Itse tehdyt kananuggetit

Näin viimeisimmässä Yhteishyvä-lehdessä reseptin itse tehdyistä kananuggeteista ja päätin kokeilla niiden valmistamista. Ajatus pikaruokana myytävistä nuggeteista terveellisempänä versiona kiehtoi. Eikä ohje ollut edes vaikea!

Itse tehdyt kananuggetit

Itse tehdyt kananuggetit

Itse tehdyt kananuggetit (4 annosta)

500 g broilerin fileetä
1 tl suolaa
6 dl maissihiutaleita
1 kananmuna
  • Leikkaa broilerin filee sopiviksi paloiksi ja ripottele palojen päälle suolaa.
  • Riko kananmuna lautaselle ja riko munan rakenne haarukalla. Kasta broilerin fileepalat kanamunassa.
  • Murskaa maissihiutaleet perunasurvimella ja pyöritä kananmunassa kastetut broilerinpalat maissihiutaleissa.
  • Aseta palat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista noin 20 minuuttia 250 asteessa.
  • Tarjoile mieluisan lisukkeen/dipin kanssa.

Itse tehdyt kananuggetit

Valmistin itse tehdyt kananuggetit soveltaen. Suolaa en lisännyt lainkaan (broilerinfileet ovat usein jo valmiiksi miedosti suolattuja). Maissihiutaleiden sijaan käytin tavallisia korppujauhoja. Kananuggetit nautin riisin ja majoneesin kanssa.

Kananuggetit olivat itse asiassa oikein hyviä, joskin aavistuksen kuivahkoja. Mietin, olisiko broilerin palojen päälle pirskoteltu oliiviöljy auttanut asiaan. Vaan eipä mitään, oikein hyviä olivat silti ja hienoinen kuivuuskaan ei haitannut mitään, kun kaverina oli riisiä ja majoneesia. Ensi kerralla ajattelin kokeilla ohjeen mukaisesti maissihiutaleita ja majoneesin sijasta kevyempää kermaviiliin valmistettua dippiä.

Irina / White & Fresh - -

2 kommenttia “Itse tehdyt kananuggetit

  1. Ihanan mureita nuggetteja saa kun muhittelee fileitä piimässä yön yli. Sitten vaan kuorrutus (tai kaksoiskuorrutus), vähän öljyä päälle ja uuniin, ihan parasta!

    1. Piimässä?! Vau, mielenkiintoinen vinkki. Kiitos Tiia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *