Kirpparilöytö: vanha Belid seinävalaisin

Löysin tänään Hakaniemen (torin) kirppikseltä vanhan Belid-merkkisen seinävalaisimen. Tämä erittäin hyvässä kunnossa oleva messingin värinen valaisin onneksi osui silmiini, sillä olen kirppiksiltä tämän tyyppisiä valaisimia etsiskellytkin, mutta en ole kovin hyvä kirppisbongailija. 🙂 Olen mielessäni usein miettinyt, millainen vanha valaisin olisi mieleeni ja kutakuinkin tällaisen olen mieleeni visioinut. Messinki ja kulta ovat enemmän minun makuuni kuin kromi ja muut sen väriset metallit. Nappiosuman siis tein ja nyt minulla on paljon iloa tuottava valaisin. 

whiteandfresh9645.jpg

whiteandfresh9638.jpg

Valaisimen sijoitin nyt tuohon puulaatikoista kasaamani DIY-hyllykön päälle. Valaisinten siirtotaktiikkaa joutui taas harrastamaan, että sain tämän valaisimen sellaiseen paikkaan, missä sitä saa ihastella. Meinasin tätä ensin makuuhuoneeseen, mutta eihän sitä tule päivisin siellä juuri oltua, joten en tätä näkisi. 🙂 Niinpä siirsin yöpöydän valaisimen muualle ja sitten tämän hyllykön päältä toisen valaisimen makuuhuoneeseen. Tähän tämä sopii oikeastaan tosi hyvin peikonlehden ja anopinkielen kaveriksi. Joskus, jos tulee tarvetta tai halua, niin on vielä mahdollisuus ruuvata tämä seinään. Ei olisi yhtään pöllömpi makuuhuoneessakaan!

whiteandfresh9642.jpg

whiteandfresh9646.jpg

Valaisimen ikää minulla ei ole tiedossa, kun en sitä harmikseni tajunnut kysyä. Netistä yritin etsiä samanlaista ja vain yhden vanhan ruotsalaisen myynti-ilmoituksen löysin eikä siinäkään ollut iästä mitään. Belid on ruotsalainen valaisinvalmistaja, mutta heilläkään ei tietenkään ole tätä mallia enää myynnissä. Jos joku tietää tai osaa arvailla valaisimen ikää, niin mielelläni kuulisin. Mistään antiikista ei tietenkään ole kysymys eikä tämä alkujaankaan ole varmasti hintojen pilviä hiponut. 😉 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

14 kommenttia “Kirpparilöytö: vanha Belid seinävalaisin

 1. Siis toi on täysin sama ku mul on jalkalamppuna :). Niin täydellinen!

 2. Se on itseasiassa seinälamppu (kiinnitysruuvin paikat jalassa) ja hihaveikkauksena sanoisin 70-luvulta.

  1. Mari: 70-luku kuulostaa ihan hyvältä. Ja tosiaan, tiedän, että on seinävalaisin – lukeehan se tuossa tekstissäkin. 🙂

 3. Mahtava löytö kertakaikkiaan! Sopii sulle kun nenä päähän! Mä en ikinä löydä mitään…! 🙂

  1. Heidi: Oon tosi tyytyväinen, että löysin tän! En mäkään yleensä tee kummosempia löytöjä, joten tää oli tosi jees. 🙂

  1. Dara: Kiitos! Kyllä joskus onnistaa ja tekee tällaisia ihania löytöjä. 🙂

  1. Veikkaisin, että jotain vitosen paikkeilla, mutta ei ainakaan yli kymppiä. Ei se kallis ollut, sen muistan, mutten tarkemmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *