Sohvapöytänä vesihyasinttirahi

Säännöllisin väliajoin haaveilen oikeanlaisesta ja kunnollisesta sohvapöydästä, sillä tällä hetkellä sohvapöytänäni toimii vesihyasinttirahi. Täytyyhän ihmisellä olla ihan oikea sohvapöytä. Vai tarvitseeko? 

sohvapoyta_vesihyasinttirahi_whiteandfre

sohvapoyta_vesihyasinttirahi_whiteandfre

sohvapoyta_vesihyasinttirahi_whiteandfre

sohvapoyta_vesihyasinttirahi_whiteandfre

sohvapoyta_vesihyasinttirahi_whiteandfre

Ei itse asiassa tarvitse. Onhan ihmisillä sohvapöytinä vaikka mitä viritelmiä: arkkuja, kaapelikeloja, raheja, penkkejä, jakkaroita jne. Jotenkin vain tuonne takaraivoon on jumiutunut ajatus siitä, mikä muka! olisi oikeanlaista. Sieltä se ajatus aika ajoin kurkistelee ja yrittää päästä vaikuttamaan narisevalla äänellään. Pöh, sanon minä!

Siihen asti, kunnes joskus jonkun jumalaisen sohvapöydän jostain löydän – jos semmoinen joskus tulee vastaan – tuo vesihyasinttirahi on oikein passeli. Sen kansi on tasainen niin, että jos jotain somisteita siinä tahtoo säilyttää, voi laittaa niitä rahin päälle asetetulle tarjottimelle. Mitään ylettömiä tavaramääriä kotonani ei enää ole, mutta jos joskus on tarvetta voin laittaa rahin sisällekin jotain säilöön. Sinne mahtuu helposti vaikkapa muutama torkkupeitto.

Onko teillä “oikea” sohvapöytä vai toimittaako sohvapöydän virkaa jokin muu kaluste tai vaikkapa itse tehty/tuunattu pöytä?

8 kommenttia “Sohvapöytänä vesihyasinttirahi

 1. Meillä on ollut käytössä vaarini itse metallista ja mustasta lasista tehty sohvapöytä, eräänlainen perintö siis. Mutta uuteen asuntoon se ei istunut, koska olohuone on järjestetty erilailla. Pöytä odottaa nyt työhuoneessa päätymistään varastoon tai muualle. Tilalla on Ikean musta pienempi pöytä.

  1. Satu: Olisipa mullakin joku sellainen pöytä, jolla olisi jotain tuollaista tunnearvoa. Voisihan se olla vaikka itse tehty. 🙂

 2. Kaunis on! Onko sinulla ikean Bestå tv-taso. Kysyisin, että toimiiko digiboksi tai dvd soitin kaukosäätimellä oven läpi? Olen itse tuota tasoa harkinnut.

  1. Sari: Kiitos paljon!
   Kyllä, taso on Bestå. Digiboksi ei toimi oven läpi eli arkikäytössä on usein ovi auki. Sen lisäksi avonainen ovi ehkäisee boksin ylikuumenemista, sillä tason taakse piuhoja varten tehty reikä ei riitä pitämään ilmanvaihtoa yllä. Eli vaikka löytyisikin jokin ratkaisu, jolla laitteita voi ohjata oven läpi – sellaisia kai on olemassa – suosittelen huomioimaan kuitenkin juuri tuon laitteiden kuumenemisen. Suosittelen kuitenkin Beståa siitä huolimatta. 🙂

    1. Hei Niina! Vesihyasinttiraheja oli pakkauksessa kaksin kappalein (pienempi ja isompi) ja ne ostin Hobby Hallista.

 3. Meillä on olohuoneen sohvapöytänä Ikeasta ostettu valkoinen Lack pöytä. Todella laadukas, vaikka hinta on vain 19.90. se on sopivan kevyt nostettavaksi, kun siivoaa ja jos nyt lapset sattuu naarmuttamaan niin ei harmita niin paljon, kuin että olisi esim 200 € arvoinen pöytä. Olen päättänyt että ostan unelmapöytäni sitten, kun lapset ovat isoja. Sitä ennen Lack saa kelvata. 🙂

  1. pitju: Mulla oli ennen myös korkeakiiltovalkoinen eli se 19,90 maksava Lack-pöytä. Jotenkin mulle vaan tuli Lack-ähky ja pistin pöydän kiertoon. Mutta totta, että se on sohvapöytänä varsin näppärä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *