Verenpisaran kasvatusta

whiteandfresh_verenpisaran_taimi_kasvatu

whiteandfresh_verenpisaran_taimi_kasvatu

whiteandfresh_verenpisaran_taimi_kasvatu

Jos ei vuosien takaisia kultaköynnösten juurruttamisia lasketa, olen aiemmin kasvattanut taimesta aikuiseksi vain kirsikkatomaatteja. Kevätmessuilla ollessa törmäsin näihin pieniin verenpisaran taimiin ja sain jälleen innostuksen kasvattaa jotain itse. Niinpä ostin yhden taimen, Fuchsia Angien, joka on pystykasvuinen. Jotenkin se tuntui helpommalta kuin roikkuva amppeliversio.

Mitään kokemusta minulla ei verenpisaroista ole, mutta silloin kun olin lapsi, meillä semmoinen kuulema parvekkeella oli. Siihen tosin ilmestyi tuholaisia, jotka ovat yleisiä verenpisaroissa, ja se piti hävittää. Nyt sitten kauhulla odotan, ilmestyykö tähän minun verenpisaraani öttimönkiäisiä. Täytyy jo etukäteen tutkailla erilaisia tuholaisten hävityskeinoja. Olettaen tietenkin, että saan tuon taimesta tuosta kasvamaan. Jos kaikki menee hyvin, saan varmasti komean kasvin kesäksi terassilleni. 🙂

Mukavaa viikonloppua! 

2 kommenttia “Verenpisaran kasvatusta

  1. Verenpisara on ehdoton lempparini ja joka kesä sellaisia hankin ❤ Meillä oli aina mummolassa verenpisaroita saunan terassilla. Muistuttavat siis mummosta ja papasta ❤ Omani olen ostanut valmiiksi kasvatettuina ja on ollut riippuvaa ja pystyä. Ainoastaan luomuyrtit kasvatan itse taimista. Vapun reissun jälkeen pitääkin hankkia pensassakset ja muita tarvikkeita jotta pääsen terassin viheralueiden kimppuun.

    1. Satu: ♥ Tää on tosiaan mun ensimmäinen ja heti lähdin kasvatuslinjalle. 😀 Olen joskus katsellut kaupoissa verenpisaroita, mutta en ole raaskinut ostaa. Katsotaan miten tämän kanssa sujuu. Mulla olisi myös terassihommat tehtävänä, odottelen vain hieman lämpimämpiä kelejä. Sitten tartun haravaan ja siistin marja-aronian pensaiden juuret, pesen kalusteet ja harjaan terassin lattian. Ei ihan heti lopu hommat kesken. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *