Ensimmäinen vihersmoothieni

Tällä viikolla uskaltauduin ensimmäistä kertaa tekemään ja maistamaan vihersmoothieta. Lähdin helpoilla aineksilla liikkeelle ja valitsin vihreäksi friséesalaattia ja kurkkua. 

1.jpg

Vihreiden kavereiksi banaania ja mustikoita. Kaikki blenderiin ja mukaan vielä noin desi vettä tai halutessaan vaikka kivennäisvettä.

3.jpg

Tätä voin suositella muillekin, jotka vähän jännittävät vihersmoothieita. Ei maistunut salaatille eikä kurkulle. 😀

7.jpg

Koristeeksi heitin vielä mintunlehtiä. Seuraavana päivänä tein samanlaisen smoothien, mutta heitin blenderiin vielä tuoretta minttua enkä tyytynyt vain koristelemaan. 🙂

Ohje

1 banaani

100 g mustikoita

puolikas nippu friséetä (100 g:n pakkaus)

1/3 tai 1/2 kurkkua (riippuen kurkun koosta)

n. 1 dl vettä

tuoretta minttua (jos tykkää)

 

Äsken tein toooosi hyvän smoothien välipalaksi ja senkin ohjeen voin laittaa tänne, jos mielenkiintoa riittää? Ja ihan tosi tosi mielelläni ottaisin teiltäkin vastaan kivoja smoothiereseptejä, niitä kun on yhtä paljon kuin smoothien juojiakin ja enemmänkin. 🙂 Mitään kummosempia superfoodeja mulla ei ole näihin käytettävissä, mutta voihan ne jättää poiskin. Itselleni on tosi vaikea ryhtyä lounaan valmistamiseen, jokin siinä tökkii, joten olen suosiolla päättänyt syödä lounaaksi vain kevyen smoothien ja ehkä välillä jotain pientä siihen kaveriksi. Turhahan sitä lautasta on täytellä väkisin kananmunilla ja porkkanoilla, jos tökkii. Ruokailun kun pitäisi kuitenkin olla enemmän nautinto kuin tuskainen suoritus. 🙂

 

 

10 kommenttia “Ensimmäinen vihersmoothieni

 1. Kokeile sitä inkivääriä mausteeksi. Valmiiksi jauhettua vaikka, se purkki kestää pitkään 🙂 Mäkin join tänään raikkaan smoothien, mustikoita, vadelmia, mansikkaa, hunajaa, turkkilaista jogurttia, inkivääriä ja ripaus cayennepippuria potkua antamaan.

  1. Rita: Kuulostaapa mielenkiintoiselta yhdistelmältä! En ole ajatellutkaan, että inkivääriä ja chiliä voisi laittaa mukaan. 😀 Mutta miksei! Korvan taakse tämä vinkki siis, kiitos.

 2. Näitä sun smoothiekokeiluja on kiva lukea 🙂 Lisää vaan!<br />
  <br />
  Vihersmoothien kannattaa valita vielä vihreämpiä aineksia, vaikka pelkästään pinaattia. Tai sitten jotain tummanvihreää tammenlehtisalaattia. Näin saat enemmän lehtivihreää kuin kurkusta ja vaaleasta friseestä :)<br />
  <br />
  Mä oon nyt innostunu käyttämään smoothien pohjana omatekoista mantelimaitoa. Resepti on niinkin yksinkertainen kuin että laittaa vaan kourallisen manteleita vesilasiin jääkaappiin yöksi ja aamulla/päivällä surauttaa ne blenderissä marjojen ja banaanien kanssa. Erityisen hyvältä maistuu (pakaste)mango-banaani-yhdistelmä mantelin kanssa. Manteleista saa hurjasti E-vitamiinia, joka on oikea ihovitamiini, joten suosittelen sullekin kun manteliöljy iholla käytettynä ei muistaakseni sopinut sulle. Olen tätä mantelipohjaista smoothieta juonut viikon ajan kerran päivässä ja iho oikein hehkuu (joskin oon muutenkin ollut vain raakaruokalinjalla ja juonut paljon sitruunavettä)!

  1. Rebecca R: Tammenlehtisalaattia olen ostanut kerran, mutta meen nyt pääasiassa hinnan mukaan. Toi frisee oli halvinta ostohetkellä. Parempi sekin kuin ei mitään. 🙂 Manteleita olen pari kertaa laittanut myöskin smoothieen. Täytyy laittaa vielä useammin! Kyllä tää tästä lähtee rullaamaan, kun vaan tarpeeksi paljon tekee noita vihreitä. Oon laittanut päärynää, pinaattia, banaania, mustikoita, friseetä, vihreää paprikaa, kurkkua, limen mehua, minttua, varsiselleriä, manteleita. Sopiiko tosiaan &quot;maidot&quot; eli soija- ja mantelimaito vihersmoothieen?

 3. Heippa, <br />
  <br />
  Komppaan edellistä kirjoittajaa ja ehdotan valitsemaan smoothien pohjalle oikein kunnollisia ruukkusalaatteja mm. tummanvihreää salanovaa, tammenlehtisalaattia ja mitä näitä nyt on. Tai sit sitä pinaattia 🙂 Oon nyt tehnyt viherpirtelöitä jo useamman kuukauden ajan ja mulla on suoraan sanottuna joskus meinannut lentää yrjö noista &quot;jääsalaateista&quot; ym 😉 eli kunnon kamaa kehiin vaan 😉 maistuvatkin tosi hyviltä!<br />
  <br />
  Eli tässä olis mun resepti. Aivan ihana ja tästä on tullut vakkari:<br />
  <br />
  -2 x ruukkusalaatti, esim. yksi ruukku salanovaa ja toinen ruukku tammenlehtisaalaattia. <br />
  -1 x ananassäilykepurkki<br />
  -1 x banaani<br />
  – minttua oman maun mukaan<br />
  – yksi tai kaksi puristettua limeä (siis limen mehut)<br />
  – vettä tai appesiinimehua tai molempia<br />
  <br />
  Ja siis minttu ja lime ovat ne kruunaavat tekijät tässä. Ai että tulee hyvää!<br />
  <br />
  Tästä tulee aika iso satsi (kahdelle), mutta osan voi laittaa jääkaappiin ja hurauttaa uudestaan blenderissä, kun tekee taas mieli 🙂 (mieluiten seuraavana päivänä kuiteskin 😉 )<br />
  <br />
  Mullakin iho kirkastui silminnähden ja ylimääräiset näpyt katosivat iholta muutamien viikkojen kokeilujen jälkeen. Kaiken lisäksi tulee niin terveellinen olokin. Blenderi pyörimään heti työpäivän jälkeen, niin virtaa riittää vielä illallakin 🙂

 4. Riksu: Kiitos reseptivinkistä! Tummanvihreisiin salaatteihin pyrin, mutta välillä joutuu menemään hinnan mukaan. Friseet olivat nyt halvimpia. Tässä nyt harjoittelen erilaisten vihreiden smoothieiden tekemistä ja toistaiseksi kaikki on olleet juotavia. Omituisen makuisia toki, mutta menetteleviä ja varsinkin kun tietää terveellisyyden niin helpottaa. 🙂

 5. -Luontoplus vaniljajogurttia joku muutama desilitra<br />
  – Runsas desi purkkiananasta (tai tuoretta)<br />
  -Runsas kaksi desiä lehtikaalia<br />
  -2 rkl manteleita<br />
  -2 desiä ananasmehua<br />
  -Runsas desi mustikoita <br />
  Sekaisin blenderillä tms. ja valmista tuli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *