Luetut kirjat – elokuu 2019

Elokuussa luin seitsemän kirjaa. Tällä kertaa mukaan mahtui dekkareita ja tietokirjallisuutta.

Kuiva kausi, Jane Harper

Jane Harper, Kuiva kausi (Aaron Falk, #1)

Keskusrikospoliisissa työskentelevä Aaron Falk saapuu kuivuudesta kärsivään lapsuudenkaupunkiinsa Etelä-Australian Kiewarraan kahdenkymmenen vuoden poissaolon jälkeen. Hän on päättänyt viipyä kaupungissa vain yhden päivän osallistuakseen lapsuudenystävänsä Luke Hadlerin hautajaisiin. Hadlerin epäillään surmanneen vaimonsa ja 6-vuotiaan poikansa ja sen jälkeen itsensä. Lopulta Aaron päätyy jäämääm kaupunkiin hieman pidemmäksi aikaa selvittääkseen Hadlereiden tapausta sekä kohtaamaan sen ikävän asian, joka hänet aikoinaan ajoi kaupungista pois. Kuiva kausi oli loistava aloitus uudelle dekkarisarjalle ja piti hyvin mukanaan loppuun saakka.

The Year of Less, Cait Flanders

Cait Flanders, The Year of Less (englanninkielinen)

Cait on ollut vuosia shoppailuaddikti eikä kaikki muukaan elämässä ole ollut ihan kohdillaan. Cait on tehnyt jo joitain isoja muutoksia elämässään ja päättää tehdä vielä lisää. Hän luopuu suurimmasta osasta omaisuudestaan ja aloittaa vuoden mittaisen ostokiellon. Vuoden aikana sattuu ja tapahtuu, ja Cait joutuu käymään läpi tilanteet ja tunteet yksi kerrallaan.

The Year of Less ei raapaise vain pintaa ja anna täsmävinkkejä vaan käsittelee asioita ja tunteita ongelmien takana. Vaikka usein inspiroidun konkreettisista tavaranraivaus- ja muista vinkeistä sekä ohjeista, tämä Caitin omakohtainen tarina sukelsi syvälle ongelmien alkupisteisiin ja selviytymiseen. Ja kuten se usein on, tavaran raivaaminen, liiallisen shoppailun tai muun addiktion lopettaminen vaatii paljon syvempää käsittelyä ja kysymystä “Miksi?”.

Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa, Haemin Sunim

Haemin Sunim, Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa

Korealaissyntyinen uskontotieteilijä ja buddhalainen munkki Haemin Sunim tarjoaa kansainvälisessä mindfulness-bestsellerissään oivaltavia ja ajatuksia herättäviä syvällisiä, arkisia ja yksinkertaisiakin ajatuksia muun muassa levosta, tietoisesta läsnäolosta, ihmissuhteista ja elämästä. Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa on helppolukuinen kirja, joka tarjoaa varmasti jokaiselle jonkun ajatuksen, mikä osuu ja uppoaa. Lokakuussa ilmestyy suomennos Haemin Sunimin seuraavasta kirjasta Love for Imperfect Things – Rakkaus on sitä että hyväksyy.

matador, max manner

Max Manner, Matador (Harri Hirvikallio -sarja, #2)

Harri Hirvikallio on ainakin tilapäisesti muuttanut Portugaliin, pakoon aiempien tapahtumien seurauksia. Hänet kuitenkin yllättää Europol, joka antaa kaksi vaihtoehtoa: joko auttamista Europolin tutkimassa tapauksessa tai mahdollista vankeustuomiota. Harri päätyy auttamaan Europolia ja hänen tiensä johtaa Trieriin Saksaan armottoman Matador-murhaajan perään.

Tykästyin Harri Hirvikallion hahmoon jo ensimmäisessä osassa Loiset. Virkistävää, kun hahmo ei kärsi suuresta määrästä ongelmia ja erityisesti liiallisesta alkoholinkäytöstä. Max Manner onnistuu kirjoittamaan juonellisesti vetäviä kirjoja, joiden lukeminen ei töki. Eläinrakkaille lukijoille kuitenkin pieni varoitus: kirjassa on kuvattu härkätaisteluita, minkä lukeminen voi aiheuttaa ahdistusta. Jään odottamaan seuraavaa Harri Hirvikallio -seikkailua.

Luin myös nämä kirjat:

Lue lisää lukemistani kirjoista Kirjat-kategorian alta

Jos tahdot seurata reaaliajassa, mitä kirjoja luen voit seurata minua Instagramissa tai goodreadissa tai vaikkapa molemmissa.

Irina / White & Fresh - -

Luetut kirjat – elokuu 2019” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *