Krookus eli sahrami

Usempana keväänä olen halunnut kotiini krookuksen, mutta jostain syystä havahtunut asiaan aina liian myöhään. Niinpä paransin tapani ja olin tänä keväänä ajoissa liikenteessä. Tämä kaunis lila – vissiinkin kevätsahrami – krookus on kyllä aivan ihastuttava! Ja samalla kun pääsin kokemaan ensimmäisen krookukseni, opin tosiaan myös sen, että krookus tunnetaan myös nimellä sahrami. Tai itse asiassa kai toisinpäin eli sahrami tunnetaan myös krookuksena. 

Betoniruukulla on lyhyen ajan sisällä ehtinyt olemaan jo monta eri roolia niin hedelmäkippona kuin nyt suojaamassa krookuksen muoviruukkua. Tämä “betoni”ruukkuhan ei siedä vettä, joten sopi hyvin krookukselle, kun sipulikasveja ei ole tarpeen kastella. Ja on kyllä kaunista, silmät hakeutuvat alati tuohon ruukkuun ja krookukseen…

whiteandfresh_krookus_6093.jpg

whiteandfresh_krookus_6088.jpg

whiteandfresh_krookus_6094.jpg

Kukinnan lopuksi ajattelin, että voisin ehkä upottaa mukulat tuohon terassin pensasaidan laidalle ja katsoa, tulisiko niistä ensi keväänä jotain. Jos ei, niin siinä ei mitään häviä, mutta jos onnistuu niin olisi ihanaa havaita keväällä krookuksia omalla terassilla. 🙂 Onko teistä kukaan kokeillut kaupasta ostetun ja kukkineen krookuksen mukuloita upottaa multaan?

Ihanaa viikonloppua!

6 kommenttia “Krookus eli sahrami

  1. Joku vuosi sitten krookukseni lakastui sisällä muutamassa päivässä, oli kai liian lämpimässä. Olisi kiva kuulla kokemuksiasi, kestääkö sinulla kukka sisällä.

    1. Annika: Sipulikukat alkavat kukkia nopeasti sisällä ja siten myös lakastuvatkin pian. Tämän krookuksen ostin tiistaina, keskiviikkona siinä oli jo nuppuja ja nyt jo kunnolla kukkia. Ei varmasti kovin kauaa kestä sisällä, joten jos mahdollista, kannattaa krookus ja muut sipulikukat sijoittaa ulos. Silloin niistä saa nauttia kauemmin. Halusin itse kuitenkin tänne sisälle jotain kaunista katseltavaa ja siksi otin riskin enkä laittanut tätä ulos. 🙂

    2. Krookusta en ole istuttanut,mutta narsisseja kylläkin ja se on toiminut.uskoisin,että tuokin viihtyy!

    3. Tane: Jes, pitää ehdottomasti sitten kokeilla upottaa mukulat multaan, kun kukat ovat eläneet aikansa. 🙂

  2. Krookus kukkii sisällä vain pienen hetkisen.Laita ruukku ulos yöksi,jos ei kovia pakkasia ja Istuta ihmeessä sipulit pihalle,niin tervehtivät sinua joka kevät.Lisääntyvät itsestään…Krookus on ihana kevään tuoja:)

    1. Nanna: Pian tuo tuosta onkin jo kukkinut. Jonain sopivana päivänä istutan sitten sipulit multaan. Toivotaan, että ensi keväänä krookukset ilahduttavat pensaan juurella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *