Murheenkryyni: siivouskaappi

Vuokra-asunto + siivouskaappi ei voi olla hyvä yhdistelmä. En ainakaan koskaan ole nähnyt tai kuullut, että vuokra-asunnoissa olisi mitenkään panostettu siivouskaapin käytännöllisyyteen. Omani ovat vuosien saatossa olleet aika lailla heikkoja esityksiä. Hyllytilaa on liian vähän ja muutenkin siivouskaapin sisään on voitu keksiä ties minkälaisia omituisia säilytysratkaisuja. Imurille on aina tilaa, se on selvä. Monesti löytyy myös pidike esimerkiksi imurin putkelle. Jollekin hyllylle mahtuu usein pesuaineet ja muut siivouskaappiin sopivat härpäkkeet. Siinä se, aika onnetonta. Siivouskaapin järjestyksessä pitäminen on haasteellista ja monesti se onkin paikka, jonne tulee viskottua kaikkea maan ja taivaan väliltä ja siistinä pito on varsinainen taitolaji. Joitain viikkoja sitten sain tarpeekseni.

Picture+116.jpg
Ennen

Olin melkein viisi vuotta heitellyt siivouskaappiin kaikenlaista ylimääräistä; kukkaruukkuja, parvekekukkalaatikkoa, siivousrättejä, imurin suulakkeita, verhonipsuja jne. Päätin, että nyt saa riittää.

Picture+119.jpg

Picture+120.jpg
Jälkeen

Tyhjensin koko kaapin sisällön ja viskoin isolla kädellä tavaraa roskiin. Ruuvasin kaapin yläosasta pois sen häkkyrän, joka siellä oli. Häkkyrään sai tosiaan aseteltua imurin putken ja jotain roikkumaan. Ihan turha kapistus. Lisäksi poistin ylimmän laatikon, jotta niihin voi laittaa tavaroita järkevämmin. Ylin laatikko oli ihan kiinni tuossa lukollisessa pienessä kaapissa ja sinne oli kertynyt kaikenlaista Poissa silmistä, poissa mielestä -asenteella. Nyt kyseinen laatikko on työkalupakin kanssa ylähyllyllä. Kaapin lattiaosaan säilöin nyt vain kaikkein tärkeimmät tarvikkeet ja jään odottamaan jonkinlaista valaistumista, että minkälaista järjestelmää kaappiin voisi laittaa, jotta tavaroita ei tarvitsisi tuolla lattian tasossa säilyttää ja niin, että vielä mahtuisi kaappiin imuri sekä rikkaharja ja -lapio. Ehkä Prismasta Housekeeping Box? Muistaakseni Prismassa nää boksit oli vaaleanpunaisia. Valkoinen olisi suosikkini kyllä, tai musta…

Ideoita otetaan vastaan! Ja miten teillä muilla on siivoustarvikkeiden paikka järjestynyt? Onko teillä valmiiksi suunniteltu ja rakennettu siivouskaappi vai oletteko itse suunnitelleet ja rakentaneet? Kuinka siivoustarvikkeenne käyttäytyvät siivosti? 😉

2 kommenttia “Murheenkryyni: siivouskaappi

  1. Löysin postauksesi kuukkeloituani "siivouskaapin sisusteet" – miten olet projektissasi edennyt? Itselläni on juuri pohdinnan alla tuo samainen ongelma vuokra-asunnossamme. Jotenkin pitäisi löytää ratkaisua, millä koko tilan saisi mahdollisimman tarkkaan hyödynnettyä. Siivousvälineet eli moppivarsin, lakaisin, rikkalapio etc. ovat minulla roikkumassa välinepidiketelineessä kylppärin seinällä – ei ihan kiva juttu sekään, mutta muualle en niitä olisi saannut mahdutettua. Ikean hyllynaluskoreja olen vähän mittaillut ja miettinyt jos niistä löytyisi jotain ratkaisua.

  2. Mun projekti on edennyt ainoastaan taantuvasti. 🙂 Kotia laitellessa ja sisustellessa kaappiin on taas kertynyt kaikenlaista. Laatikot on suhteellisen ok kunnossa, mutta lattian tasossa on taas tavaraa iso röykkiö. Löysin Clas Ohlsonilta vitivalkoisen Housekeeper's boxin ja meinasin kaapata sen mukaan. Sinne voisi laittaa jotain. Nythän on niin, että muutan kahden kuukauden kuluttua, joten nykyistä kaappia en edes yritä järjestellä. Korkeintaan viskon turhia tavaroita pois ja katson, miten saan uuden kodin siivouskaapin järjesteltyä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *