Cafe Monami – Viehättävä kahvila Rastilan kartanolla

Helsingin Rastilassa, Rastilan kartanolla leirintäalueella – aivan metroaseman vieressä – sijaitsee tunnelmallinen kahvila Cafe Monami. Historiallisen kartanon sisälle viime vuonna perustettu Cafe Monami tarjoaa kartanon keittiössä itse tehtyjä kakkuja ja piiraita, keittolounasta, Vuosaaren Pauligin tehtaalta saatavaa kahvia sekä muita juomia.

cafe_monami_whiteandfresh_

Kahvila on viehättävä ja tunnelmallinen eikä vähiten upean merellisen ja metsäisen ympäristönsä vuoksi. Sisustus on yhdistelmä vanhaa ja uutta; designtuoleja, Marimekon tekstiilejä ja takkakin löytyy. Istumapaikaksi voi tavallisen pöydän ja tuolin sijasta valita mukavan sohvan takan edestä. Mikäs siinä istuessa kahvia, teetä tai vaikkapa viiniä siemaillen suojassa talvipakkaselta. Tai kesällä istahtaa limun kanssa kahvilan kesäterassille.

cafe_monami_whiteandfresh_

cafe_monami_whiteandfresh_

cafe_monami_whiteandfresh_

Kannattaa myös kurkata Cafe Monamin tapahtumakalenteriin. Viime vuonna vietettiin muun muassa Lasten lauantaita, nautittiin jazzista, klassisesta musiikista ja flamencosta, hellittiin kehoa ja mieltä joogalla ja sopalla sekä fiilisteltiin joulua joulumyyjäisissä.

cafe_monami_whiteandfresh_

cafe_monami_whiteandfresh_

Olen käynyt Cafe Monamissa vasta kerran, kahvin ja porkkanakakun merkeissä (Porkkanakakku vei muuten kielen mennessään!), mutta aion vielä käydä maistelemassa keittolounasta sekä istahtaa kesällä terassille nauttimaan kartanon alueen maisemista.

Kuvat eivät tällä kertaa ole aivan parhaasta päästä, mutta pakko sanoa, että mikään kuva ei kyllä tee oikeutta todellisuudelle ja sille tunnelmalle, joka huokuu jo siinä vaiheessa, kun kävelee kohti Rastilan kartanoa ja Cafe Monamia.

Tutustu ja käy nauttimassa ihanasta kahvilahetkestä! (← klik!)

Cafe Monami
Rastilan kartano
Karavaanikatu 4
Aukioloajat: ma suljettu, ti-to 11-16, pe-su 11-18

2 kommenttia “Cafe Monami – Viehättävä kahvila Rastilan kartanolla

  1. Kylläpä näyttää kivalta kahvilalta. Täytyypä joku päivä käväistä siellä, kun lapsiltani kerkeän. Toki voisin ottaa lapseni mukaan, mutta tykkään välillä päästä ihan itsekseni ulos kotoa. Harvinaista herkkua tällä hetkellä.? Kampelassakin ois kiva taas käväistä. Ehkä teen nämä kahvilassa käynnit, kun vähän ilmat lämpenevät.?

    1. Cafe Monami oli oikein viihtyisä ja ehdottomasti kesäaikaan pitää käydä uudelleen. Myös Kampela on aivan ihana, ihan omanlaisensa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *