Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Joulukautena on markkinoita jos jonkinlaisia ja kävin viime viikolla kiertämässä läpi Helsingin kansainväliset joulumarkkinat, jotka sijaitsevat Lasipalatsin aukiolla Helsingin keskustassa. Eniten tuntui markkinoilla olevan erilaista ruokatarjontaa, mutta valikoimasta löytyy myös muun muassa koruja, pipoja, lapasia ja sen sellaista.

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Lasipalatsin aukio sijaitsee keskeisellä paikalla Sokoksen tavaratalon ja Kampin kauppakeskuksen välissä. Paikalle on helppo saapua niin metrolla, ratikalla kuin busseillakin. Jos markkinahumua jaksaa kirpeässä talvisäässä enemmänkin, kannattaa hypätä nelosen ratikkaan (tai kävellä) Lasipalatsin edestä ja jatkaa matkaa vielä Senaatintorille Tuomaan markkinoille. Itse olen suuntaamassa sinne huomenna ja jos jonkinlaista materiaalia saan kasaan, niin laittelen tunnelmapaloja tänne blogiinkin.

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Englantilaista toffeeta olen kuullut kehuttavan ja ostinkin The Fudge Factorylta pienen pussillisen toffeeta. Erilaisia makuja oli paljon, muun muassa erilaisia juustokakkujen makuisia toffeepaloja. Nehän tietenkin sujahtivat ensimmäisenä juustokakkufanin pussiin.

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Maistuisiko krokotiili- tai kenguruburgeri? Tällaista erikoisuutta oli saatavilla The Australian Barbecue Companyn kojulla. En maistanut, mutta pakko ehkä joskus maistaa. Ei ihan yleinen liha täällä meillä päin tuo kenguru tai krokotiili.

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Mitä olisivatkaan markkinat ilman joulupukkia ja -muoria? Helsingin kansainväliset joulumarkkinat antavat mahdollisuuden myös vossikka-ajelulle. Vossikkaa vetää suomenhevonen Veikko, johon taisin hieman ihastua vaikken hevostyttöjä olekaan. Varsin suloinen oli myös islanninhevonen Rusina. Ei toki mitään vikaa joulupukissakaan! 😉 (suomenhevonen ja islanninhevonen olivat seuralaiseni veikkauksia, joten virheet lajeissa mahdollisia)

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat

Maistoin markkinoilla poronlihalettua, mutta en ihastunut – valitettavasti – mutta ei se pahaakaan ollut. Olisin ehdottomasti halunnut ensisijaisesti perinteisen letun hillolla ja kermavaahdolla, mutta koska olen ainakin tällä hetkellä laktoositon, niin lettu olisi jäänyt ilman kermavaahtoa (ja sehän ei käy!). Niinpä valitsin suolaisen version ja sain jälleen Elämäni ensimmäisen kerran -kokemuksen. Kaiholla kyllä katselin perinteisen ranskalaisen leipomon kaikkia ihania kermaisia leivonnaisia, nam!

Lue myös: Vanhan Suurtorin markkinat Turussa

Helsingin kansainväliset joulumarkkinat
Lasipalatsin aukio
24.11.-22.12.2018
klo 10-20 (22.12. klo 10-18)
https://www.eurooppamarkkinat.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *