Kanaa tomaatti-pinaattikastikkeessa

Nyt on tarjolla helppo ja terveellinen arkiruokaresepti! Olen itse todella huono kokeilemaan uusia juttuja, siitäkin huolimatta, että kaipaan kovasti omiin arkiruokiini vaihtelua. Olen kuitenkin päättänyt hieman aiempaa enemmän rohkaistua uusien reseptien kokeiluun. Fitfarmin Facebook-sivulla törmäsin tähän melkein kieleni mennessään vieneeseen ruokaan: kanaan tomaatti-pinaattikastikkeessa. Äärimmäisen maukasta (ja mausteistakin, jos haluaa), mutta ei mitään epäterveellistä. Valmistuskin on simppeli, noin puoli tuntia meni itselläni.

whiteandfresh4734.jpg

Mausteinen kanakastike pinaatti-tomaattikastikkeessa 

400 g broilerin ohuita fileepihvejä
Tilkka kookosöljyä
Reilu pala inkivääriä
Valkosipulia 1-3 kynttä
1-2 chilipalkoa
1 iso sipuli
1 purkki tomaattimurskaa
Pussillinen tuorepinaattia
Suolaa, currya, kurkumaa, chilijauhetta
Halutessasi lisää myös tuoretta korianteria

Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä pari minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä, anna valua siivilässä ja silppua sen jälkeen pieneksi.

Kuumenna tilkka kookosöljyä pannulla ja lisää raastettu inkivääri, hienonnettu valkosipuli ja chili. Kuulota hetki ja lisää joukkoon silputtu sipuli. Anna paistua n. 5-10 minuuttia kevyesti sekoitellen kunnes sipuli on saanut kunnolla väriä. Lisää tomaattimurska, suikaloidut kanat sekä pinaatti. Mausta. Anna muhia miedolla lämmöllä n. 10-15 minuuttia, voit lisätä sekaan hieman vettä jos kastike keittyy liikaa kasaan. Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera.

Lähde: Fitfarm

Tämä kastike on siis laadultaan mausteinen, joten tein omaan versiooni muutoksia, sillä en kovin mausteista ruokaa mieli syödä. Jätin pois chilipalot, chilijauheen ja valkosipulin. Inkivääristä tulee omaan makuuni tarpeeksi mausteisuutta. En myöskään lisännyt korianteria. Silti tuli aivan jumalaisen hyvää, ehkä paras arkiruoka aikoihin, mitä olen syönyt. 🙂 Lisäksi paistoin broilerit erikseen ennen kuin lisäksin ne tomaattimurskan ja pinaatin kanssa pannulle. 

Irina / White & Fresh - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *