Hiustenhoitoa: testissä Logona

Kiinnostukseni luonnonkosmetiikkaan laajeni hiustenlähtötuskailun myötä myös luonnonmukaisiin hiustenhoitotuotteisiin. Sain Hyvinvoinnin Tavaratalosta* testattavaksi Logonan shampoota ja hoitoainetta. Valitsin Bambu Cream shampoon ja Vehnäproteiini hoitoaineen.

IMAG0974.jpg 

Bambu Cream shampoo* on tarkoitettu heikoille, katkeileville ja kuiville hiuksille. Kohdallani kaksi ensimmäistä kriteeriä täytyy. Hoitoaine puolestaan sopii kaikille hiustyypeille. Nyt on putelit käytetty lähes loppuun, joten osaan ehkä jotain näistä kertoakin.

Shampoo on koostumukseltaan hyvin kevyttä ja ohutta eikä nimensä (cream) mukaisesti paksua. Saa olla varovainen, että ei vahingossa lurauta liikaa. Tuoksu oli luonnonkosmetiikkamainen, aavistuksen yrttimäinen. Ei paha missään nimessä vaan ihan siedettävä. Olen ehkä maailman huonoin kuvailemaan tuoksuja ja koska bambun tuoksusta en tiedä, niin vaikea sen tarkemmin sanoa. Ensimmäinen pesukerta oli varsin omituinen eikä ensivaikutelma ollut hääppöinen. Shampoota sai ottaa kämmenelleen aika reilusti, että sai tällaiset puolipitkät hiukset pestyä. Ihan samanlaista vaahtoamista ei tällä saanut aikaan kuin ei-luonnonkosmetiikan shamppoilla, joita olen käyttänyt. Vaahtoa toki syntyi riittävästi, mutta vähemmän. Siitä huolimatta levitys oli helppoa, onnistui ja hiukset tulivat puhtaaksi. Hiukset tuntuivat heti shampoon huuhtelun jälkeen ehkä aavistuksen narskuvan puhtailta, sillä hius ei ollut samalla tavalla niin liukas kuin tavallisen shampoopesun jälkeen. Jälkeen päin en kokenut normaalista nopeampaa rasvoittumista ja likaantumista eli puhdistus tällä shampoolla toimii. Huomasin, että aikansa shampoota käytettyäni levitys ja vaahdotus helpottui. Ehkä hiukset tottuivat erityyppiseen shampooseen? En tiedä, en juuri tunne hiusasioita. 😉

IMAG0977.jpg

Vehnäproteiini hoitoaine* puolestaan oli koostumukseltaan täysi vastakohta shampoolle. Se oli kirkkaan valkoista, kermaista ja tuhtia. Kuin todella paksua voidetta. Ajattelin, että “jee, tämähän on hyvää ainetta” ja puristettuani sitä hieman kädelle – olisiko ohje sanonut, että maapähkinän koon verran – ja siitä hiuksiin koin shokin. Se ei levittynyt mitenkään ja jouduin laittamaan sitä aika paljon enemmän hiuksiini, mitä ohje sanoi. Siltikään levitys ei oikein onnistunut ja ensimmäisiä käyttökertoja inhosin, sillä minun on saatava hoitoaine päälaen ja takaraivon alueiden hiuksiin, sillä niistä kohdista hiukseni menevät jostain syystä helposti pesun yhteydessä solmuun. Ja yhtään enempää en halua takkuja harjata kuin on pakko, sillä hiuksia lähtee muutenkin niin paljon. 

Jatkossa siis suosiolla olen käyttänyt hoitoainetta reilusti niin, että olen sen varmasti saanut levitettyä kunnolla. Mielenkiintoista tässäkin on se, että mitä kauemmin hoitoainetta olen käyttänyt, sen helpommin se nykyään levittyy ja myös tulos on hyvä eli harja soljuu helposti hiusten läpi eikä takkuja ja solmuja ole. Joku luonnonkosmetiikasta ja hiuksista enemmän tietävä saattaisi ehkä tietää, mistä tämä tuotteiden “paraneminen” käytön myötä johtuu? En usko meinaan kuvittelevani sitä kuitenkaan. 😀 

Koska hiukseni ovat todella ohuet, niistä huomaa kaikenlaiset asiat tosi äkkiä ja jos esimerkiksi hoitoaine on liian raskas, niin lätistymisen näkee samantien. Tämä hoitoaine ei lätistänyt hiuksiani mitenkään eli ei liian raskas hoitsikka.

IMAG0979.jpg

Jos jotakuta kiinnostaa kokeilla näitä Logonan hiustenhoitotuotteita*, voin suositella. Kokeileminen kannattaa, sillä vain siten voi löytää sen oman helmen. Lopputuloksen osalta ei ole mitään pahaa sanottavaa näistä Logonan shampoosta ja hoitsikasta. Kärsivällisyyteni palkittiin ja tekivät sen, mitä pitikin vaikka omilta hiuksiltani menikin hetki totutellessa luonnonmukaiseen koostumukseen. Ainoa miinus tulee hoitoaineen levittyvyydestä, mutta senkin sai ratkaistua käyttämällä vain enemmän kuin mitä ohje neuvoi.

Käyttäisinkö itse näitä vielä tämän jälkeen, jos minulla olisi? Kyllä käyttäisin. 🙂

Valitettavasti joudun kuitenkin nyt tovin pitäytymään vain apteekkikosmetiikassa ja karsimaan kaiken mahdollisen ylimääräisen, sillä kuten olette ehkä huomanneet niin iho-ongelmani ovat pahentuneet. Ehdottomasti kuitenkin asioiden selvittyä (tutkimukset alkavat huomenna allergiatesteillä iho- ja allergiasairaalassa) ja tilanteen rauhoituttua ajattelin jossain määrin kyllä jatkaa luonnonkosmetiikkakokeilujani. <3

Postaus tehty yhteistyössä Hyvinvoinnin Tavaratalon kanssa

* Postaus sisältää mainoslinkkejä

5 kommenttia “Hiustenhoitoa: testissä Logona

  1. Kuullostaa hyviltä tuotteilta. Tykkäsin itse aikoinaan tosi paljon Laveran Mango shampoosta ja hoitoaneesta, mutta uusittujen reseptien mukaan tehdyt ei miellytä ihan niin paljon kuin vanhat, vaikka niissä on mielettömän ihana tuoksu!

    1. JonnaH.: Täytyy ehkä kokeilla joskus noita Laveran hiustenhoitotuotteitakin! 🙂

  2. Kylmäpuristettu kookosöljy tekee myös hyvää hiuksille ja on luontaistuote. Esim. kerran viikossa hiero kämmenellä kookosöljyn palasta (kuumalla jo valmiiksi öljyä/talvella kiinteää) ja levitä kuiviin hiuksiin. Anna vaikuttaa 10-15 min. ja laita shampoo suoraan öljyttyihin hiuksiin, siis kastelematta niitä ensin ja sitten vasta huuhtele. Jos hiukset tuntuvat vielä öljyisiltä, toista shampoopesu. Hoitoainetta ei enää tarvita.

  3. Uusi tuttavuus, aina hyvä kuulla hieman erilaiststa aineista. Sitä paitsi olis ihan hyvä aina välilla vaihtaa merkkiä, minä meinaan jään aina johonkiun koukkuun ja ostan sitten uudellen ja uudelleen saman.

    1. Hemma hos Ingeborg: Kokeile vaikka näitä Logonan tuotteita, saattaisit tykätäkin. Olen jo odotellut, että omani loppuisivat, mutta viimeksi suihkussa kävi jo mielessä ajatus, että nyyh, kohta ne loppuu. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *