Aika kamala kylpyhuone

Mielessäni on jo jonkin aikaa muhinut ajatus kylppärin säilytyksen järkeistämisestä ja siistimisestä. En ole kertaakaan tässä asunnossa asuessani todella keskittynyt kylppärin sisustukseen ja tavarat ovat olleet aika lailla hujan hajan koko ajan. 

Tervetuloa siis kurkistamaan kamalaan kylppäriini ennen kuin teen siitä luksuskylpylän. No joo, leikki sikseen.. vuokra-asunnon kylppäri on mitä on. 😉

IMG_9900.jpg

Kylpuhuonetelineiden imukupit ovat luovuttaneet jo aikaa sitten joten pesuaineiden säilytys suihkussa on ollut jo pitkään aika retuperällä ja suihkuhetket eivät ole olleet ainakaan helpoimmasta päästä.

IMG_9891.jpg

IMG_9892.jpg

Tuolle tangolle en ole koskaan oikein keksinyt mitään virkaa. Milloin siinä on kuivunut vaatteita, milloin ällöttäviä rättejä. 

IMG_9894.jpg

Nurkassa on kököttänyt pyntynpesutarvikkeet ja kannellinen kori, jossa säilytän wc-paperia. 

IMG_9895.jpg

Kasvojenpuhdistusaineet lojuvat lavuaarin päällä, sillä se on niin ”kovin hankalaa” napata niitä tuolta peilikaapista. 😉 Mukaan eksyy aina mitä milloinkin, mitä en vaan jaksa pistää takaisin kaappiin. 😀 Ja tuo hyllykkö… siitä ei varmastikaan tarvitse selitellä sen enempää?

IMG_9898.jpg

Tässä on nyt sitten ennen-kuvia projektista, joka toivottavasti edistyy ja valmistuu pian. Motivoidakseni itseäni siirsin kaikki roippeet eteiseen jotta ne olisivat mahdollisimman ikävästi esillä ja tiellä. Näin ehkä saisin aikaiseksi hoitaa homman loppuun asap. Yritän myös sitä, että en vie eteisestä yhtäkään tavaraa kylpyhuoneeseen ennen kuin jokaiselle tavaralle on oma paikka mietittynä. Tällä yritän välttää ”tungetaan nyt johonkin tästä” tilanteen.

Kylppärin lattia on nyt kuitenkin kuurattu, joten tästä se alkaa.

 

24 kommenttia “Aika kamala kylpyhuone

 1. No eipä ole kyllä kalusteita tänne paljoa uhrattu 😀 Aika erikoista etteivät ole edes ikeasta mitään kalustusta hommannut, eihän tuolla ole mitään säilytystilaa vaikka tilaa on vaikka kuinka! Mutta tosi kiva ja siisti pohja on muutoin, että toisaalta ehkä parempi näin päin kuin että olisi sysi rumat kaakelit 🙂

  1. Sofia: Nää vuokra-asuntojen kylppärit on yleensäkin aika ankeita ja epäkäytännöllisiä. Positiivista on se, että materiaalit ovat alkaneet lähentyä nykyaikaa ja tässäkin kylppärissä on isot valkoiset seinälaatat ja tummanharmaa lattia. Suihkua vastapäätä on korkea pyykkikaappi, sen jätin kuvien ulkopuolelle toistaiseksi. Lisäksi on tuo peilikaappi. Tosin kiinteinä voisi hyvin olla myös allaslaatikosto (ei kaappia, on ihan out) ja paremmat pesuainesäilytysritilät tms. suihkuun. Ja voittaa edellisen asuintaloni kaakelit, jotka olivat osittain siniset. 😀

 2. Voi kun olisikin tuollainen värimaailma kylppärissä! 🙂 Eikös sitä sanota, että hiljaa hyvää tulee. 😉 Ei tuo kylppäri nyt pahemmasta päästä ole!

  1. Suffeliini: Saisihan tuosta varmasti aika mieleisen, jos olisi tarmoa, taitoa ja valuuttaa. 😉 Värimaailmaan olen muutoin täysin tyytyväinen!

 3. Voi älä nyt! Siis pohjaratkaisu on hyvä ja värivalinnat erittäinkin ihanat! Tuon saa näppärästi laitettua luksus kylppäriksi!

  1. Fanni: Joo, kuten Suffeliinillekin sanoin niin tarmolla, taidolla ja valuutalla saisi aikaiseksi vaikka mitä! 🙂 Nyt täytyy vaan kehitellä jotain ihan itse. En osaa rakentaa, mielikuvitusta ei ole paljoa eikä sitä rahaakaan. Katsotaan nyt, mitä mun suunnitelmasta tulee, kun se on valmis.

 4. Odotan jännityksellä muodonmuutoksen lopputulosta… Sulla on paljon kauniimpi kylppäri kuin meillä. Järkyt vaaleanvihreät kaakelit, mutta ei ole mitään järkeä rahallisesti tehdä kylppäriremppaa, kun putkiremppa on varmaan muutaman vuoden sisään…

  1. JonnaH.: Älä kauheen pitkään pidättele hengitystä, ei tuosta oikeasti tule luksuskylpylää. 😉 Kunhan nyt yritän saada säilytyksen jotenkin kohdilleen. Ja tosi on kyllä, että isot valkoiset seinälaatat ja tummanharmaa lattia ovat mieleeni. Ja otan osaa teidän vihreiden kaakelien johdosta, varmaan inhottavaa kun ei kannata tässä kohtaa vielä vaihtaa vaan joutuu odottelemaan putkiremppaa.

 5. Äläs nyt, teillä sentään on värit kohdillaan. Itseni on pitänyt tehdä kylppäripostausta mutta en sitä tule tekemään koska kuvat ovat aivan järkyttäviä. vaaleansininen seinä (ei laattaa vaan jotain ihme levyä vaaleansinisellä muovi- tai maalipinnoitteella?!) ja semmoinen sinertävä kulahtanut muovimatto!!! aivan oksettavan ruma 😀 yritä siinä sitten sisustusintoilijana sisustaa. Onneksi tämä on vain vuokrakämppä eikä täällä asuta kun hyvässä lykyssä reilu vuosi enää.. mutta silti kylppäri on meillä se rumin piste!!! Teillä tulee varmasti hieno jos ostat esim. jonkun lipaston/kaapin mihin saa tavaroita piiloon, sitten jotain ihania purkkeja/koristekukkia/kauneimpia koruja esille, pyyhkeet nätisti roikkumaan tai pinoon viikattuina tms. tms. matoilla ja tekstiileillä ylipäätään saa paljon aikaan. niin ja vessaharjat,koukut, wc paperitelineet. nämäkin vaikuttavat paljon, ovatko samaa sarjaa vai eriparia ja mitä materiaalia 🙂 mutta malttamattomana odottelen lopputulosta. itse tein postauksen unelmieni kylppärissä. käy kurkkaamassa jos vain kiinnostaa 😉

  1. Janna: On varmaan monia, joiden mielestä oma kylppäri on aivan järkyttävä. Ehkä voisit kylppärisi kuvaamalla inspiroida muita samojen asioiden kanssa kamppailevia? Itsekin olen joskus huonoissa puitteissa yrittänyt saada kylppäristä edes jotenkin siedettävää muunlaisilla valinnoilla kuten juuri tekstiileillä ja muilla tarvikkeilla.<br />
   <br />
   Pikkuhiljaa tuo mun kylppäriprojekti etenee, vielä on muutamia juttuja, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa, mutta onneksi osa suunnitelmasta on jo toteutettu ja varmaan pian pääsen esittelemään kylppärin siistiymisen. 🙂

 6. Ihanaa, odotan innolla mitä oot keksiny. 🙂 Tuo kylppärihän on kaunis, uusi ja mahdollisuuksia täynnä 🙂

  1. Jenna: Hieman harmittaa, kun ei ole mitään kunnollisia kiinteitä säilytyskalusteita, mutta toisaalta kalusteettomuus tietysti antaa enemmän mahdollisuuksia hankkia todella mieleisiä kalusteita. Enköhän mä saa tuon kylppärin ihan kotoisaksi, vielä jotkut tavarat etsivät paikkaansa ja yksityiskohdat viilaantuvat hissukseen. Viimeistään ensi viikolla sitten kuvaa &quot;valmiista&quot; kylppäristä. 🙂

 7. Höpöhöpö Irina ! Nyt unohdat marmatukset ja nokka kohti parempaa.<br />
  Ensiksi hyllyjä saa ilmaiseksikin erilaisilta palstoilta joita fb on täynnä. Uskon että erittäin monessa kodissa on ylimääräisiä hyllyjä, joita ei vaan tule laitettua kiertoon, kun homma on kovin vaivalloista.<br />
  Laitat tänne vaan listaa mitä kaipaat ja voi olla että apu on lähempänä mitä tiedätkään.<br />
  Mun yksi tuttu laittoi pikaliimaa näihin imukuppitelineisiin. Pysyi ja jämähti kerralla paikalle, jos poraa ei saa käyttää.

  1. Kiitos tsempistä lanttuleikkuri! Mielelläni asentaisin kylppärin suihkuseinälle muutaman hyllyn, mutta se taitaa tosiaan olla kiellettyä. Kyllä mä jotain keksin. 🙂

 8. Moikka!<br />
  Itse olen joskus vuokra-asuessani tuunannut nuo lavuaarin putket piiloon varsin edullisesti. Lyhensin kivakuosisen suihkuverhon (myös vahankangas tms. kosteutta kestävä materiaali käy) sopivan pituiseksi ja kiinnitin sen teippikiinnitteisellä tarranauhalla altaan reunaan. Ompelukonetta siis tarvitaan kankaan lyhentämiseen ja tarranauhan kankaanpuolisen osan kiinnittämiseen (heh, huonosti osaan selittää). Tarrakiinnitteinen kangas on helppo irrottaa tarvittaessa pesuun ja tarranauhojen liima on niin kestävää, että teippiosa pysyy lavuaarin reunassa vaikka se välillä väistämättä vähän kastuukin.

  1. Viikari: Näppärä idea tosiaan! Ei ehkä ihan juuri näillä näppäimillä iske minuun, mutta ehdottomasti laitan sen korvan taakse, koska koskaan ei tiedä vaikka mieli muuttuisikin! 🙂

 9. Laatat ovat kuitenkin peruskivat, ja muutenkin yleisilme siisti. Tuosta tulee varmasti oikein hyvä kun pikkuisen tuunaa. 🙂

  1. Rouva G: Todellakin hyvä tuuri on käynyt, että yleisilme on kohtuullisen siisti ja voi muilla keinoin tuoda kodikkuutta 🙂

 10. Toihan on jo nyt tosi kivan näköinen! Muutama pieni juttu piristeeksi ja johan kelpaa! 🙂

  1. Heli: Näin mäkin ajattelin, että kalusteilla ja yksityiskohdilla rakennan viihtyisämmän ja käytännöllisemmän kylppärin. 🙂

 11. Ymmärsinkö nyt oikein, että ne imukuppikiinnitteiset kylppäritelineet ei vain pidemmän päälle toimi?<br />
  Nimimerkillä vakavasti sata kertaa harkinnut ja aina luistellut…

  1. Dara: Ei ne taida ikuisia olla. Olen yrittänyt niitä käsitellä ohjeiden mukaan, mutta jossain vaiheessa ne vaan irtosivat eivätkä sen jälkeen kiinnittyneet enää. Ehkä mussa on enempi vikaa kuin imukupeissa? Tai sitten ne eivät vaan ole ikuisia… telineet kyllä kestää aikaa, mutta imukupit taitavat jossain vaiheessa vaan elää elämänsä loppuun. Mä en oikein tiedä mitä sanoisin, koska käsittääkseni joillain ne on pysyneet hyvinkin pitkiä aikoja ja joillain ei sitten juuri hetkeä kauempaa. Jokaiseen hetkeen olen kyllä ollut todella tyytyväinen, kun teline on ollut seinässä. On nää vaan käteviä säilyttimiä!

 12. Pari ideaa: shampoot yms. säilyvät suihkussa metallilankakorissa, jos ei halua uhrata niille seinätilaa tai putoilevat imukuppihyllyt käyvät ärsyttämään. Korbon klassikkokori on yksi vaihtoehto, mutta sen &quot;kaksoisolentoja&quot; saa huomattavasti halvemmalla esim. Clas Ohlsonilta.<br />
  <br />
  Mysteeritangolle jos haluat käyttöä: hanki s-koukkuja (ainakin Ikeasta irtoaa eikä maksa juur mittään) ja niihin sopivia piensäilytyskoreja tai ripusta vaikkapa kiva käsipyyhe väriä tuomaan.<br />
  <br />
  Avohyllyn itse vaihtaisin kylmästi korkeaan kaappiin tai lipastoon (nurkassa näkyisi olevan hyvin tilaa), jotta hyllyjen sotkeutuessa (näin ainakin meillä käy…) sekasorto pysyisi oven takana piilossa. Se on tietysti sijoitus, mutta jälleen esmes ikealaiset ovat suht tolkun hinnoissa ja vaikuttavat toimivilta. Tai jos katsoisi tuohon laatikollisen kunnollisen allas&quot;kaapin&quot; niin ajaisi se saman asian.

  1. Hanna: Kiitos vinkeistä! Ainakin yksi niistä on jo itse asiassa toteutettu (suunnitelmieni mukaisesti vielä) ja se nähdään sitten seuraavassa kylppäripostauksessa. :)<br />
   <br />
   Tuo metallilankakorissa suihkuaineiden säilyttäminen kuulostaa hyvältä. Pitäisi vaan keksiä joku kikka kolmonen, millä ne saisi käsien ulottuville. Inhottaa kumarrella nostamaan putiloita lattiatasosta. Siksi olenkin hätäpäissäni yrittänyt saada kaikki mahtumaan tuohon hanan päälle ja noihin suihkun yhteydessä valmiiksi oleviin saippua-alustoihin. Ajan kanssa myös kaapit, joihin saisi tavarat piiloon on toteutuslistalla. Toistaiseksi mennään avohyllyköllä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *