Luetut kirjat – marraskuu 2019

Marraskuussa luin yhdeksän kirjaa. Tosi moni kirja sai minulta Goodreadsissa hyvät arvostelut eli 4 tai 5 tähteä. Joko olin tässä kuussa höveliäämpi tai sitten vaan käsiin osui ihan tosissaan hyviä kirjoja. 😉

Max Manner, Jääkyynel (Stein Storesen, #4)

Lapissa Suomun laskettelukeskuksen lähettyviltä löytyy sesonkityöhön tulleen nuoren naisen ruumis ja toinen nuori nainen on kateissa. KRP kiinnostuu tapauksesta ja haluaa lähettää tutkijansa eli maineikkaan Storesenin paikalle, mutta Steinia ei näy mailla halmeilla. Tilanteeseen löydetään kuitenkin ratkaisu ja mielenkiintoiset tapahtumat vievät lukijan Lapin talviseen maisemaan Suomulle.

Tarina imaisi mukaansa täydellisesti ja nyt harmittaa, että se on jo luettu! Stein on tosi hyvä dekkarihahmo ja kirjassa aiempia tarinoita suuremman roolin saanut Meeri Tarvainenkin on alun outouden jälkeen päässyt sydämeen.

Max Manner, Osiris (Stein Storesen, #5)

Stein saa tehtäväkseen toimia erään tähtitieteilijän turvamiehenä konferenssissa Maarianhaminassa. Tähtitieteilijä löytyy pian kuitenkin kuolleena hotellihuoneestaan ja kaikki muut paitsi Stein pitävät kuolemaa itsemurhana. Huolimatta todella heikosta terveydentilastaan Stein ryhtyy selvittämään tapausta omin päin ja kuten aina, kaikenlaista paljastuu. Mutta kestääkö Steinin terveys?

Itse tarina Osiriksessa ei ollut kovin mielenkiintoinen, mutta Stein ja Steinin touhut tekivät tästäkin oikein hyvän kokonaisuuden. Steinin tilanne oli ihan super jännittävä ja hieman saatoin älähtää, kun kirjan sivut loppuivat. Osiris on toistaiseksi viimeinen osa Stein Storesen -sarjaa, mutta koskaan ei kai tiedä, mitä kaikkea voi tapahtua. Hieman Stein-ikävää helpottaa kuitenkin Storytelissa ääni- ja e-kirjana heinäkuussa ilmestynyt Succubus, jossa Steinkin kuulema on mukana. Se sitten seuraavaksi!

Margaret Atwood, Testamentit

Testamentit on huikean suosion saaneen Orjattaresi-klassikon jatko-osa. Kirjan tarina ajoittuu viisitoista vuotta sen jälkeen, kun edellisen kirjan tarina päättyi. Tai ehkä pikemminkin siihen, missä TV-sarjassa ollaan juuri nyt. Pääosassa ovat frediläisen sijaan kolme eri naista, joiden elämät ovat nivoutuneet yhteen. Tarina antoi vastauksen moneen eri kysymykseen, mutta vielä jäi jotain pimentoon. Ehkä vastauksia saa TV-sarjasta tai kolmannesta kirjasta, jos sellaisen Atwood vielä kirjoittaa. Testamentit tuli ahmittua yhtä suurella ruokahalulla kuin Orjattaresi ja kyllähän tälle nyt viisi tähteä antoi vaikka tarinassa ei seurattukaan aiempaa päähenkilöä.

Sophie Hannah, Kolme neljästä (Uusi Hercule Poirot -mysteeri #3)

Maailman paras etsivä saa tuta tuntemattoman naisen kiukun, kun nainen kertoo saaneensa Poirotilta kirjeen, jossa naista syytetään Barnabas Pandyn murhasta. Nainen ei sanojensa mukaan ole miestä murhannut eikä edes tunne tätä. Ja poirot ei tunne myöskään saati ole kirjettä kirjoittanut. Kun vielä kolme muutakin henkilöä tulee Poirotin pakeille samasta syystä, alkaa etsivä oikeasti tutkia, mistä on kysymys.

Hercule Poirot -mysteerit ovat aina hyviä, mutta tämä oli ehdottomasti paras Sophie Hannahin kolmesta kirjoittamasta Agatha Christien jälkeisestä tarinasta.

Daniel Cole, Loppupeli (William Hawkes & Emily Baxter, #3)

Trilogian päätösosassa William “Wolf” Hawkes on palannut Lontooseen eläköityneen kollegansa Finlay Shawn kuoleman myötä. Kuolema on todettu itsemurhaksi, mutta Wolf ei sitä usko. Hän päätyy tutkimaan tapausta yhdessä Emily Baxterin ja Alex Edmundsin kanssa samalla odottaen omaa tulevaa vankeustuomiotaan.

Tämä viimeinen osa oli mielestäni paras kolmesta ja olisin mielellään lukenut putkeen koko kirjan, jos olisin vain pystynyt! Jotenkin koin ensimmäisen osan eli Räsynuken hieman sekavaksi, joskin hyväksi senkin. Toinen osa ja nyt tämä kolmas jotenkin nivoi mielessäni kaiken yhteen ja hahmot olivat tulleet tutuiksi paremmin, niin jotenkin tämä vain tuntui parhaimmalta. Toisessa osassa eli Marionetissa harmitti alkuun, kun Wolf ei ollut kuvioissa mukana, mutta tulipahan tutustutta paremmin Baxteriin. Nyt molemmat esiintyivät tässä viimeisessä osassa.

Marianne Power; Rikkaaksi, hoikaksi, naimisiin – Yhden naisen yritys selvittää, onko self help -oppaista apua elämänmuutokseen

Lontoolainen 36-vuotias journalisti Marianne Power kokee elämästään puuttuvan jotain. Hän saa vuosisadan idean ja päättää lukea vuoden aikana kaksitoista erilaista self help -kirjaa ja elää jokaisen kirjan neuvojen mukaan yhden kuukauden.

Aivan loistava kirja! Pidän joistain self help -oppaista ja -romaaneista ja oli tosi kiva lukea siitä, kuinka Marianne Power kävi kirjoja läpi ja millaisia vaikutuksia tällä projektilla oli omaan itseen. Pitkin kirjaa esiintyi myös tosi hyviä pointteja eli kevyttä self help -opastusta sai tästäkin. Hauska, mielenkiintoinen ja jopa hieman avartava lukukokemus!

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

Komplett Bank

Mainos alkaa

Mainos päättyy

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *