Luetut kirjat – heinäkuu 2020

Heippa! On aika tutkailla jälleen kuukauden kirjoja. Heinäkuussa luin kuusi kirjaa.

Elina Backman, Kun kuningas kuolee

Suomenlinnan Kuninkaanmiekasta löytyy polttomerkitty ruumis. Jan Leino KRP:stä saa vetovastuun tapauksesta. Samaan aikaan hänellä on henkilökohtaisessa elämässä hyvin rankka vaihe. Toisaalla Saana on saanut potkut klikkajournalistin työstään ja päättää lähteä tätinsä luokse Hartolaan kesäksi lepäämään. Siellä hän kiinnostuu 30 vuotta vanhasta kuolemantapauksesta ja ryhtyy tutkimaan sitä omin päin.

Tämä esikoisdekkari otti ja vei mennessään saman tien. Hartola miljöönä oli mielenkiintoinen, sillä olen siellä yhden kesän verran asunut. Tämä ei ollut mikään super nokkela ja erikoinen juoneltaan ja romantiikkaakin oli aika paljon (se ei minua tosin häiritse), mutta jokin tässä viehätti niin paljon, että en olisi malttanut laskea tätä käsistäni. ✭✭✭✭✭

Heine Bakkeid, Paratiisin kutsu (Thorkild Aske, #2)

Thorkild Aske ryhtyy rikoskirjailijan Milla Lindin rikosasiantuntijaksi, kun aiempi on saanut surmansa samaisessa työssä. Lindin uusi kirja perustuu tositarinaan, jossa kaksi teinityttöä on kadonnut. Ketään ei yllätä, että Aske kietoutuu mukaan tutkintaan.

Paratiisin kutsu vie hyvin mennessään ja itse juoni on mielenkiintoinen. Tässä osassa on kuitenkin omaan makuuni liikaa lääkkeiden väärinkäyttöä. Ykkösosassa (Meren aaveet) jotenkin oikeutin niiden käytön vaikka liikaahan niitä jo silloin oli. Jos Paratiisin kutsu olisi sisältänyt vähän vähemmän oxyja, niin arvosana olisi noussut ainakin yhdellä tähdellä. Annan vielä kolmannelle osalle mahdollisuuden, josko siinä oxyjen rooli olisi pienempi. Kolmas kerta toden sanoo? ✭✭

Kuva: Gummerus

Laurent Gounelle, Lupaan sinulle vapauden

Gounellen kolmannessa selfhelp-romaanissa nuori Sybille 1960-luvun Pariisissa on vaarassa menettää työnsä. Tullakseen paremmaksi itsekseen hän tutustuu salamyhkäisen veljeskunnan avulla yhdeksään eri persoonallisuuteen. Nykypäivänä Sybille on jo iäkäs menestynyt laulajatar, mutta miten tähän on päästy? Journalisti Sam pääsee haastattelemaan Sybilleä ja selvittämään tämän menestyksen salaisuuden.

Olen ollut aivan hurmioitunut Gounellen kahdesta aiemmasta suomennetusta kirjasta, erityisesti ensimmäisestä (Matka yli onnen esteiden). Odotin myös tältä uusimmalta paljon, mutta jouduin pettymään. Kirja oli ihan luettava, mutta ei kolahtanut. Juoni jätti jollain tapaa tyhjäksi toisin kuin kirjailijan aiemmissa kirjoissa. ✭✭

Delia Owens, Suon villi laulu (ilmestyy 17.8.2020)

Kirja saatu kustantajalta

Nuoren miehen, kylän suosituimman pojan ruumis löytyy Pohjois-Carolinan rannikolla sijaitsevalta suolta ja pian epäilyt kohdistuvat rämeellä asuvaan Kya Clarkiin, joka on muiden kylän asukkaiden silmissä valkoista roskasakkia, rämelikka. Kyalla onkin ollut rankka lapsuus, kun isä on juoppo, äiti ja sisarukset lähteneet eikä Kyalla ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin selviytyä yksin. Kya kuitenkin saa voimia luonnosta ja eläimistä, jotka hän on oppinut tuntemaan kuin omat taskunsa.

Kirjan kuvailusta huolimatta tämä kirja ei ole dekkari. Tämä on selviytymistarina, joka sisältää mysteerin. Tämä on kertomus ihmisen suhteesta luontoon ja tämä on myös rakkaustarina. Suon villi laulu on todellinen kokemus, joka jää elämään mieleen ja sydämeen pitkäksi aikaa. Tämä on ehdottomasti vuoden must read -kirja. ✭✭✭✭✭

Pertti Laine, Kohtalokas kutsu (Simppa, #3)

Sympaattinen rikoskomisario Simppa tiimeineen tutkii tällä kertaa tapausta, jossa kerrostaloasunnosta löytyy raa’asti murhattu mies, mutta johtolankoja ei meinaa löytyä millään. Ei tunnu olevan minkäänlaista vihjettä siitä, miksi tämä mies on murhattu. Parin viikon päästä löytyy uusi ruumis, tämäkin raa’asti murhattu ja tekotapa on sama. Näin ollen kyseessä on sarjamurhaaja. Kuka on murhaaja ja millainen syy murhien taustalta löytyy?

Tykkään Simpan ja hänen tiiminsä touhujen seuraamisesta. Ei alholisti- ja narkkaripoliiseja vaan ihanaa rehtiä ja tavallista poliisitoimintaa ja arkista elämää. Vahva suositus tälle dekkarisarjalle! Jos olet kyllästynyt kaikenlaisiin kikkailuihin niin ota sarja seurantaan ja aloita ensimmäisestä osasta Pisto sydämeen. ✭✭✭

Kuva: Storytel

Max Manner, Metsänpeikko

Saatavilla vain E-kirjana ja äänikirjana Storytel-palvelussa

Metsänpeikko jatkaa Stein Storesenista, Anna Mäestä, Ismo ”Munkki” Valamosta ja Meeri Tarvaisesta kertovaa tarinaa.

Stein Storesen on vaihteeksi matkalla kohti pohjaa. Onneksi kuitenkin hänet pannaan kuukaudeksi viralta, jotta hän saisi itsensä taas kuntoon. Turussa kansalaisia ihmetyttää ja pelottaa Metsänpeikoksi kutsuttu tyyppi, joka tuijottelee ikkunoista sisään ja paikoin onnistuu jopa pääsemään sisälle asti. Samaan aikaan Steinin ystävät saavat viestejä, jotka ovat kuolleiden mustien lintujen muodossa. Stein itse saa sen sijaan sanallisen viestin: Minä tiedän missä olet. Sinua odottaa yllätys, Stein. Stein päätyy kohtaamaan sekä Metsänpeikon että oman menneisyytensä.

Minä niin tykkään näistä Max Mannerin dekkareista. Nämä ovat myös aika perus dekkarigenreä ja vaikka Stein nyt onkin alkoholisoitunut renttumies, niin hän on kuitenkin muutoin rehti ja aika symppis. Onneksi saadaan seurata Steinin touhuja vielä ainakin näin Storytel Original -tarinoiden muodossa. ✭✭✭

***

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua goodreadsissa. Julkaisen lukemiani kirjoja myös Instagramissa, joten tervetuloa seuraamaan!

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *