Jokatalvinen taistelu leuan aknea vastaan

Alkuvuodesta se on muistini mukaan melkein koko tämän vuosikymmenen ajan tapahtunut. Leuka täyttyy kipeistä ja tulehtuneista finneistä. Hormonifinneiksi ne olen tituleerannut, mutta en ole tähän päivään mennessä vielä keksinyt, miksi aina tähän aikaan vuodesta. Loppukevään, kesän ja syksyn ajan leuka ja kasvojeni iho muutoin ovat varsin hyvässä kunnossa ja vain harvakseltaan (kerran kuussa) leukaan pläjähtää joku yksittäinen finni. 

Pari kertaa olen kokeillut tulehtuneeseen leukaani lääkevoiteita, mutta huonoin tuloksin. Olen saanut käyttämistäni lääkevoiteista (bentsoyyliperoksidi) allergisen reaktion ja hoito on loppunut siihen. Tällä kertaa en siis ole aiemmasta oppineena lääkevoiteisiin koskenut vaikka olisinkin kaivannut tujumpaa hoitoa leukaani, joka on tällä kertaa ollut tosi pahana. Leuassa on ollut aiempaa enemmän ihon sisäisiä isoja paukamia, jotka eivät ole välttämättä ollenkaan muuttuneet niin sanotusti ulkoiseksi eikä siten epäpuhtaus ole päässyt ihon läpi ulos.

Olen kokeillut vaikka ja mitä hoitoa tällä kertaa: sinkkivoidetta, Himalajan kristallisuolasaippuaa, tiheää leuan saippuointia ja entsyymikuorintaa ja jopa pihkasalvaa. Kunnes pari viikkoa sitten yhtäkkiä huomasin, että leuka on rauhoittunut. Tuosta noin vain. Siinä sitten jouduin miettimään, mikä toiminnastani oli tuottanut tulosta. Ajattelin, että sen täytyy olla leukaan aamuin illoin hieromani suolasaippua ja sen jälkeen levittämäni sinkkivoide, kunnes tajusin…

whiteandfresh_elivo_4919.jpg

whiteandfresh_akne_leuassa_.jpg

Olin tosiaan pari viikkoa aiemmin ottanut käyttöön testiin saamani Elivon Ihoravinteen. En ollut edes tarkemmin tutkinut paketin tuoteselostetta, mutta nyt piti ottaa paketti käteen ja lukea seloste. Ja voi miten pölhö olo tulikaan, kun tuoteselosteen mukaan Ihoravinne on avuksi juuri finneihin ja epäpuhtauksille. Että sillä tavalla, sano. 😀 Tämä selittikin ihon parempaa kuntoa, sillä kuuri oli puolivälissä. Tässä vaiheessa siis sopi odottaakin jotain tapahtuvaksi, jos mitään olisi ylipäätään tapahtumassa. Nyt leuan tienoilla on vain yksi sisäinen pahkura, joka sekin saattaa olla ihan vain kuukautiskierron aikaansaamaa. 

Elivo Ihoravinne (40 kaps)

Elivo Ihoravinne on ravitsemuksellinen apu ihon epäpuhtauksiin.

Kapselit tasapainottavat ja tervehdyttävät rasvoittuvaa ja sekaihoa puhdistamalla ihoa sisältäpäin.

Vaikuttavana aineena on Praventin®️ – peptidiyhdiste, vahva maitoproteiini, joka sisältää runsaasti laktoferriiniä. Tämä luonnon oma antibiootti mm. hillitsee haitallisten, tulehduksia aiheuttavien mikrobien kasvua iholla. 

Kapselit eivät kuivata ihoa vaan säilyttävät ihon normaalin pH-tasapainon. 

Oma ihoni on juuri sellainen, että vaikka se on epäpuhdas, niin se myös kuivuu tosi helposti. Niinpä monet mekaaniset hoitotoimenpiteet (sinkki, pihka) saavat ihon niin kuivaksi, että sen jälkeen truutataan rasvaa päivätolkulla iholle ennen kuin voi taas jatkaa hoitoa. Ihoravinteen käyttämisen aikana leuan iho ei ole juurikaan kuivunut, joten pisteet siitä. Jippijaijee, tämä tuote oli iholleni ja tilanteeseeni juuri sopiva! Yleensä en ole kovin helposti ravintolisistä apuja saanut. Ehdottomasti siis harkitsen toisen kuurin syömistä heti perään tai ainakin hankin tätä siinä vaiheessa, kun epäpuhtaus-hyökkäys iskee uudelleen. 🙂 

whiteandfresh_elivo_4921.jpg

whiteandfresh_elivo_4922.jpg

Ihoravinteen lisäksi sain testiin Elivon puhdistusvaahdon ja kasvoveden. Puhdistusvaahto sopii normaalille, herkälle ja akneiholle sekä sopii myös meikinpuhdistukseen. Kasvovesikin on normaalille ja herkälle iholle tarkoitettu eikä se kirvele silmiä. Sitä voi siis käyttää silmämeikin puhdistukseen. Sekä puhdistusvaahto että kasvovesi sisältävät panthenolia, aloe veraa ja kosteuttavien ainesosien Lactil®️-erikoisseoksen, joka säilyttää ja ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa. Tuotteet ovat hypotuoksullisia eli ne sopivat useimmille hajusteherkille tai -allergisille. 

Elivosta, heidän tuotteistaan ja raaka-aineistaan löydät lisää tietoa Elivon nettisivuilta.

Puhdistusvaahdon ja kasvoveden olen ottanut vasta hetki sitten käyttöön, joten tarkempaa käyttökokemusta on saatavilla tuotteiden loputtua. Kirjoittelen siis viimeistään silloin kokemuksistani loppuneiden kosmetiikkatuotteiden esittelyn yhteydessä. Toistaiseksi vaikuttaa kuitenkin hyvältä. Ei ole ilmaantunut ihon kuivumista eikä yliherkkyyttä. 

Nyt sitten jään pohtimaan, että mitä tekisi leukaan kertyneille arville… ilman vaurioita kun ei selkeästi ole näistä leuan aknekausista selvinnyt. Onko sinulla edullisia arvenhoitovinkkejä?

 

Ihoravinne, puhdistusvaahto ja kasvovesi saatu testiin

6 kommenttia “Jokatalvinen taistelu leuan aknea vastaan

  1. Hyvä, että on löytynyt apuja. Minä luulen, että kuivuus on syynä siihen miksi se iho kiusaa tähän aikaan vuodesta. Vaihtelevat lämpötilat ja kuiva huoneilma. Monestihan epäpuhtaudet johtuvat ihan vain ihon kuivuudesta -tämä on pitänyt itse oppia kantapään kautta ja nykyään finnikautena otan tehokäyttöön kaikki kosteuttavat tuotteet.

    1. Pia: Herkkäihoisena joutuu kyllä pitämään huolta ihon kosteutuksesta. Ja epäpuhdasta ihoa pitääkin kosteuttaa, jotta iho ei itse yritä itseään kosteuttaa. Mulla ei leuka olekaan kuivunut tänä talvena muulloin kuin silloin, kun yritin noita finnejä hoitaa. Nyt onneksi tuo Ihoravinne vissiin teki tehtävänsä ja samalla ihoa kuivattamatta. Ehdottomasti menee kokeiluun myös ensi vuonna aknen puhjettua. 🙂

  2. Ella Bache:n Creme intex2 voide kannattaa kokeilla tulehtuneisiin punoittaviin finninäppyihin. Yhdessäyössä jo auttaa, biikonyöt niin parantaa. Mieheni mukana meille tullutta kosmetiikkaa.<br />
    <br />
    googlaa,esim. karkkipäivä Sannin kirjoitukset samasta töhnäcremestä.

  3. Hei, oletko kuullut/ovatko otsonoidut ihotuotteet tuttuja sinulle? Käy ihmeessä lukemassa niistä netistä! Todella toimii ja lukuisia artikkeleita voit lukea netistä ihmisistä ketkä ovat saaneet avun akneen ym iho ongelmiin mm.otsonoidusta oliiviöljystä. Esim Ida iholla blogista!

    1. L: Olen kuullut otsonoiduista öljyistä. Ostin äidilleni joululahjaksi otsonoitua auringonkukkaöljyä. Pitääkin tutkia, mikä otsonoiduista öljyistä voisi olla avuksi leualle. Kiitos vinkistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *