Kotini keittiö esittelyssä ensimmäistä kertaa

En olekaan aiemmin esitellyt täällä keittiötäni kokonaisuudessaan vaikka olen asunut tässä kodissa jo puolitoista vuotta. Siihen on toki syynsä. Ensinnäkin keittiössäni siinä missä suurimmassa osassa asuntoani on varsin hämärää. Hämäryys ja sitä kautta keinovalossa kuvaaminen ei inspiroi. Toisekseen olen niin sanottu tasohamstraaja. Keittiön tasoille kertyy kaikenlaista tavaraa ja useinkaan en ole ollut tyytyväinen tason sisustukseen – edes niinä harvoina kertoina, kun olen tosiaan saanut tasot siistittyä. Nyt kuitenkin inspiroiduin kuvailemaan teille keittiötäni, sillä sain aikaiseksi sellaisen sisustuksen, joka on sekä käytännöllinen että hillitty. Jopa nätti. 

Keittiöni on U-mallinen. Vasemmalla puolella on jääkaappi-pakastin ja työtaso. Keskellä liesi ja oikealla sitten lisää työtasoa ja lavuaari. Tuon pelkän työtasopuolen sisustin nyt mahdollisemman väljästi ja kivasti, mutta käytännöllisesti omaan arkeeni sopien. 

whiteandfresh_keittion_tasolla_1389.jpg

whiteandfresh_keittion_tasolla_1390.jpg

H&M:sta hankkimani puinen (yrtti)laatikko toimii säilyttimenä ajankohtaisille ja muutoin tarpeellisille papereille. Jotkut asiat vain unohtuvat, jos ne eivät ole näkyvillä. Tokihan tuohon olisi kiva laittaa ihan yrttejäkin, mutta aika vähän käytän tuoreita yrttejä eivätkä ne kai oikein keittiössäni selviäisikään. 

whiteandfresh_keittion_tasolla_1391.jpg

Annon (juusto)tarjottimella on purkeissa teetä ja MSM-jauhetta. IKEA VARIERA upotettavan hyllyn hankin taannoin ajatuksenani laittaa sen astiakaappiin. Sitten luovuin ideasta, sillä en oikeastaan tarvitse lisätilaa astioille. Ajattelin sijoittaa hyllyn kahvinkeittimen viereen säilömään kahvipurkkia ja suodatinpapereita, mutta kokonaisuudesta tuli mielestäni jotenkin ahdas. Päädyin siis laittamaan hyllyn tuonne tason nurkkaan ja siellä se onkin palvellut oikein hyvin. Hyllyllä on kiva säilyttää pientä sisustustavaraa. Tekokasville hankin Saiturinpörssistä parilla eurolla juuttikangasmaisen pussukan. Olisi ihanaa, jos voisi pitää keittiössä ihan aitoja kasveja, mutta eivät ne taitaisi hämärässä keittiössä selvitä hengissä.

whiteandfresh_keittion_tasolla_1393.jpg

whiteandfresh_keittion_tasolla_1392.jpg

Tigerista hankkimani betoniruukku päätyi lopulta keittiöön banaanikipoksi. Hauskan näköinen! 🙂 Lauri Ylösen tupareista goodiebagissa saamani Pukkilan laatat pääsivät suolapurkin ja pippurimyllyn alle. Lastat, kauhat ja muut säilyvät Design Lettersin purkissa.

whiteandfresh_keittion_tasolla_1396.jpg

whiteandfresh_keittion_tasolla_1399.jpg

Lieden vieressä on Mayn lankakorissa öljyt. Öljypullot pysyvät hyvin pystyssä, kun korissa on erityisesti juuri näitä koreja ajatellen suunniteltu puinen alusta. Sitten on kaurahiutaleet, kulho ja desimitta sekä talouspaperiteline. Näitä tarvitsee päivittäin. 

whiteandfresh_keittion_tasolla_1400.jpg

Lieden ja tiskialtaan välistä nurkasta löytyy tärkeällä tekstillä oleva taulu (heh) ja tuikkuja lasipurkissa. Tuikut tässä varmaan piakkoin siirtyvät kuitenkin kaappiin kevät- ja kesäsäilöön. Sitten on ihan perinteistä tiskipöytäkamaa eli blenderin kannu, muki, vesipullo ja kissan ruokalautanen. Blenderin kannun on oltava esillä, jotta saan tartuttua siihen säännöllisesti. Käytön jälkeen huuhtelen kannun ja jätän sen tuohon talouspaperin päälle kuivumaan. Tuon talouspaperisysteemin haluaisin korvata jollain muulla tavalla, mutten ole vielä keksinyt sopivaa. Ehkä joku kiva keittiöpyyhe nätisti taiteltuna toimisi? Tiskipöytäni on laminaattia, joten ihan hirveästi ja pitkiä aikoja sen ei olisi hyvä altistua vedelle. 

whiteandfresh_keittion_tasolla_1402.jpg

Viimeisessä nurkassa on sitten kahvinkeittopisteeni. Sieltä löytyy keittimen lisäksi kahvipurkki, suodatinpussit Anna Nygård Designin sälekorissa ja vesikannu. Aika tiskipöytämäinen look, mutta mielikuvitukseni ei ole vielä riittänyt tekemään tuosta kauniimpaa niin, että käytännöllisyys säilyisi. 😉

whiteandfresh_keittion_tasolla_1403.jpg

Tällainen keittiö minulla. Pieni, mutta sopivan kokoinen minulle ja kaiken tarvittavan mahtuu säilyttämään. Myös tilaa toimia on riittävästi. Joskus, kun olen saanut kaapit käytyä läpi ja siistittyä, niin voin vilautella teille kaappien sisältöjäkin. 🙂

Mukavaa keskiviikkoa!

 

6 kommenttia “Kotini keittiö esittelyssä ensimmäistä kertaa

  1. Hei, mistä saa tuota hienoa msutavalkosita mukia, helsinkikuvalla?

    1. Liisa: Muki on Kultakeramiikan tuotemerkin Kotimo Designin Helsinki-muki, mutta harmiksi sitä ei näytä olevan enää valikoimissa. Muita Kotimo Designin tuotteita voi käydä kurkkimassa Kultakeramiikan sivuilta. Ja ainahan sinne voisi laittaa viestiä, että mukia kaivattaisiin takaisin tuotantoon. :)<br />
      <br />
      <a rel="external nofollow" href="https://www.kultakeramiikka.com/tuote-osasto/kotimo-design/&quot; target="_blank">https://www.kultakeramiikka.com/tuote-osasto/kotimo-design/</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *