Kun kodin vieressä on rakennustyömaa…

Meillä rakennetaan naapuriin kerrostaloa. Rakentaminen on loppusuoralla, sisätiloja viimeistellään ja ulkotyöt ovat täydessä vauhdissa. Nelisen kuukautta vielä ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa. Kivaa, eikö?

Siivosin terassin tosiaan pari viikkoa sitten. Kannoin terassituolit suihkuun, puunasin ne ja pöydän. Haravoin pensaan, pesin lyhdyt ja ikkunalaudan. Lattia jäi harjaamatta suurimmaksi osaksi (kunnon harja puuttuu), mutta kyllä tuolla jo kelpaa kevätilmoista nauttia. Tuossa muutama päivä sitten silmäni osui tuoleihin ja pöytiin, miten ne näyttivätkään likaisilta? Juurihan ne siivosin. Sitten se iskeytyi tajuntaani: rakennustyömaa, pöllyävä hiekka ja rakennuspöly. Oh crap! Niinpä sitten eilen pyyhin taas molemmat tuolit, pöydän ja ikkunalaudat…

whiteandfresh.jpg

whiteandfresh1.jpg

… huomatakseni, että alkuillasta pöydän pintaan oli jo ehtinyt kertymään lisää moskaa. Tässä saa siis oikeasti siivota terassin melkein päivittäin, mutta ihan vähintään viikottain. Vähän tulee kyllä ikävä edellisiä lasitettuja parvekkeitani. Kysyisin teiltä vinkkejä, mitä tässä voisi tehdä, mutta ei kai tässä oikein muuta voi kun yrittää elää asian kanssa ja siivota tämä kesä. Ensi kesänä toivottavasti ihan samanlaista tilannetta ei ole, kun uuden talon vierustaan saadaan (toivottavasti) asfaltti eikä rakentamista ja pihatöitä varten tuossa vieressä loju hiekka- ja kivikasoja. Oman lisänsä hommaan kun tuo myös autot, jotka ajavat tuosta ohi ja pöllyttävät hiekkaa entisestään. Eikä unohdeta merellistä ihanaa tuulta, joka sekin lennättelee hiekkapatsaita välillä. 😉

Taidan kesäksi hankkia terassille vain kukkia tuomaan kotoisuutta ja tunnelmaa, mutta kaikenlaiset muut sisustamiset jätän ensi vuoteen, kun naapuritalo on rakennettu. Ikkunatkin pitäisi pestä, mutta senhän tietää, että ne on heti taas likaiset. Toki ne on pestävä, ettei tarvitse viiden sentin likakerrosta kerralla pestä, mutta plaah, kyllä turhauttaa!

Irina / White & Fresh - -

8 kommenttia “Kun kodin vieressä on rakennustyömaa…

 1. ARGH, voi apua. Siitä autojen pölyttämisestä ei pääse ikinä eroon, varmaan vilkastuu vaan, jos asukkaita muuttaa viereiseen taloon. Pitäis olla katettu terassa. :(<br />
  <br />
  Meillä on tossa vieressä yksi rotisko purku valmiina ja siihen on kaavoitettu rivari, joka piti valmistua jo viime vuonna. Mutta koska yhtään kämppää ei ole myyty, niin vanhaa ei ole purettu, eikä uutta aloitettu, olen salaa tästä vähän innoissani, koska en tiedä jaksaisinko sitä metakkaa mikä siitä lähtee. Luulen, että tolla työmaalle käy samalla tapaa kuin yhdelle tossa hieman kauempana olevalle, kohta viedään vähin äänin kyltti pois ja rakennusaikeista luovutaan, kun ei mene asunnot kaupaksi. 😀 Mutta kuka oikeasti ostaa, matkaa meiltä on vajaat 100m, toi alue on sellainen, että tie tulee menemään molemmin puolin asuntoa. Saman kokoinen kaksio tässä kerrostalossa maksaa yli puolet vähemmän, mitä tosta rivariasunnosta pyydetään…

  1. JonnaH.: Nyt tuossa menee työmaa-autoja ja niitä autoja, jotka ajaa tälle kadulle. Toivottavasti laittavat asfaltin pian, se vähentää pöllyämistä. Tekevät tuolla nyt sisäpihan puolella pihatöitä ja arvaa vaan, onko sitä varten olevat sepeli- ja hiekkakasat laitettu kutakuinkin tuohon mun terassin eteen. 😀 Kiva katsella tuulisena päivänä, kun hiekkakasasta oikein pöllyää hiekkaa joka suuntaan. Terassin lisäksi tuo rakennuspöly tulee tietenkin myös sisälle, lattiat pitäs siivota muutaman päivän välein. Onneksi tosiaan syyskuun lopussa on arvioitu valmistumisajankohta ja sen jälkeen pahimmasta rakennuspölystä kärsii vain asukkaat uusissa asunnoissaan ja tää ulko-osa ympäristöstä rauhoittuu. Toivottavasti!

 2. Ahaa, nyt ymmärrän vastauksesi edellisen postauksen ehdotuksiini. Tosi harmi juttu! Mä kanssa haaveilen lasitetusta terassista, tosin eri syystä: mun mielestä kun on turhauttavaa meidän terassille mitään tekstiilejä kantaa, kun ne on samantien keltaisenaan siitepölystä. En voi edes käsittää, mistä sitä siitepölyä niin paljon tulee. Viime kesänä blogeista ihmettelinkin, että miten kaikilla muilla pysyy terassit niin kauniina, kun meillä saisi olla jatkuvasti pyyhkimässä siitepölyä…

  1. Jossu: Yh, toi siitepölykin tulee vielä kevään ja kesän myötä pahentamaan tilannetta. Saa nähdä, miten käy, meneekö hermot ihan totaalisesti… 😉

 3. Auttaisiko jos ostaisit Jyskistä sellasen telttakatoksen/paviljongin, jonka yhdellä tai kahdella seinällä olisi kangasta suojana?

  1. anonyymi: Telttakatos/paviljonki voisi toki olla jonkinlainen ratkaisu, mutta koska ongelmana on lähinnä tuo hienonhieno hiekka ja pöly, niin eiköhän se niistäkin rakosista pääsisi terassille. Toisekseen voisi näyttää ulospäin vähän hassulta, kun olisi paviljonki terassilla… ohikulkijat varmaan katselis kerran jos toisenkin. ;D

 4. Naapurustossamme on myös työmaa, siellä on paljon pyöröteräksiä. Muutamat nuoret kerran otti sieltä yhden pyöröteräksen ja rupesivat leikkimään sillä. Naapuri oli tämän huomannut ja sanonut heille, et pistäkääpä se takaisin. Olivat hyvin totellu. Mutta joo, meilläkin menee pihakalusteet heti pölyisiksi, en ole keksinyt mitään vinkkiä.

  1. Hei Tuula, kiitos kommentistasi. Ei tuohon rakentamisen aiheuttamaan sotkeutumiseen taida tosiaan muuta ratkaisua olla kuin järisyttävä kärsivällisyys ja rauhallinen mieli. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *