Haussa alumiiniton deodorantti!

Kuten otsikkokin kertoo, niin nyt on haussa alumiiniton deodorantti. Vaatimuksia uudelta dödöltä on useampi, mutta päävaatimus on nyt sitten alumiinittomuus. Olen miettinyt alumiinittoman tuotteen kokeilemista jo aiemminkin, mutta nyt siihen on akuutimpi tarve, sillä minulla on diagnosoitu krooninen ihosairaus, jossa ei tasan varmasti ole pahitteeksi erilaisista myrkyistä luopuminen.

 

Alumiinittomuuden lisäksi toivoisin, että uusi dödö olisi toimiva eli pitäisi hienhajun kurissa. Toivoisin toki voivani käyttää edelleen antiperspirantteja, sillä ne myös estävät hikoilua. Hikoilen kainaloista aika paljon ilman asianmukaisia aineita. Jos (kun?) luonnonmukaisimmissa dödöissä ei ole mitään sellaista, mikä estäisi hikoilua niin silloin tosiaan ainakin hajut saisivat pysyä poissa.

Mahdollisten tulehdusten ja niiden aiheuttamien kipujen vuoksi olisi myös hyvä, jos uusi dödö olisi suihkutettavaa mallia. Roll-onit toimivat varmasti joskus ihan hyvin, mutta mahdollisten kipujen vuoksi niitä ei aina voi käyttää. Ehkäpä jopa voide voisi toimia, jos se on tarpeeksi pehmeää ja helppo hellin ottein sivellä (kipeälle) iholle.

Viimeinen vaatimus olisi edullinen hinta. Sanoisin, että kun niinkin arkisesta asiasta kuin dödöstä on kyse, kipurajani on ehdottomasta viisitoista euroa. Vielä parempi, jos saisi dödönsä alle kympillä.

Vaatimukset koottuna:

 • alumiiniton
 • pitää hajut loitolla
 • spray (voide)
 • sopivuus herkkäihoiselle (alkoholin määrä?)
 • edullinen hinta

Kesällä, kun viimeksi mietin, millainen voisi olla hyvä deodorantti tutkiskelin kristallideodorantteja. Niitä löytyy ainakin jonkin verran myös suihkeversioina. Kristallideodoranteissa käytettävä potassium alum on luonnossa esiintyvä mineraalikristalli, jolla on antibakteerinen vaikutus. Hämmennystä aiheuttaa kuitenkin se, että tässä mineraalikristallissa on luontaista alumiinia. Kosmetiikkanoviisi on ymmällään!

Nyt sitten kun kyselin minua kokeneemmilta vertaisiltani apuja ja tukea, minulle suositeltiin mineraalideodoranttia. Niitä on kai aika paljon ja eikö kristallideodoranttikin ole periaatteessa mineraalideodorantti sekin? Tosi paljon on erilaisia vaihtoehtoja ja eri lajeja niin sanotusti ja nimityksiä: kristallideodorantti, mineraalideodorantti, luonnonkosmetiikan deodorantti. Reilusti tunnustan, että olen mennyt jo ihan sekaisin. Ja sitten vielä tuo luonnollinen alumiini ja synteettinen alumiini.

Ajattelin myös deodorantin vaihdon yhteydessä ottaa kokeiluun suolasaippuan. Erityisesti olen kuullut kehuja Kaurilan Saunan käsintehdystä suolasaippuasta. Kehujen mukaan sillä kun on pessyt kainalot, on kainaloiden ihon bakteeritaso neutralisoitunut ja jo siten voisi olla helpompi päästä ikävistä kainalohajuista eroon. Olen Kaurilan Saunan suolasaippuoita ostanut parina vuotena Tuomaan markkinoilta lahjaksi ystävilleni ja tutuilleni, mutta jostain syystä en vielä kertaakaan ole ostanut sitä itselleni. Ihan viimeistään (toivottavasti kuitenkin jo aiemmin) Tuomaan markkinoilta ostan sitä itsellenikin. <3

Auta ihmistä hädässä! Mistä alumiiniton deodorantti? Onko sinulla kokemusta alumiinittomista deodoranteista? Kärsitkö reilusta hikoilusta ja oletko löytänyt siihen ratkaisun? Osaatko vinkata hyvän deodorantin, joka täyttäisi (ehkä turhankin kovat) vaatimukseni?

14 kommenttia “Haussa alumiiniton deodorantti!

 1. Kokeilin pari vuotta sitten Avonin alumiinitonta dödöä, eikä se kyllä toiminut minulla ollenkaan. Uskollisesti käytin sitä muutaman kuukauden, mutta sitten jouti roskiin kun hien haju oli lähes päivittäinen. Nyt löysin netistä useammankin alumiinittoman dödön testituloksen, jospa itekin kokeilen uudelleen. Erisan oli saanut aika hyvät arvostelut ja sitä luulisi löytyvän ihan tavallisistakin kaupoista. Ehkä luontaistuotteesta löytyisi tuollaista voidemaistakin? Itselläni nuo normirollonit (alumiiniset) toimii niin hyvin, että on kynnys lähteä kokeilemaan jotakin muuta. Mutta hirvittää se alumiini…

  1. No sehän tässä onkin hirvittävintä, että mulla antiperspirantit on käytössä osoittautuneet tosi hyviksi, kun estävät vielä hikoiluakin. Kesän aikana, kun on joutunut olemaan ilman, niin jo on kainaloissa märät läntit. En mä mielelläni vaihtaisi pois antiperspiranteista, mutta jos sillä voi olla vaikutusta omaan hyvinvointiin, niin kai se on pakko. :/

 2. Mullahan ei mikään alumiiniton pidä paitsi silloin, jos istun paikallani. 😀 Ongelma on enemmän se, että alkavat haisemaan mun kainalossa ihan kamalan tunkkaisen hajuisilta heti jos vähänkin hikoilen. Mutta moni tuttu kehuu Adidaksen Adipurea nimenomaan sitä roll`on -versiota. Sen pitäisi imeä hikeä, vaikka ei sisälläkään alumiinia, siinä on joku muu joka tekee sen.

  1. Mullakin antiperspirantit on olleet ainoita, jotka ovat ovat olleet tehokkaita. Huonoina kausina, jopa niiden kanssa on voinut tulla hajuja. Yleensä onneksi ei. Tota Adidaksen Adipurea mun on varmaan ensimmäisesi kokeiltava, ainakin tuotekuvauksen mukaan voisi olla toimiva. Tai ainakin sellainen, jonka kanssa voisi jotenkin elää. 😀

 3. Olen kokeillut varmaan neljää eri alumiinitonta dödöä. Kaikki olleet roll-oneita. Kaikki olivat pettymyksiä ?Siirryin takaisin normi dödöihin. Rahaakin paloi näihin purnukoihin kiitettävästi. Ainakin dermosilin, weledan, madaran ja erisanin totesin tehottomiksi. Ehkäpä tuon suolasaippuan kanssa voisi toimiakin.

  1. Voi ei! Olenhan toki kuullut, ettei alumiinittomat dödöt ole antiperspirantteihin verrattavissa, mutta nyt alkaa ihan oikeasti pelottaa, että löydänköhän tehokasta dödöä lainkaan. Olen myös kuullut, että deodoranteille pitää antaa ehkä aika pitkäkin aika, että keho tottuu niihin, mutta onhan se vaivaannuttavaa, jos kainalot haisevat jatkuvasti. Minua häiritsee myös märät kainalot vaikka eivät haisisikaan.

 4. Minulla on juuri kokeilussa We love the planet – deodorantti, ja se vaikuttaa aika hyvältä. Dödö on voidemainen, imeytyy nopeasti. Ei alumiinia, mutta hinta on mielestäni turhan korkea. Ekologinen se kaikin puolin olisi.

  1. Olisikohan ollut juuri tuo We Love The Planet -voidedödö, josta olen kuullut kehuja. Miten se sulla on toiminut? Hinta on kipurajan kieppeillä, mutta mitenköhän riittoisa tuollainen voidemainen deo on?

 5. Itselle lähes kaikki dödöt aiheuttaa kutiavaa ihottumaa kainaloihin. Ainut toimiva on mulla ollut Forever Livingin dödö (Aloe Ever-Shield Deodorant), 10€ maksaa ja kestää pitkään! Tätä olen käyttänyt jo useamman vuoden enkä ihan heti muuhun vaihda 🙂 Ei sisällä alumiinisuoloja. Suosittelen testaamaan.

  1. Kiitos Laura vinkistä! Laitan tämän korvan taakse, menisi meinaan vielä kipurajan alle hintakin. 🙂

 6. We love the planet saa minultakin suositukset. On riittoisaa, tarvitsee sipaista vain pieni määrä kerralla. Pitää tuoksut pois ja kainalot kuivina, vaihdoin tähän Rexonan maximum- stickistä.

  1. Pitäisiköhän sitä sitten satsata siihen, kun kerran useampi suosittelee? Täytyy pitää silmät auki messuilla, jos vaikka tulisi vastaan tätä tai jotain muita hyviä tuotteita ja messutarjouksia. 🙂

 7. Mulla ollut dermosilin alumiiniton stick. Ällöttää ajatus roll-on-dödöstä, niin vaihtoehtoja ei ole kovinkaan montaa.
  Dermon stick on älyttömän riittoisia, menee melkein 6kk yhdelllä.
  Ekat pari kk oli alumiinittomalla aina hurjaa, mutta nyt tottunut jo.
  Plussaa Dermon hinnasta, edullinen, muistaakseni noin 6€.

  Toinen kokemus on Vichyn stickistä. Tuntui ihan perusdödöltä (käytin ennen rexonan tai doven perusstickejä€ ja toimii hyvin. Ostan tätä ehdottomasti lisää kun nykyinen Dermo ja kaappiin varuiksi ostetut Vichyt loppuvat. En tiedä mitä hintaluokkaa Suomessa on, vissiin noin 20€?

  1. Kiitos vinkeistä! Menee varmaan oma aikansa, että kainalot tottuu siihen ettei käytä enää antiperspirantteja. Se on vissiin vaan hyväksyttävä. 😉 Stickejä en itse halua käyttää, niiden levitys voi pahimmassa kipuvaiheessa olla varsin tuskallista. Sillä ajattelinkin, jos löytyisi suihke tai koostumukseltaan pehmeä voide. Roll-onit menee vielä jotenkin hyvinä kausina, koen jotenkin saavani niistä helpommin irti kuin stickeistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *