Luetut kirjat – helmikuu 2020

Helmikuussa luin varmaankin kautta aikojen vähiten kirjoja eli vain viisi kirjaa. Olisin saanut luettua kuusikin, mutta tahkosin erään englanninkielisen kirjan parissa monta iltaa, koska aihe kiinnosti, mutta jostain syystä aivan liian paljon jäi tajuamatta. En ymmärrä yhtään, miksi, mutta luenpa kirjan sitten uudelleen suomeksi.

Luetut kirjat, Ankeriaan testamentti, Patrik Svensson

Patrik Svensson, Ankeriaan testamentti

Kirja saatu kustantajalta

Aivan uskomatonta, että joku on mennyt kirjoittamaan kirjan ankeriaasta. Tarina kertoo ankeriaan lisäksi myös isästä ja pojasta ja heidän yöllisistä kalastusreissuistaan. Alkujaan, kun kirjakatalogista luin kirjan ilmestymisestä, niin ohitin sen suosiolla. Kirja ankeriaasta? Ei kiitos.

En tosiaan siis olisi voinut kuvitellakaan lukevani kirjaa jostain niljakkaasta kalasta, joka muistuttaa käärmettä, mutta onneksi luin. Kiitos St. Georgen kuukausittaisen lukupiirin, jossa kirja oli käsiteltävänä. Älyttömän mielenkiintoinen tarina ankeriaalla ja miten sitä onkaan tutkittu vuosisatojen ajan. Jopa Sigmund Freud liittyy ankeriaan tarinaan, uskokaa tai älkää. Loistava kirja! ✭✭✭✭

Lähikaupan nainen, Sayaka Murata

Sayaka Murata, Lähikaupan nainen

Keiko on 36-vuotias nainen, edelleen osa-aikaisessa työssä lähikaupassa eikä koskaan ole seurustellut. Yhteiskunnan oletuksen mukaan Keikon pitäisi kuitenkin jo olla naimisissa ja perheellinen tai ainakin ”kunnon töissä”. Sen sijaan Keiko nauttii lähikaupan säntillisestä työstä. Ympäristön paine saa Keikon silti yrittämään jotain epätoivoiseksi luokiteltavaa.

Lähikaupan nainen on kuvas nyky-Japanin kulttuurista ja se on aika hurjaa, että odotukset naisen elämästä ovat vielä tuollaiset. Tietysti heillä kulttuuri on hyvin erilainen verrattuna länsimaihin. Tosin jos tarkkoja ollaan, niin on niitä naisiin ja heidän elämään liittyviä oletuksia ja odotuksia meilläkin vaikka niitä kovasti jo yritetäänkin rikkoa. Tuntuu monesti itsekin siltä, että on jotain vikaa, kun ei tee tai ole tässä yhteiskunnassa niin kuin (muka) kuuluisi.

Luin tämän yhdeltä istumalta, jokin tässä koukutti (en ole ihan varma mikä) vaikka olikin hieman hämmentävä kokemus. Hämmennys johtui ehkä päähenkilöstä, sillä Keiko oli varsin omituinen tyyppi. Jäin miettimään, olisiko Keikossa jotain autismin kirjoon viittaavia piirteitä. Tykkäsin kuitenkin, oli puhutteleva tarina. ✭✭✭

Uhri ja pyöveli, Bo Svernström

Bo Svernström, Uhri ja pyöveli

Kirja saatu kustantajalta

Rikollinen mies löytyy Tukholman laitamilta ristiinnaulittuna ladon seinään. Tekijä ei ole jättänyt jälkeensä mitään jälkiä itsestään paitsi autonavaimen, jonka toimittaja Annika Bengtsson löytää rikospaikalta. Onko kyseessä rikollisten keskinäinen välienselvittely, siitä joutuu komisario Carl Edson ottamaan selvää.

Heti alkuun on todettava, että kirja sisältää raakaa väkivaltaa ja asioita, joista herkät lukijat eivät välttämättä tykkää. Vaikka itse hieman joillekin kohdille irvistin, niin pystyin oikein hyvin lukemaan kirjan. Kirjassa oli pari mielenkiintoista käännekohtaa ja twistiä. En toisesta oikein pitänyt, mutta olin tässä vaiheessa kuitenkin jo koukussa tarinaan. Loppua kohti mieli taas muuttui ja lopulta voin hyvin sanoa, että tykkäsin. Alitajuntaankin asti kirja pääsi vissiin vaikuttamaan, sillä näin muutamia öitä sitten unen, jossa suosittelin kirjaa ja näin ollen ystäväni isä osti sen tyttärelleen häälahjaksi. 😀 ✭✭✭

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadsissa tai vaikkapa molemmissa.

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *