Mitä hyvää poikkeusaika on tuonut elämääsi?

Usein tulee automaattisesti mietittyä, mitä kaikkea ei tänä poikkeuksellisena aikana saa tehdä. Ei saa tavata ystäviä, sukulaisia tai mennä eri paikkoihin. Ei saa tehdä sitä, ei saa tehdä tätä. Päätin kääntää ajatuksen toisin päin ja miettiä, mitä hyvää poikkeusaika on tuonut tullessaan.

Tiedän, että ilman tätä poikkeusaikaa olisin jatkanut kuntosalilla käymistä kolme kertaa viikossa. Tarkoituksenani oli kyllä aloittaa kevään myötä myös kävelylenkkien tekeminen, mutta itseni tuntien en osaa sanoa, miten sen suunnitelman olisi käynyt. Nyt kuntosali on kiinni ja ainoa mahdollisuus on liikkua ulkona ja treenata kotona.

Minä päätin lähteä ulos kävelemään. Itse asiassa poikkeustilan alkaessa tarve ulos lähtemiselle kasvoi itsestään, kun joka tuutista pursuavat koronauutiset olivat hajottaa päänupin. Siitä lähtien eli nyt reilun kuukauden olen ravannut pitkin maita ja mantuja ja nauttinut alkavasta keväästä. Olen valokuvannut ja taltioinut kuvia ja videoita Instagram Stooreihin. Olen halunnut kuvillani ja videoillani tarjota kauniita ja rauhoittavia asioita myös muille kuin itselleni.

Tämän postauksen kuvituksena on menneen kuukauden parhaimpia otoksiani. Rakastan kuvaamista. Minulla on jonkin verran valokuvauksellista silmää, mutta ei kunnon kuvauskalustoa, joten harrastelijatyylillä mennään. Välillä olen kaivannut kunnon järkkäriä ja objektiiveja, kun olen yrittänyt tiirailla lintuja. Paljaalla silmällä ja puhelimen kameran kehnolla zoomilla lintukuvaus ei oikein onnistu. Onneksi olen kuitenkin muutamia lintuja nähnyt paljain silmin ja joitakin kuullut. Tänä keväänä bongattuja lintuja ovat muun muassa puukiipijä, palokärki, käpytikka, peippo, isokoskelo ja selkälokki. Varsin perinteisiä lintuja, mutta harvemmin luonnossa samoavalle kivoja kokemuksia.

Täällä käveleminen ja luonnon tutkaileminen jatkuu ja on aivan ihanaa, kun ulkolämpötila alkaa hiljallee nousta. Tulevana kesänä vietän enemmän aikaa luonnossa kuin aiemmin. Uskon, että vaikka rajoituksia höllättäisiinkin niin itse tulen olemaan hyvin varovainen vielä ainakin kesän. Se tarkoittaa lisää ulkona ja luonnossa vietettyjä hetkiä.

Minut poikkeusaika siis ajoi luonnon helmaan. Mitä hyvää se on tuonut sinun elämääsi?

3 kommenttia “Mitä hyvää poikkeusaika on tuonut elämääsi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *