Luetut kirjat – toukokuu 2017

Toukokuuhun mahtui neljä luettua kirjaa vaikka aluksi ennustin pienempää määrää. Toukokuun ensimmäinen kirja oli liki tuhatsivuinen ja sen lukemiseen kului aikaa tietenkin triplasti se määrä, mitä kirjoihin yleensä. Suurin osa lukemistani kirjoista on sen 300-500 sivua. Toukokuun kirjat olivat myös keskenään aika erilaisia, joten vaihteluakin oli.

tasangon_vaeltajat_jean_m_untinen_auel.j

Jean M. Untinen Auelin Maan lapset -sarjasta sain luettua nyt neljännen osan: Tasangon vaeltajat. Kirja on kokonaisuudessaan matkakirja eli Ayla ja Jondalar vaeltavat pitkän matkan Mamutoi-heimon Leijonan leiristä (tai itse asiassa mamutoiden kesäjuhla-leiristä) Jondalarin kotiseudulle zelandonien pariin. Kirja oli hyvä, mutta huomasin itse pitkästyväni yleensä silloin, kun matkanteko jatkui pitkään ilman jotain häppeninkiä, kuten esimerkiksi vierailuja vieraiden heimojen leireissä tms. Nyt aion pitää hieman taukoa ennen kuin jatkan viidennellä osalla (Luolien suojatit). Olettaen, että maltan tehdä niin. 

jos_olisit_tassa_jojo_moyes.jpg

Jojo Moyesin Jos olisit tässä on jatkoa hänen edelliselle menestysromaanilleen Kerro minulle jotain hyvää. Kirjan voi toki lukea itsenäisenäkin, mutta suosittelen vahvasti lukemaan kirjat järjestyksessä. Jos olisit tässä ei yllä lähellekään sitä tunnetta, jonka sain lukiessani ensimmäistä osaa. Tämä kirja oli kuitenkin hyvä ja koin itse sen tarpeelliseksi jatkoksi ja selvennykseksi ensimmäiselle osalle, joka jätti minut lukijana tyhjän päälle, jätti asiat kesken. Seuraavaksi aion lukea Moyesilta sitten hänen seuraavan kirjansa Parillisia ja parittomia

seksia_museossa_sarah_forbes.jpg

Sarah Forbesin Seksiä museossa on kirja, jota en todellakaan olisi hankkinut luettavaksi, mutta sattuma toi sen onneksi luettavakseni. Osallistuin Instagramissa Gummeruksen kirja-arvontaan, jossa palkintona oli tämä kirja. Ajattelin, että tässä olisi kyllä sellainen kirja, jonka tyylistä ei ihan joka päivä – jos ollenkaan – tule luettua. Aivan jotain muuta kuin dekkarit ja chicklitit. No, minä satuin sitten kirjan voittamaan ja saatuani kirjan käsiini alkoi päässäni raksuttaa. Ensin mietiskelin, onkohan New Yorkissa useampikin seksimuseo ja tarkistettuani asian netistä tajusin, että tämä museohan on juuri se 27th streetin ja 5th avenuen kulmassa, muutamien askeleiden päässä hotellistamme The Evelynistä. Museossa emme käynneet vaikka välillä pohdiskelimme, että millainen paikka se mahtaa olla. Olikin kiva alkaa lukemaan kirjaa, kun pystyi jonkin verran visualisoimaan tapahtumapaikkaa.

Kirjassa Sarah Forbes siis kertoo, miten päätyi työskentelemään seksimuseon intendettinä, millaista työ museossa oli ja kuinka se vaikutti hänen omaan elämäänsä. Varmaan kaikilla on omat mielikuvansa työstä seksimuseossa ja niin oli minullakin. Kirja muotoili mielikuvia ja asenteita uudelleen ja opetti uuttakin. Kirjasta selviää muun muassa myös se, miten seksi ja lasten suosimat Kellogg’s murot liittyvät toisiinsa (!!!).

matkalla_kotiin_yaa_gyasi.jpg

Toukokuun viimeinen lukemani kirja on Ghanassa syntyneen ja Yhdysvalloissa varttuneen Yaa Gyasin esikoisteos Matkalla kotiin. Kirjassa matkataan 1700-luvun lopun Afrikasta aina nykyajan Yhdysvaltoihin asti. On kaksi sisarpuolta, jotka eivät tunne toisiaan. Toinen siskoksista nai valkoisen kuvernöörin ja muuttaa orjalinnoituksen yläkertaan ja toinen sisko joutuu orjalinnoituksen kellariin vangiksi, mistä hänet kuljetetaan laivalla orjaksi Yhdysvaltoihin. Tarina kertoo seitsemän sukupolven tarinan, vuorotellen kummankin siskoksen puolelta. Kirja kertoo erittäin mielenkiintoisesti orjuuden synty- ja kehitystarinaa. Tämä kirja tuli hieman yllättäen eteeni ja se herätti kiinnostukseni niin vahvasti, että kun se oli vapaana kirjaston hyllyssä kävin sen sieltä pikimmiten lainaamassa. Kannatti!

Oletko lukenut jonkun näistä kirjoista tai herättikö joku kiinnostuksen? Olisiko sinulla minulle kirjasuosituksia?

Irina / White & Fresh - -

8 kommenttia “Luetut kirjat – toukokuu 2017

 1. Melkosella vauhdilla luet kirjoja. Minulla 1-2 kirjaa kuussa. Matkalla kotiin on itselläni lukulistalla. Untinen-Auelit luin muutama vuosi sitten. <br />
  Suosittele seuraavia kirjailijoita Sarah Lark, Evie Wyld, Kate Morton, Elena Ferrante, Alan Bradley, Milja Kaunisto, Raita Jauhiainen, Emma Cline, Kate Atkinson, Emmi Itäranta, Emma Hooper, Anthony Doerr. <br />
  Siinä vaikka nyt alkuun muutamia viime aikojen omia suosikkejani 🙂

  1. Annika: Kun pääsen lukemisen makuun, olen aikamoinen ahmija. 🙂 Kiitos kovasti vinkeistä! Ainakin alustavasti lukulistalle pääsivät Elena Ferrante, Milja Kaunisto, Emma Hooper, Anthony Doerr ja Kate Atkinson.

 2. Matkalla kotiin vaikuttaa niin kiinnostavalta, että menee lukulistalleni! Voisin heittää kirjavinkiksi Katja Petrovskajan Ehkä Esther ja Karen Perryn The Boy that Never Was, molemmat ajatuksia herättäviä opuksia. Paula Hawkinsin jännäri Nainen junassa on sellainen kerralla ahmaistava pokkari, lämmin suositus sillekin 🙂

  1. Kiitos Piia vinkeistä! 🙂 Ei pöllömpiä, varsinkaan The Boy That Never Was. Tykkään tuon kaltaisista kirjoista, joskin luen äärimmäisen harvoin englanniksi. Pitäisi opetella ja hyllyssä odotteleekin kaksi englanninkielistä kirjaa, joihin pitäisi uskaltaa tarttua. Pelkään vain missaavani jotain oleellista – tunnelmaa tai yksityiskohtia – jos lukukieli ei ole 100 % sujuvaa. Ja Nainen junassa -kirjan juuri ostin viime viikonloppuna kirpparilta! 🙂

 3. Kaikki olivat minulle uusia tuttavuuksia. Tuo seksiä museossa voisi olla mielenkiintoinen kirja. Itse aloitin juuri Truddi Chasen Jänis ulvoo kirjan. Jos psykologia kiinnostaa niin suosittelen sitä. 🙂

  1. Maria: Kiitos vinkistä! Psykologia kiinnostaa kyllä ja kävinkin hieman tutkailemassa netistä Truddi Chasea. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja hieman hurjaltakin. Täytyy laittaa lukulistalle tuo Jänis ulvoo -kirja, josko vaikka joskus siihen tutustuisin tarkemmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *