Hassut pionit!

Olen useampana vuotena haaveillut siitä, että ostaisin pionin. Pioneja näkee erityisesti sisustusmedioissa ja sieltä omankin pionihaaveen olen saanut. Jostain syystä kuitenkin pionin ostaminen on aina jäänyt, sillä ostan muutenkin hyvin harvoin leikkokukkia. Leikkokukat eivät kauneudestaan huolimatta ole oikein rahan arvoisia, sillä ne kuihtuvat nopeasti. Sen sijaan neilikkakimpun ostan joskus, kuten nyt vappuna. Kimppu eli huikeat reilut kolme viikkoa.

pioni pionikimppu

Joka tapauksessa nyt maanantaina sitten vihdoin ostin elämäni ensimmäisen kolmen pionin kimpun K-Supermarketista, kun siellä piipahdin ruokaostoksilla. Valitsin pinkihtävän kimpun vaikka periaatteessa valkoinen olisi ollut ehkä mieluisampi. Mutta pitäähän sitä vähän väriä olla! Pionit avautuivat aika vauhdikkaasti kotiin päästyään ja olen siitä asti seurannut niitä silmä kovana, seurannut, miten tämä itselleni vieras kukka käyttäytyy. Ja pakko sanoa: onpa hassu pioni!

pioni pionikimppu

Pari päivää pionit olivat kauniin pinkit, mutta eilen aamulla ne olivat vaihtaneet väriä tuollaiseksi haalean vaaleanpunaiseksi. Hämmästys oli suuri. En tiennyt, että pionit vaihtavat väriä. Vai kuuluisiko niiden edes tuolla tavalla muuttua? Kauniit ja valtavat edelleen, mutta hassua! Eikä siinä vielä kaikki…

pioni pionikimppu

Tänään ne olivat vaihtaneet jälleen väriä! Nyt ne ovat kauniin vaaleankeltaiset. Mitä ihmettä? Onko siellä pioniasiantuntijoita, onko tämä hassuus ihan normaalia pioneille? 😀

Lue myös: Kirppislöytöjä ja muita kotikuvia

Lue myös: Monkey Mask peikonlehti – Monstera adansonii 

Mukavaa viikonloppua!

EDIT 24.5.2019: Minua viisaampi henkilö tiesi kertoa, että kyseessä on kuin onkin väriä vaihtava pionilajike ”Coral Charm”. Tämä lajike vaalenee vanhetessaan.

 

6 kommenttia “Hassut pionit!

  1. Näin käy pihan pioneillekkin,minulla kasvaa monta,vanhaa puskaa:)Kukinnan loppuessa väri pikkuhiljaa haalistuu,käyden läpi eri sävyjä.Näin tekee myös hortensiapuskani..:)

    1. Mullekin hortensian värisävyn muuttuminen on tuttua, mutta jotenkin olin ihan hämmennyksissä näiden pioneiden kanssa. No sehän tosiaan selvisi, että on väriä vaihtava lajike. 🙂

  2. Ihania nuo Pionit. Minä myös olen ostanut Pioneja näin alku kesästä ja nyt kahtena vuotena peräkkäin olen ostanut tyttäreni syntymäpäivä juhliin kyseisiä kukkia. Kesäkuussa taas ostan, kun vietämme hänen 5v juhlia. En itsekkään ole montaa vuotta ostellut pioneja. Ensimmäiset pionit ostin 2017 vuonna. Nuo mainitsemasi neilikat ovat todella kestäviä. Ostan monesti niitä, kun haluan, että kukat kestävät kauniina pidempään , kuin viisi päivää. Tällä hetkellä meillä on olohuoneessa pöydällä neilikoita, jotka ostin K-supermarketista viime maanantaina. Edelleenkin näyttävät, kuin vasta ostetuilta ja kaikki nuputkaan ei ole vielä auenneet. Tämä kukka on todellakin kestävä ja kukkaro ystävällinen. Itse pihinä ihmisenä, harmittelen, jos vahingossa ostan kukkia, jotka ovat lakastumaisillaan. Ne kuihtuvat alta aika yksikön.

    1. Kyllä vaan on upea kukka tämä pioni, mutta hintaansa nähden niin lyhytkestoista iloa tarjoava (ostin maanantaina, tänään sunnuntaina heitin pois), että tuskin ostelen usein jatkossa. Sen sijaan vappuaattona ostamani neljän euron neilikkakimppu (K-Supermarketista sekin) kesti kolme viikkoa. 🙂

  3. Mä satuin ostamaan samoja pioneja ja olin kans ihan että HÄH kun väri alkoi vaihtua. En ollut myöskään ennen nähnyt tuollaisia. Mulla ne ei kyllä vaihtaneet väriä niin nopeasti ja kestivät melkein viikon. Mulla on viileä eteinen, johon laitan kaikki leikkokukat yöksi, niin se edesauttaa niiden kestävyyttä huomattavasti.

    1. Aika hämmästyttävä lajike kyllä. 🙂 Mullakin kesti melkein viikon vaikka huoneenlämmössä olivatkin. Silti jotenkin tuntuu tosi lyhyeltä ajalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *