ihan erilaista näkökulmaa 🙂

  1. Anna: Osaatko selittää tarkemmin, mitä erilaista kuvaustyyleissämme on? Tää oli jotenkin niin jännä juttu, kun moni ajatteli sun kanssa samalla tavalla. 🙂

  2. Kovin tarkasti en osaa sanoa, mut ekaksi tuli sellanen fiilis, et olet rajannut kuvat &quot;tiukemmin&quot; kuin Miia. Keskittynyt enemmän kuvaamaan sitä kuvan kohdetta, kun mulle tulee sellainen fiilis, että Miian kuvissa usein näkyy useampi esine kuvassa ja on käytetty laajempaa kuvakulmaa. Vaikka kyseessä olisi lähikuva, on taustalla usein jotain muita esineitä. <br />
   Voi olla, et oon totaalisen väärässä, mutta sellainen fiilis tuli heti, kun näitä kuvia katselin 🙂

  3. Anna: Tuo kyllä varmasti pitää paikkaansa. Pyrkimykseni olikin ottaa yksityiskohtaisempia kuvia, joten siinä olet oikeassa. Se voi olla myös tottumiskysymys, sillä omassa kodissani on harvoin niin siistiä, että voisin ottaa kokonaiskuvia. 😉 Olen siis tottunut yksityiskohtia kuvaamaan ja toisaalta, mä monesti haluankin vangita yksityiskohtia, joista tykkään ja joissa silmä lepää. 🙂

 3. Jos antaa tarinan perusrungon kahdelle eri kirjailijalle ja pyytää molempia kirjoittamaan siitä novellin, niistä tuskin samanlaisia tulisi. Sama pätee näemmä valokuvaukseenkin. Taidettahan sekin on, ja näemmä amatöörikuvaajillekin, varsinkin niille jotka paljon kuvaavat, kehittyy se jokin oma tyyli ja visio, mitä kautta kuvia ottavat. Näistä kuvista minäkin huomasin sen, miten niissä tuntuu olevan jotain ennennäkemätöntä, vaikka ne on kuvattu nimenomaan kuvien välityksellä niin tutuksi käyneestä kohteesta. <br />
  <br />
  Mua vähän ihmetyttää, mitä vitsiä joku tässä postauksessa näki. Itseasiassa täähän oli tosi avartava ja hyödyllinen postaus! Nähdä toisen ihmisen koti uusin silmin, tavalla johon ei ole tottunut. Nyt sun täytyy pyytää Miia kuvaamaan sun kotia, niin siitäkin varmaan avautuisi jotain sellaista, mikä tuntuisi ihan uudelta ja ennennäkemättömältä, vaikka ihan peruskohteina kaiken olisikin jo nähnytkin! 😀

  1. Dara: Kaunis kiitos &hearts; Hassua, miten lähes kaikki ovat sitä mieltä, että kuvaustyylimme ovat erilaiset ja kohteet näyttävät erilaisilta mun kuvaamina. 🙂 <br />
   <br />
   Ollaan joskus mietittykin, että pitäisi käydä joskus jonkun toisen kotia kuvaamassa ja katsoa, millaisia kuvakulmia ja muuta sitä toinen ihminen valitsisi. 🙂

 4. Minäkin bongasin jotain tuttua… on kyllä hauska huomata, kuinka erilaisia kuvia tulee, kun on eri ihminen linssin toisella puolella ;))<br />
  <br />
  Hyvää maanantaita sinulle.<br />
  <br />
  Terkuin, Frida

  1. Frida: Heh, sinäkin huomasit erilaisuutta kuvissa. Miten hassua! 🙂 No, kai siinä sitten täytyy olla jotain perää…

 5. Mäkin tosiaan huomasin todellakin erilaiset kuvat! 🙂 Ja oon huomannut ennenkin että eri kuvaajat saavat saman tilan näyttämään monesti aivan erilaisilta. Mutta mielenkiintoista että näinkin iso ero näkyy myös &quot;amatööri&quot;valokuvaajien kesken. Voisi kuvitella että se näkyisi vain ammattilaisilla siinä, mitä kuvakulmia käyttää. ..Mut sun kuvat on kyllä kivan valoisia ja olet varmaan ottanut tosiaan enemmän yksityiskohdista kuvia kuin Mia omassa blogissaan. Tai lähempää ja olet käyttänyt erilaisia kuvakulmia. Kuvakulmahan se tekeekin kuvasta mielenkiintoisen, varsinkin kukkakuva ja peittokuva ovat hienoja! 🙂 <br />
  <br />
  Joskus olen ajatellut että olisi ihana nähdä jokin blogikoti kunnolla kuvattuna, jos kuvat on normaalisti aina salamalla napsaistuja pikakuvia. Siis ihan yleisesti, ei viittaa tähän keissiin ollenkaan 😀

  1. Kiitos jonsku kommentistasi! Kiva saada hieman selitystä sille, miksi ihmiset kokee mun ja Miian kuvat niin erilaisina. Mut kai se on vaan uskottava, että kuvaamisessakin ihmisillä on erilaiset &quot;käsialat&quot;. 🙂

 6. Miksi sinä et aloittanut täällä Casassa ystäväsi Miian kanssa samaan aikaan kun olettehan aloittaneet bloggailunkin samaan aikaan? Ja miiahan on valinnut tänne myös blogaajia niin mikset aloittanut heti ensimmäisten joukossa täällä? On kyllä kauniita kuvia sinun ottamina. Sinä olet kehittynyt kuvaajana paljon.

  1. niina: Kiitos kehuista, kuvaamisessa voikin kehittyä vain kuvaamalla. Paljon on vielä opittavaa, mutta askel kerrallaan mennään. Ja sitten on helpompi vielä, kunhan saan oman järkkärin jolla voi jatkuvasti harjoitella. :)<br />
   <br />
   Mitä tulee CASAan, niin tämä ei ole sellainen portaali, jonne tullaan kaverin perässä. 🙂 Pitää olla muutakin kuin se, onko joku ystävä portaalissa jo ennestään. Miia ei kuitenkaan bloggaajavalintoja tee, vaan niistä päättää joku muu. Ei ole mitään järkeä perustaa portaalia kaveruuteen. Olin kyllä kiinnostunut portaaliin tulosta jo lanseerausvaiheessa, mutta blogini ei silloin täyttänyt kriteereitä. 🙂 Toivottavasti tämä vastaus antoi sinulle vastauksia. <br />
   <br />
   Mukavaa juhannusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *