Sokeriton omena-kaurapaistos

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni omena-kaurapaistosta tuossa muutama viikko sitten. Ohje ja inspiraatio tulivat vastaan Heidi Kinnusen Wellness in a nutshell -blogissa. Tämä versio omena-kaurapaistoksesta on jopa sokeriton, joten sitä voinee syödä paremmalla omallatunnolla – olettaen ettei sitten vaikkapa vuoraa koko annosta ihanalla vaniljakastikkeella tai jollain muulla.

Omena-kaurapaistos
(4-6 annosta)

4 omenaa
1 tl kanelia
2 keskikokoista banaania
2,5 dl kaurahiutaleita
1-2 rkl öljyä, voita tai margariinia
(ripaus suolaa)

Pilko omenat sopiviksi kuutioiksi (your choice).
Ripottele päälle kaneli ja kääntele sekaisin.
Muussaa banaanit haarukalla,
sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja valitsemasi rasva.
Tarkista koostumus: Kauramössön tulee olla riittävän paksua, 
jotta kuoresta tulee rapea. Lisää tarvittaessa vielä ropsaus kaurahiutaleita.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 min.
Jos haluat pinnasta rapeamman, pidä viimeiset 5 -10 min kiertoilmalla.

Käytin vuoan voitelussa ja rasvana kauramössössä oliiviöljyä. Toisella kertaa laitoin kaurahiutaleitakin hieman enemmän eli kolme desiä ja mielestäni se oli hieman parempi kuin ohjeen mukainen määrä. Oli aivan ihanaa vaniljakastikkeen kanssa. Joskus voisi kokeilla myös jäätelöä kaveriksi.

Nappaa tästä resepti mukaasi, jos sokeriton herkku houkuttelee!

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *