Luetut kirjat – huhtikuu 2017

Nyt ollaan siinä vaiheessa huhtikuuta, että tähän kuukauteen mahtuvat luetut kirjat ovat plakkarissa. Seuraavan luettavana olevan kirjan takakansi sulkeutuu vasta ensi kuun puolella. Huhtikuun saldoksi tuli neljä kirjaa ja lisäksi kaksi äänikirjaa.

hevosten_laakso_jean_m_untinen_auel.jpg

mammutin_metsastajat_jean_m_untinen_auel

Kuun alkuosa kului Maan lapset -sarjan kakkos- ja kolmososien parissa. Jäin tähän Jean M. Untinen-Auelin kirjasarjaan kiinni kuin naulittu. Jokaisessa osassa on ollut omat hyvät juttunsa enkä ole ihan varma, mikä kirjoista on ollut paras tähän mennessä. Luolakarhun klaani oli ehkä kokonaisuudessaan hyvä, sillä se oli kokonaan ihan uutta juttua. Hevosten laakson parhaat puolet antoivat odottaa reilusti yli puolen välin ja Mammutin metsästäjissä tarina alkoi heti alusta asti kuljettaa mielenkiintoisesti mukanaan. Silti jokainen kirja on ihan kokonaan ollut oleellista tarinan osalta vaikka välillä onkin turhauttanut lukea sivutolkulla yksityiskohtaisia kuvauksia erilaisten työkalujen valmistuksesta. Niin vaan kuitenkin jokainen tähän mennessä lukemani kirjansarjan osa on ollut koukuttava. Ja on muuten herännyt myös kiinnostus aikojen alun asioihin ja historiaankin… ihan eri tavalla kuin koulussa historian tunneilla. Vahva suositus siis tälle kirjasarjalle. 🙂

kerro_minulle_jotain_hyvaa_jojo_moyes.jp

Voi Jojo Moyes, minkä teit! Tykkäsin aivan hurjasti Moyesin ensimmäisestä romaanista Ole niin kiltti, älä rakasta häntä, mutta tämä Kerro minulle jotain hyvää oli rakkautta ensimmäisistä kappaleista alkaen. Louisa Clarke ryhtyy onnettomuudessa halvaantuneen Willin avustajaksi eikä mikään oikeastaan ole sen jälkeen enää ennallaan. Itken harvoin, mutta tämä kirja ei säästänyt kyyneleiltä. Suosittelen lukemaan! 

oikeenlaista_kemiaa_lisa_jewell.jpg

Nappasin alkuvuodesta antikvariaatista pari Lisa Jewellin kirjaa, kun niitä minulle suositeltiin. Tämä Oikeenlaista kemiaa on aika perinteistä chicklitiä, ja vaikka halusinkin tietää yksityiskohtaisesti tarinan lopun ja siksi lukea sen kannesta kanteen, en ihan saanut sellaista syvää yhteyttä tähän kirjaan. Lukukokemus ei kuitenkaan ollut huono, ja aion lukea varmasti lisääkin Jewelliä. 

Perinteisten kirjojen lisäksi kuuntelin kaksi äänikirjaa. Kokeilin Storytel.fi:tä kuukauden ajan ja valikoin ensin jo lukulistallani olevan Marko Lönnqvistin kirjoittaman ja rikostoimittaja Jarkko Sipilän toimittaman Elämäni Gangsterina. Kirja kertoo Lönnqvistin elämästä aina lapsuudesta aikuisuuteen, elämästä moottoripyöräjengi MC Cannonballin jäsenenä sekä siitä, miten kaikki päättyi. Kirja oli mielenkiintoinen vaikka välillä (usein?) tulikin ällisteltyä ja pudisteltua päätään kirjassa oleville jutuille. Lönnqvist ei selkeästi ole mikään tyhmä jätkä, mutta kyllä vaan jäin miettimään, miksi kukaan haluaa elää elämäänsä noin. Mutta kukin tyylillään, kai. 🙂

Toiseksi äänikirjaksi valitsin Cheekin eli Jare Tiihosen elämänkerran JHT – Musta lammas, jonka on kirjoittanut Mikko Aaltonen. Kirja oli pitkä, kuuntelutunteja yli 15. Jaren elämässä lähdettiin myös liikkeelle aivan lapsuudesta, matkattiin aina vuoteen 2016 asti ja seurattiin hänen uransa etenemistä askel askeleelta. Kirjan kautta pääsi jonkin verran sisään myös siihen, millainen ajatusmaailma Jarella on, ja miten hän suhtautuu itseensä Jarena ja millainen on hänen Cheek-minä. Kirjassa oli myös välisoittoja eli kappaleita, joissa asioista kertoi joku muu; veli, äiti, ystävä, kollega yms. Täytyy sanoa, että aika kunnioitettava tekemisen meininki tällä Lahdesta lähteneellä ja Suomen räp-skenen kärkeen taistelleella nuorella miehellä on. 

Löytyikö näiden kirjojen joukosta tuttuja ja luettuja, mielenkiintoisia lukemattomia tai onko mielessäsi jokin kirja, joka minun ehdottomasti kannattaisi lukea? 🙂

Irina / White & Fresh - -

6 kommenttia “Luetut kirjat – huhtikuu 2017

 1. Kivoja nämä luettujen kirjojen listat ja kommentit omasta lukukokemuksesta! Voi kun itselläkin olisi enemmän aikaa lukea. Nyt menossa Anja Kaurasen Lemmikkikaupan tytöt ja se vaikuttaa hyvältä ja on erittäin hyvin kirjoitettu!<br />
  <br />
  Eämäkerta muuten kirjoitetaan ilman n-kirjainta (ei siis elämänkerta). 🙂

  1. Maria: Kiitos korjauksesta elämäkerta-sanan osalta ja kirjavinkistä. En ole aiemmin Anja Snellmanin kirjoja lukenut, mutta Lemmikkikaupan tytöt vaikuttaa mielenkiintoiselta. Omituiselta, mutta silti kiinnostavalta, ja on se näemmä ainakin netistä tutkittuani kirvoittanut kehujakin monilta lukijoilta. Täytyypä pitää silmät auki, jos tulee jossain kohtaa vastaan. 🙂

 2. Voi, Maan Lapset! ❤️ Suorastaan ahmin tuon kirjasarjan kun sen äidiltäni lainaan aikoinaan sain. Nyt olen jo miettinyt uusintakierrosta, sen verran teki minuun vaikutuksen.<br />
  Sinuhe egyptiläinen on minun ehdotukseni kirjasta joka ehdottomasti kannattaa lukea, jos vielä et ole lukenut.

  1. Joanna: Yritin aloittaa Sinuhe egyptiläistä joskus vuosituhannan alussa, mutta ehkäpä lukuharrastukseni oli jo hiipumassa enkä ikinä päässyt alkua pidemmälle. Laitetaanpa Sinuhe nyt sitten lukulistalle, ja katsotaan, josko sen saisi jossain vaiheessa näin uusin silmin luettua. Ainakin voisi yrittää! 🙂

 3. Sä olet lukenut innokkaasti, mahtavaa! Mä olen yrittänyt viimeiset kolme viikkoa aloittaa yhtä kirjaa, mikä tuntuu tosi mielenkiintoiselta, mutta en ole vain pystynyt. Ei ole tullut sellaista rauhallista hetkeä, että olisin pystynyt alkaa keskittymään siihen.

  1. JonnaH.: Mä olen niin onnellinen, kun saan taas luettua! &hearts; Kunpa sullakin tulisi se joku sopiva rauhallinen hetki, että pääsisit taas kirjan pariin. Tiedän, kuinka kaipaat lukemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *