Pyykkietikka – huumaavan tuoksuista pyykkiä!

IMG_8144.jpg

IMG_8145.jpg

IMG_8148.jpg

Taidettiin olla vielä viime vuoden puolella, kun netistä tuli bongattua juttuja pyykkietikasta. Kun jo muutenkin oli tiedossa etikan kyky toimia hajujen poisviejänä vaatteista ja pesukoneesta, niin innostuin tästä huuhteluaineen tilalla käytettävästä tuoksuetikasta. Itsehän en ole vuosiin käyttänyt huuhteluainetta, edes liinavaatepyykissä. Tätähän voisi kokeilla, ajattelin. Tuntui, että kovin helposti ei pyykkietikkaa saa käsiinsä ellei sitten tahdo nettikaupoista ostaa. Ja niistäkin taisi olla monesta paikkaa juuri silloin lopussa kasvaneen suosion myötä. Pyykkietikan hankkiminen jäi siis merkinnäksi muistikirjan ostoslistaan.

Vajaa kuukausi sitten silmiini osui ilmoitus, että täällä meidän nurkilla, kahvila Kampelassa on saatavilla Le Père Pelletierin pyykkietikoita. Niinpä pistin jalkaani toisen eteen ja kävin hakemassa itselleni pullollisen pyykkietikkaa. Valitsin tuoksuksi Ambren, se tuntui tarpeeksi neutraalilta. Olin kuullut kehuja muun muassa teenlehden tuoksuisesta etikasta, mutta sitä ei ollut hyllyssä. Mutta siis aivan mielettömän ihanaa, että näitä pyykkietikoita saa meidän ihanasta merenrantakahvila Kampelasta. Mikäs siinä nautiskella kahvit aurinkoisella terassilla ja lähteä sitten kotiin hyväntuoksuisiin pyykkipuuhiin!

Ensimmäisella kerralla, kun käytin pyykkietikkaa, oli tuoksu aika vahva laitettuani pyykit kuivumaan. Tai siltä se ainakin tuntuu, liekö syynä tottumattomuus… nyt meinaan en juurikaan enää reagoi etikan tuoksuun vaan vasta pyykkien kuivuttua siihen ihanaan puhtaaseen ja raikkaaseen tuoksuun, joka niihin jää. Ehdottomasti jää käyttöön pyykkietikka tässä taloudessa. Uusia tuoksuja toki voisi jossain vaiheessa tämän ensimmäisen pullon loputtua kokeilla. 

Onko teillä kokemuksia ja ajatuksia pyykkietikasta?

6 kommenttia “Pyykkietikka – huumaavan tuoksuista pyykkiä!

  1. Itiksessä, vanhalla puolella on pieni Deco Corner -putiikki Kauneusstudio Pinkin yhteydessä. Se myy pyykkietikkaa ja kaikkea muutakin pientä ihanaa! Kannattaa käydä kurkkaamassa! Tuoksuttelin itse joka ikistä tuoksua etikoista, mutta mikään ei osunut omaan tarkkaan ja osittain herkkään nenään niin paljoa, että olisin ostanut. Pitäis kyllä kokeilla, sillä mä käytän kyllä huuhteluainetta varsinkin pyyhkeissä ja petivaatteissa. Tarkasta nenästä kertoo sekin, että olen käyttänyt samaa huuhteluainetta viimeiset 20 vuotta! 🙂

    1. Heidi: Täytyykin käydä joskus, kiitos vinkistä. 🙂 Herkkänenäisen kannattaa varmaan kokeilla jotain mahdollisimman neutraalia tuoksua pyykkietikassa. Itse en koe, että tuo mun tuoksuni olisi liian voimakas pyykin kuivuttua, joten voisin esimerkiksi antaa sulle parin annoksen verran kokeiltavaksi tuota, jos vaikka treffattaisiin tässä jossain vaiheessa.

  2. Aikoinaan kestovaippapyykissä käytin ihan tavallista väkiviinaetikkaa ja muutamaa tippaa eteeristä öljyä (lempparini oli appelsiini) huuhteluainelokerossa. Toimi, ja veikkaan aika paljon halvemmaksi kuin kauniissa pullossa myyty erikoisetikka.

    1. Heli: Ehdottomasti noinkin voi toimia, jos ei halua ostaa valmiina. 🙂

  3. Sooda, etikka sun muut on tuttuja. En tosin erikseen hanki pyykkietikkaa kun ihan tavallinen etikka toimii.

    1. NelliL: Varmasti toimii tavallinenkin etikka, nää valmiit on tarkoitettu laiskemmille ja tuoksuja etsiville, veikkaan? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *