Luetut kirjat – kesäkuu 2019

Viime aikoina lukeminen on ollut varsin dekkari- ja rikosromaanipainotteista. Luen mielelläni muutakin kaunokirjallisuutta, mutta jostain syystä nyt lukulistallani ja kirjaston varauksissa sattuu olemaan enemmän dekkareita. Ja kyllä, dekkarikirjallisuus on ensisijainen lempparini. Kesäkuussa luin kahdeksan dekkaria/rikosromaania, yhden tietokirjan ja yhden perinteisen romaanin.

emelie schepp, kadonnut poika, jana berzelius

Emelie Schepp, Kadonnut poika (Jana Berzelius, #4)

Sarjan neljännessä osassa syyttäjä Jana Berzelius johtaa kadonneen 6-vuotiaan pojan katoamistapausta. Samalla odotetaan Danilo Peñan – miehen Janan hurjasta menneisyydestä – oikeudenkäyntiä. Sekä Danilon että kadonneen pojan tapaus sotkevat Janan henkilökohtaisesti tilanteeseen, jossa kukaan ei ole turvassa. Sanalla sanoen Emelie Scheppin Jana Berzelius -sarja on loistava! Olen pitänyt jokaisesta sarjan osasta, ne ovat imaisseet mukaansa kunnolla.

jørn lier horst, hylkiöt, william wisting

Jørn Lier Horst, Hylkiöt (William Wisting, #6, viides suomennettu osa)

Wisting tutkii rannalle mereltä ajautuneiden irtonaisten jalkojen tapausta. Samaan aikaan Wistingin tytär Line tekee lehtijuttua vankilassa murhista istuneista miehistä. Jørn Lier Horst on ehdottomasti yksi suosikkidekkaristeistani ja pidän kovasti William Wisting -sarjasta. Tämän Hylkiöt-kirjan myötä minua on kuitenkin alkanut harmittaa Horstin dekkareiden suomennosjärjestys, sillä tutkittavien rikostarinoiden lisäksi sarjassa seurataan myös henkilöiden tarinoita, erityisesti Williamin ja hänen tyttärensä elämää. Suomennokset aloitettiin alun perin sarjan seitsemännestä osasta. Sitten suomennettiin järjestyksessä osat 8-10. Nyt palattiin osaan kuusi. Kuulun itse heihin, joita kiinnostaa myös henkilöhahmojen yksityiselämä ja seuraan niitä mielelläni samalla kun tutkitaan rikostapauksia. Luen varmasti myös tulevat kirjatkin, mutta en voi olla samalla hieman ärsyyntymättä.

sofie sarenbrant, avoimet ovet, visning pågår, emma sköld

Sofie Sarenbrant, Avoimet ovet (Emma Sköld, #3, ensimmäinen suomennettu osa)

6-vuotias Astrid löytää isänsä murhattuna asuntonäytön jälkeen. Teosta epäillään vaimoa. Kun myöhemmin toisessa talossa asuntonäytön yhteydessä tapahtuu murha, tilanne muuttuu. Avoimet ovet esittelee meille suomalaisille uuden dekkarihahmon rikosylikonstaapeli Emma Sköldin. Vaikka suomennokset on aloitettu vasta sarjan kolmannesta osasta, sitä ei kirjaa lukiessa huomannut. Hyvin pääsi mukaan Emma Sköldin työn oheiseen elämään kiinni. Jatkossa näyttää siltä, että suomennokset jatkuvat tästä järkevästi aikajärjestyksessä. Sarjan neljäs osa ja toinen suomennos Osasto 73 on jo ilmestynyt, sitä odottelen kirjastosta. Syksyllä ilmestyy sarjan viides osa ja kolmas suomennos Kerjäläinen. Odotan näitä osia innolla, sillä Avoimet ovet osoittautui mielenkiintoiseksi ja vetäväksi tarinaksi.

onnen algoritmi, p.z. reizin

P. Z. Reizin, Onnen algoritmi

Jen on 34-vuotias lontoolainen freelancer-toimittaja, joka on päätynyt työkseen keskustelemaan tekoälyn kanssa opettaakseen tätä inhimillisemmäksi. Yhtäkkiä Jenin kaksivuotinen parisuhde mieheensä päättyy ja tekoäly haluaa auttaa Jeniä löytämään uuden miehen. Tilanne eskaloituu, kun soppaan lusikkansa iskee toinen tekoäly. Onnen algoritmi oli omituinen ja epätodellinen – fiktio usein onkin – mutta viihdyttävä ja aiheutti paikoin naurun tyrskähdyksiä. Vai miltä kuulostaisi, että kotisi jääkaappi ja leivänpaahdin alkaisivat keskustella maailmaa koettelevista konflikteista? 😉

arttu tuominen, verivelka, delta-sarja

Arttu Tuominen, Verivelka (DELTA, #1)

Porin Ahlaisissa juoppojen mökkibileissä puukotetaan mies hengiltä. Komisario Jari Paloviita järkyttyy, kun epäillyksi osoittautuu hänen lapsuudenystävänsä 27 vuoden takaa. Ystävä, joka aikoinaan pelasti Paloviidan hengen. Tutkinnan edessä, kumpi voittaa: ystävyyden lojaalius ja verivala vai laki? Verivelka on hämmästyttävä tarina ystävyydestä, uskollisuudesta, väkivallasta ja selviytymisestä – koukuttavaa luettavaa. Mielenkiinnolla odotan sarjan seuraavaa osaa.

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

Irina / White & Fresh - -

3 kommenttia “Luetut kirjat – kesäkuu 2019

  1. Kiitos vinkeistä, luen paljon ja tuossa näytti olevan kaikki sellaisia, että kannattaa tutustua.

    1. Kiva kuulla Eija, että löytyi kivoja kirjoja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *