Luetut kirjat – huhtikuu 2020

Luin huhtikuussa viisi kirjaa. Olin vahingossa merkannut maaliskuuhun yhden vasta huhtikuun puolella lukemani kirjan (Jenny Colgan, Uusia alkuja ja onnellisia loppuja), joten lopulta molempien kuukausien luku saldo on viisi kirjaa.

Lue myös: Luetut kirjat – maaliskuu 2020

Luetut kirjat - huhtikuu 2020

Tina Frennstedt, Lupaus (Cold Case #1)

Naisia raiskataan ja jopa murhataan sekä Kööpenhaminassa että Malmössa. Tekijän uskotaan olevan sama kaikissa tapauksissa. Ratkaisemattomiin tapauksiin keskittyvä rikoskomisario Tess Hjalmarsson rupeaa tutkimaan tapausta, kun siihen yhdistetään todiste kuusitoista vuotta sitten kadonneen lukiolaistytön ratkaisemattomasta tapauksesta.

Hetken aikaa kesti tutustua uuteen päähenkilöön Tessiin ja kumppaneihinsa, mutta oli kyllä mielenkiintoinen case. Vaikuttaa hyvältä dekkarisarjalta ensimmäisen osan perusteella. Aion lukea seuraavankin! ✭✭✭

John Grisham, Tilinteko

Pete Banning on arvostettu sotasankari, hyvä maanviljelijä a pidetty mies kotikaupungissaan. Eräänä vuoden 1946 aamuna Pete herää, tekee aamutoimet kuten ennenkin ja ajaa sitten kaupunkiin, jossa ampuu miehen. Mitään syytä hän ei teolleen anna, ei edes perheelleen.

Todella koukuttava heti alusta alkaen. Tämä ei ole tyypillinen oikeussalidraama, jollaisia Grisham kirjoittaa vaan paljon enemmän. Tämä on perhetarina ja sotatarina. Oikeastaan jopa selviytymistarina. ✭✭✭✭

Caroline Criado Perez, Näkymättömät naiset

Kirja saatu kustantajalta

Criado Perez esittää lukemattomien faktojen avulla kirjassaan, kuinka maailma on suunniteltu lähes kokonaan miehille. Kun puhutaan ihmisestä tai henkilöstä, kovin usein oletuksena on mies. Eikä usein edes tahallaan.

Erittäin kiinnostava aihe, sillä monien asioiden kohdalla en ole itsekään tullut ajatelleeksi, että sillä on merkitystä, onko kyseessä nainen vai mies. Ja koska en ole feministi, olen varmasti vielä vähemmän tullut ajatelleeksi mitään naisten kannalta. Paitsi vessajonoja. Toki tasa-arvoa haluan (esim. palkat) ja sitä, että naiseus otetaan huomioon niissä asioissa, joiden kohdalla se on turvallisuuden ja terveyden osalta tärkeää (lääkkeet, autojen turvallisuus), mutta noin muutoin en ole moksiskaan. Kirja siis tarjoili paljon mielenkiintoisia tietoja ja näkökulmia ja hienoa, että asiat oli todistettu tutkimustuloksin, mutta juuri siitä syystä kirja oli omaan makuuni turhan raskas. Ehkä ajan kanssa pieninä paloina naposteltuna kirja olisi antanut enemmän. ✭✭

Luetut kirjat - huhtikuu 2020

Jan-Philipp Sendker, Sydämenlyönneissä ikuisuus (#1)

Alun perin Burmasta kotoisin oleva newyorkilaisjuristi Tin Win lähtee eräänä aamuna työmatkalle Bostoniin, mutta ei koskaan saavu perille tai palaa takaisin kotiin. Neljä vuotta myöhemmin Tin Winin tytär Julia löytää isänsä kirjoittaman rakkauskirjeen tuntemattomalle burmalaisnaiselle. Tästä alkaa Julian matka Burmaan ja isänsä tarinan syvyyksiin.

Kirjassa täytyy olla jotain todella koskettavaa, jos se saa minut itkemään. Se hipaisee jostain syvältä. Tarina on hyvinkin epärealistinen, mutta mukaansatempaava ja herttainen. Kirjalle on ilmestynyt myös itsenäinen jatko-osa Sydämen ääntä ei voi unohtaa. ✭✭✭✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadsissa tai vaikkapa molemmissa.

Irina / White & Fresh - -

4 kommenttia “Luetut kirjat – huhtikuu 2020

  1. Pakko tulla heti vinkkaamaan sinulle Syntinen-sarjasta. Ei ole kirjasarja mutta sarja-sarja, jonka uusin kausi on Yle Areenassa ja aikaisemmat löytyvät ainakin Netflixistä. Se on juoneltaan saman tyylinen kuin Tilinteko, jokaisessa kaudessa käsitellään yhtä rikosta joka ilmenee aivan yllätyksenä ilman mitään selkeää syytä. Eka jakso oli hykerryttävän hyvä, tykkäisit taatusti katsella! 🙂

  2. Kristin Hannahin Satakieli on yksi parhaimmista lukemistani kirjoista. Kertoo Ranskasta saksalaismiehityksen aikana. Loppu pysäytti.

    1. Kiitos Marjatta! Olenkin miettinyt, pitäisikö Satakieli joskus lukea. Se olikin ilmestymisensä jälkeen lukupiirikirjana, mutta valitettavasti sen missasin. Pistetäänpä korvan taakse. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *