Terassin pensasaidanteen viimeistely – oksien leikkaus

Lidlissä oli viime viikolla myynnissä tosi edullisia oksasaksia, joten ostin sellaiset. Ei ne ihan Fiskarsin tasoa ole, mutta toimivat silti, varsinkin nyt kun suurin osa leikkaamisesta on jo suoritettu. 

oksien_leikkaus_whiteandfresh_7482.jpg

oksien_leikkaus_whiteandfresh_7475.jpg

oksien_leikkaus_whiteandfresh_7478.jpg

Vaikka jo teinkin keväthuollon terassini marja-aroniapensaalle niin pensaissa oli vielä kosolti kuolleita oksia. Turha niitä siellä on roikottaa, kun ei niistä enää mihinkään ole, joten pistinpä ne leikaten. Nyt olen tosi tyytyväinen, kun tiedän tehneeni kunnon huollon pensaalle. Eihän se toki yhtä rehevä nyt ole kuin aiempina vuosina, mutta antaa se enemmän näkösuojaa kuin talvella. Sen lisäksi lehdethän tuosta vielä hieman kasvavat ja jonkin verran niitä puhkeaa lisääkin.

oksien_leikkaus_whiteandfresh_7321.jpg

oksien_leikkaus_whiteandfresh_7480.jpg

Pensaan alaosa kaipaisi mielestäni lisää multaa, sillä paikka paikoin pensaan juuret kurkistelevat. Laitoinkin isännöitsijälle viestiä, jos he millään viitsisivät multakuorman minulle toimittaa. Sen jälkeen olisi pensasaidanne täydellinen. 

Hieman harmittaa, kun ympärillä olevat naapurit eivät hoida omia pensaitaan ja naapurinkin pensas on aika karun näköinen kuolleine lehtikerroksineen ja kadulta heiteltyine roskineen. Eihän se toki minun asiani ole, mutta aina välillä terassilla seisoskellessa osuu silmä naapurin puolelle. Eikä kaikki ole piha- ja puutarhaihmisiä, en minäkään ole aina ollut. Eikä aina huvitakaan, mutta jotenkin vaan koen sen niin, että jos haluaa asua asunnossa, johon kuuluu terassi/piha kasvillisuuden kera niin sitä soisi edes hieman hoitavan.

No, valitus sikseen. Nyt nautitaan omasta hoidetusta terassista ja alkavasta kesästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *