Tukholmassa

Terveiset Tukholmasta! Piipahdimme ystäväni Sadun kanssa risteilyllä naapurimaassamme. Siitä on muistini mukaan jo viisi vuotta, kun olen viimeksi Tukholmassa käynyt. Risteilimme Viking Linen Mariellalla ja pieni irtiotto kotiympyröistä teki hyvää. Rakastan Tukholmaa ja mielelläni kävisin siellä useammin. En tiedä mistä johtuu, mutta joka kerta sinne mennessä tuntuu kuin olisi tullut kotiin.

Kokonaisuudessa maissaoloaika Tukholmassa on noin 5,5 tuntia. Se kuitenkin siirtymineen kutistuu noin neljään tuntiin. Siinä ajassa ei kovin paljon ehdi ja niinpä emme kovin monessa kaupassa ehtineet vierailla. Kävimme Åhlénsin Muji-osastolla, Wayne’s Coffeessa, Urban Outfittersissä, Sephorassa, Starbucksissa (noutokahvit vain), Designtorgetissa ja lopuksi vielä toistamiseen Åhlénsissa laukkuosastolla. Uupumaan jäi vierailu Lagerhousessa ja varmaan jossain muuallakin vielä. Ostoksista ja Designtorgetista on tulossa omat erilliset postauksensa.

Menomatka laivalla meni hyvin ja samoin paluunmatkalla aina Maarianhaminaan asti. Sitten pistikin luonto sen verran tuulta kehiin, että yö vietettiin hytissä voiden pahoin. Kiitos Sadun pahoinvointilääkkeiden, sain loppuyöstä muutaman tunnin nukuttuakin.

Paluumatkan pahoinvoinnista huolimatta reissu oli mukava ja rauhallinen vaikka Tukholmassa saikin laittaa töppöstä toisen eteen aika reippaalla tahdilla. Olisi ehkä pitänyt kuitenkin ottaa vaikka Viking Linelta jonkinlainen hotellimatkapaketti, jolla olisi esimerkiksi yhden yön yöpymisellä saanut toisen päivän lisää aikaa. Vuonna 2009 olimme juuri tällaisella Viking Linen hotellipakettimatkalla ja taisimme peräti kaksi tai kolme yötä yöpyä Kung Carl -hotellissa. Silloin tuntui, että ehti tehdä asioita ja nauttia kaupungista. Ja nytkin kyseisen hotellin sijainti olisi ollut täydellinen, kun ensisijaisesti himoitsemamme kaupat sijaitsivat Biblioteksgatanilla ja Birger Jarlsgatanilla. Eikä ole hotellilta mahdoton matka Sergels torgille ja viereiselle Drottninggatanin kauppakadullekaan.

No mutta, nyt on aika taas palata arkeen ja Tukholma jää muistoihin ja tuleviin haaveisiin. Mukavaa alkavaa viikkoa teille!

Irina / White & Fresh - -

6 kommenttia “Tukholmassa

  1. Oli ihana käydä reissussa sun kanssa ❤️ Onneksi pahoinvointilääkkeet lopulta auttoivat!

    1. Kiitos ihanasta reissusta ja niistä lääkkeistä! 😉

  2. Oi ihana Tukholma! Meikäläisen edellisestä Tukholman visiitistä on aivan liian pitkä aika. Onneksi lähdetään siskoni kanssa parin viikon päästä Tallinnaan viikonlopuksi, pääsee edes vähän reissun päälle 🙂

    1. Tallinnaan haluaisin myös käymään! Pikaisesti piipahdin siellä viimeksi keväällä 2015.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *