Joulukuusi pieneen kotiin – 90 cm:n muovikuusi

Meillä oli aina jouluisin kuusi, kun olin lapsi. Se haettiin meidän talon läheiseltä kuusenmyyntipaikalta vasta aattona. Koristelin sen aina joko siskon tai isän kanssa, joskus yksinkin. Siitä jotenkin joulu alkoi. Loppiaisena kuusi sitten heitettiin parvekkeelta pihalle ja käytiin viemässä se roskahuoneeseen. Viimeisinä vuosina, kun isä vielä oli elossa, kuusen koko pieneni, mutta jonkinlainen kuusi piti olla. Aikuisena omillani asuessani en ole koskaan ostanut joulukuusta. Osittain taloudellisista syistä ja osittain tilanpuutteen vuoksi. Parina jouluna olen pohtinut pienen ruukkukuusen ostamista. Onneksi kuusia on niin moneen lähtöön, että on mahdollista saada joulukuusi pieneen kotiin myös.

Sen sijaan, että olisin ostanut sellaisen ruukkukuusen tai edes aidon kuusen, ostinkin Clas Ohlsonilta muovisen 90 cm:n kuusen. Alkukuusta muovisista joulukuusista sai 30% alennuksenkin, joten tämä kuuseni tuli kustantamaan huikeat seitsemän euroa. Näin ollen sain edullisesti itselleni vuosia kestävän joulukuusen.

Joulukuusi pieneen kotiin

Joulukuusi pieneen kotiin

Niin kauan kuin minä muistan, on meidän joulukuusenkoristeet olleet tässä vanhassa Hellaksen pahvilaatikossa. Otin tämän laatikon mukaani nyt omaan kotiini, sillä äidin kotona tuskin tullaan kuusta enää näkemään. Oli varsinainen muistojen hetki, kun kaivoin laatikosta mitä eriskummallisempia koristeita. Siellä oli monia itse tekemiäni koristeita ja paljon toki roskiinkin meneviä. Säästin parhaimmat ja koristelin niillä tämän ensimmäisen oman kuuseni.

Joulukuusi pieneen kotiin

Joulukuusi pieneen kotiin

Pari lahjaakin on jo kuusen alla. Yksi minulle ja toinen kissalle. <3

Joulukuusi pieneen kotiin

Joulukuusi pieneen kotiin

Joulukuusi pieneen kotiin

Joulukuusi pieneen kotiin

Olin jotenkin kuvitellut, että oma kuuseni – jos sellaisen joskus hankkisin – olisi koristukseltaan varsin minimalistinen ja moderni, mutta kun nuo koristeet sain paikoilleen, niin kyllä se näin perinteisellä koristelulla näyttää tosi hyvältä ja tasapainoiselta. Ja ne lapsuusmuistot!

Aiempina vuosina minulla on kahdesti ollut jonkinlainen joulupuun virkaa tekevä itse tehty väkerrys. Vuonna 2014 tein joulupuun lepän oksista, mutta siitä ei tullut ollenkaan niin kiva kuin vuonna 2012 tekemästäni DIY joulupuusta. Näistä kahdesta oli hillitympi parempi. Mutta niin nuo itse tehdyt joulupuut kuin nyt tämä muovinen 90 cm:n kuusi ovat näppärä ratkaisu, kun halutaan joulukuusi pieneen kotiin.

Miten teillä? Aito joulukuusi, muovikuusi vai jokin muu ratkaisu?

Iloista ja tunnelmallista joulua!

6 kommenttia “Joulukuusi pieneen kotiin – 90 cm:n muovikuusi

 1. Ostin joulukuun alussa pienen ruukkusypressin, johon virittelin vain led-paristovalot. Pentikin porot sen luona tuovat sopivasti joulun tunnelmaa, sen enempää ei joulukoristeita kotiin tänä vuonna tullut 🙂
  Ihana tunnelma tulee tuon sinun joulukuusesi myötä, on ihan sopivan kokoinen tuohon tilaan. Ja tuttuja koristeita siinä näyttää myös olevan 😉

  Lämpöistä joulun aikaa sinulle!

  1. Ei tosiaan välttämättä paljon tarvita joulutunnelman saamiseksi, ruukkusypressi valoilla ja muutama koriste ympärillä kuulostaa juuri sopivalta. 🙂 Mukavaa joulunaikaa myös sulle, Katerina!

 2. Siis voi ei miten suloinen! Ja ihan mieletöntä, että kaikkiin koristeisiin liittyy muistoja <3 Meillä on aina ollut aito kuusi, tänä vuonna tosin miniversio maljakossa 🙂 Ihanaa joulunaikaa Irina!

  1. No on varsinainen söpöläinen. 🙂 Ihanaa joulunaikaa sulle myös Jossu!

  1. Kiitos Soili! <3 Oli vahingossa mennyt roskapostiin tämä kommentti, joten onneksi huomasin sen ja poistin roskista. Ihanaa, kun kävit kommentoimassa ja oikein mukavaa alkavaa vuotta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *