Luetut kirjat – joulukuu 2017

Joulukuun luetut kirjat paketoi monien vuosien lukutauon jälkeisen ensimmäisen kokonaisen lukuvuoden. Vuonna 2017 luin 95 kirjaa, joista

  • 46 kirjaa dekkari-/jännitys-/trillerigenrestä
  • 6 äänikirjaa
  • 12 tietokirjaa tai vastaavaa
  • 6 elämäkertaa/tositapahtumakuvausta
  • 27 kotimaista
  • 4-8 klassikkoa (riippuen miten klassikko määritellään)
  • 1 tuplakirjan (kaksi kirjaa samassa niteessä)

Nyt kuitenkin kurkistetaan vielä joulukuun luettuihin kirjoihin, joita kertyi poikkeuksellisen monta eli 13 (joista yksi oli tuplakirja).

Luetut kirjat - Rei Shimuran ensimmäinen tapaus ja Zen-temppelin arvoitus

Sujata Massey, Rei Shimuran ensimmäinen tapaus & Zen-temppelin arvoitus (Rei Shimura osat 1 ja 2)

Rei Shimura on liki kolmekymppinen japanilais-amerikkalainen nainen, joka aina jostain syystä tempautuu mukaan rikoksiin – ei rikollisena vaan sivullisena, ja päätyy ratkomaan tapauksia. Rei rakastaa japanilaista antiikkia ja siirtyykin jo ensimmäisessä kirjassa opettajan työstä itsenäiseksi antiikkimyyjäksi. Sujata Masseyn Rei Shimura-tarinat muistuttavat tyyliltään ja leppoisuudeltaan Agatha Christien Hercule Poirot -kirjoja. Kannattaa lukea, jos tykkää dekkareista sekä hieman vähemmän verisistä tarinoista. Itse pidin tässä tuplaniteessä enemmän Zen-temppelin arvoituksesta (ja aloin haaveilla tansusta, heh!).

Luetut kirjat - Ikigai - The Japanese Secret to a Long and Happy Life

Héctor Garcia ja Francesc Miralles, Ikigai – The Japanese Secret to a Long and Happy Life

Luin englanniksi tämän suomeksikin ilmestyneen kirjan Ikigaista, siitä, mitä se tarkoittaa ja miten se vaikuttaa japanilaisten elämään. Kirjassa kerrotaan Okinawan lähellä sijaitsevasta Ogimin kylästä, joka on yksi niistä harvoista vyöhykkeistä, joiden alueella on eniten yli 100-vuotiaiksi eläviä ihmisiä. Kirja oli erittäin mielenkiintoinen ja sopii todella hyvin heille, jotka pitävät hyvinvointiaiheita ja inspiraatiota tarjoavista kirjoista.

Luetut kirjat - Hypnotisoija, Lars Kepler

Lars Kepler, Hypnotisoija (Joona Linna -sarja, osa 1)

Joona Linna on suomalaistaustainen rikoskomisario, joka tutkii rikoksia Ruotsissa (Tukholmassa ja sen liepeillä). Joona on hahmona varsin kiehtova ja kun siihen lisää mielenkiintoisen rikostarinan niin koukutus on taattu. Ainakin sarjan ensimmäinen osa Hypnotisoija vei minua mennessään kuin pässiä narussa. En ole kovin herkkä itse raakuudelle (ellei se kohdistu eläimiin), joten kirjan sisältämät raaemmat hetket eivät juuri hetkauttaneet. Herkimmille voi toki tämä kirja olla sitkeämpi pala purtavaksi. Ihan noin niin kuin varoituksen sanana. Muutoin kyllä oli oikein hyvä kirja ja aion jatkaa seuraaviin osiin.

Luetut kirjat - Orjattaresi, Margaret Atwood

Margaret Atwood, Orjattaresi

Orjattaresi on Margaret Atwoodin kehittämä tarina dystopiasta, lähitulevaisuuteen sijoittuvasta vaihtoehtotulevaisuudesta, jossa naisilla ei ole juurikaan oikeuksia. Naiset ovat vain koristevaimoja tai synnytyskoneita. Kaikki maallinen on kiellettyä: liika puhuminen, lukeminen, kirjoittaminen, rakkaus…

Kirja oli todella mielenkiintoinen vaikka yleensä en syty fantasioista ynnä muusta sellaisesta liian kuvitteellisesta. Kirjan loppu sai tosin janoamaan lisää, joten aion ehdottomasti katsoa jossain vaiheessa HBO:n kirjasta kertovan sarjan Handmade’s Tale, jonka ykköskausi mukailee kuulemani mukaan todella uskollisesti kirjaa ja jonka kakkoskausi puolestaan jatkaa siitä, mihin Atwoodin kirja päättyi. Vahva suositus tälle!

Luetut kirjat - Pientä fiksausta vailla, Amanda Vaara

Amanda Vaara, Pientä fiksausta vailla

Kahden lapsen äiti Venla on eronnut aviomiehestään. Hän on ostanut pikkukaupungista vanhan koulun ja tehnyt siitä itselleen ja lapsilleen kodin. Hän on burnoutista selvittyään ja pettävästä miehestään eroon päästyään päättänyt aloittaa uuden ja mielenkiintoisemman elämän, johon kuuluu downsiftaaminen ja sellaisten asioiden tekeminen, jotka tuntuvat hyvältä ja joita haluaa tehdä. Yksi tällainen asia on vanhan koulurakennuksen muuttaminen Airbnb-majataloksi ja blogin pitäminen. Pientä fiksausta vailla aloittaa uuden viihdesarjan, jossa seurataan Venlan uutta elämää ja edesottamuksia. Aivan mielettömän hyvä kirja, todella leppoisa ja koukuttava. Tämä imaisi niin hyvin mukaansa, että luin tämän yhdessä päivässä. Mukavaa aivot narikkaan -viihdettä!

Luin myös nämä kirjat:

Kuukauden hittiä on tosi vaikea valita, sillä se voisi olla Orjattaresi, Rei Shimuran Zen-temppelin arvoitus tai vaikka Pientä fiksausta vailla. Huti sen sijaan voisi olla Erling Kaggen Hiljaisuus. Lähinnä siksi, että vaikka oli sinänsä mielenkiintoista lukea hiljaisuudesta ja sen merkityksestä kirjailijalle niin lukijalle tämä kirja ei oikeastaan antanut mitään. Ei mitään sellaista, mihin olisi helppo tarttua ja josta inspiroitua sen syvemmin. Kaksi tähteä viidestä, sanoisin, eli ihan ok.

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

 Uusi vuosi, uudet kirjat ja tutut Luetut kirjat -postaukset ovat taas edessä. En malta odottaa, mitä kaikkia ihania ja koukuttavia kirjoja sitä saakaan taas lukea! <3

 

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *