Luetut kirjat 2016

Lapsena luin paljon kirjoja, viikossa ahmin useita. Jossain vaiheessa kohti aikuisikää mennessä lukeminen vain jäi. En tiedä, onko aikuisena elämä olevinaan jotenkin hektisempää (no tokihan se oikeasti on, mutta…) vai onko syynä loppujen lopuksi vain vuosien myötä lisääntynyt tietokoneen ja netin käyttö. Veikkaan jälkimmäistä suuremmaksi syyksi. Aikuisiällä muistan näin nopeasti mietittynä lukeneeni Sidney Sheldonin romaaneja, Tuntemattoman sotilaan, Deborah Spungenin Nancyn, kaikki Harry Potterit ja pari osaa Himoshoppaaja-sarjasta. Useamman vuoden ajan olen halunnut lukea enemmän, mutten ole kuitenkaan saanut aikaiseksi. Viime vuoden loppupuoliskolla kuitenkin tartuin härkää sarvista ja aloin lukea. Olin jo kesällä lukenut Marie Kondon Spark Joy -kirjan ja huomasin, miten mukavaa olikaan uppoutua johonkin muuhun kuin someen tai tv-sarjoihin. Lokakuussa tosiaan päätin aloittaa helpommasta ja otin käteeni seuraavan lukemattoman osan Himoshoppaajasta. Siitä se sitten lähti. Kuin vanhalta tekijältä. Olin taas koukussa kirjoihin. <3

Yhtä lukuunottamatta alla listatut kirjat olen siis lukenut parissa kuukaudessa. 

Marie Kondo: Spark Joy (luettu kesällä)

Sophie Kinsella: Himoshoppaajan ratkaiseva askel

Lauren Weisberger: VIP ihmisiä

Helen Fielding: Bridget Jones – Mad About The Boy

IMG_4498.jpg

IMG_4495.jpg

IMG_4494.jpg

Töistä bongasin Leena Lehtolaisen Maria Kallio -dekkarisarjan kirjan Ennen lähtöä. Luin sen ja jäin taas dekkarimaailman lumoihin. Sen jälkeen päätin lukea koko Maria Kallio -sarjan alusta alkaen.

Leena Lehtolainen: Ennen lähtöä

Leena Lehtolainen: Ensimmäinen murhani

Leena Lehtolainen: Harmin paikka

IMG_4497.jpg

Lehtolaisen dekkareiden välissä luin muutakin. Tutustuin vihdoin hyllyssäni liki 10 vuotta odottaneeseen Kjell Westön tuotantoon, maistelin hieman elämäntaitokirjallisuutta ja piipahdin velhomaailmassakin.

J.K. Rowling: Harry Potter ja kirottu lapsi

Kjell Westö: Missä kuljimme kerran

Maaret Kallio: Lujasti lempeä

IMG_4496.jpg

Kuvat Instagram-tililtäni

Anna Jansson: Vaitelias jumala

Töistä löysin myös toisen dekkarin, tällä kertaa ruotsalaisen Anna Janssonin kirjoittaman. Saattaisin jopa kuvitella lukevani kirjailijan loput teokset, sillä tyyliltään ovat oletettavasti samanlaisia kuin Lehtolaisen Maria Kalliot – niissä seikkailee örebrolainen poliisi Maria Wern.

Tälle vuodelle olen juuri lopetellut ensimmäisen kirjani, Marian Keyesin Sushia vasta-alkajille. Muutamia kirjoja on odottamassa lukuvuoroaan ja sen lisäksi olen kirjoitellut muistiin joitain kirjoja, joita voisin ehkä jossain vaiheessa lueskella.

Onko sinulla jokin kirja tai kirjoja, joita haluaisit ehdottomasti suositella? Pidän chick lit -kirjallisuudesta ja dekkareista. Lisäksi olen kiinnostunut lukemaan muutakin, riippuen täysin siitä, kuulostaako kirja mielenkiintoiselta. Varsinaisesti fantasiakirjallisuudesta en ole välittänyt, mutta jostain syystä Harry Potterit iskivät lujaa. Harmittaa, kun periaatteessa sarja on päättynyt. Mutta hei, tosiaan jaa minulle kirjavinkkisi! 🙂

Irina / White & Fresh - -

14 kommenttia “Luetut kirjat 2016

 1. Hei, minulla olisi vaikka kuinka paljon kirjavinkkejä sinulle, tule kurkkaamaan niitä täältä <br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://lkotona.blogspot.fi/search/label/kirjat&quot; target="_blank">http://lkotona.blogspot.fi/search/label/kirjat</a><br />
  <br />
  Kaikkea muuta löytyy paitsi dekkareita 🙂 <br />
  <br />
  Lähinpänä dekkaria voisi olla Liane Moriartyn Mustat valkoiset valheet ja Hyvä aviomies. Hyvä kirja on myös Emma Donoghuen Huone. Hyviä kirjoja on niin paljon! Itse luin viime vuonna tasan 80 kirjaa (ja tähän en laske keitto- sisustus jne kirjoja), joten vinkkejä riittää siis blogissani!

  1. Laura: Kiitos! Kävinkin selailemassa pitkät pätkät blogiasi ja keräsin aika monta kirjavinkkiä sieltä listalleni. 🙂

 2. Suosittelen Carl-Johan Vallgrenin Varjopoika -nimistä trilleriä. Se piti lukea melkein yhdeltä istumalta.

  1. Hellu: Kiitos vinkistä! Laitoin Varjopojan nyt omalle listalleni. 🙂

 3. Moikka! Kannattaa ehdottomasti lukea taru sormusten herrasta trilogia! Se on aivan loistavaa kirjallisuutta, maailma vailla vertakuvaa!! Muista hypätä yli intron ja muuta alussa olevat ekstrat, rohkeasti vain suoraan ensimmäiseen kappaleseen! Et tule katumaan! <br />
  <br />
  xx ;o)

  1. Tanja: Kiitos vinkistä! Mulla oli joskus Taru sormusten herrasta -trilogia kirjana, mutta en koskaan saanut luettua sitä ja luovuin siitä. Sittemmin olen katsonut elokuvat, joten ihan näillä näppäimillä en varmaankaan ole kirjaa lukemassa. Toki se alkaa olemaan jo omanlaisensa klassikko, joten kenties siihen vielä tartun, jos tulee vastaan ja päälle vielä sopiva hetki. :)<br />
   <br />
   xx 🙂

 4. Oletko lukenut Jojo Moyesin kirjan Before You? Se oli tosi hyvä, ilmestyi viime vuonna yli elokuvana. Leffaa en ole nähnyt, mutta kirjasta tykkäsin! Myös jatko-osa After You oli hyvä. Luin romaanit itse englanniksi, kieli ei ollut vaikeaa, jos yhtään on englanniksi lukenut :)<br />
  <br />
  Kiitos lukuvinkeistä, niitä olisi kiva lukea jatkossakin. Uuden vuoden lupaukseni on itsellänikin lukea enemmän.

  1. Lottta: Kiitos vinkistä! Mä olen nyt pannut merkille Jojo Moyesin hehkutuksen ja laitoinkin tilaukseen sen ensimmäisen kirjan Ole niin kiltti, älä rakasta häntä. Siitä sitten kenties etenen muihin hänen kirjoihinsa. 🙂 Englanniksi en ihan hirmuisesti ole lukenut, joten en taida ainakaan vielä uskaltaa englanniksi lukea. Ehkä sitten jos ja kun tulee harjoiteltua hieman enemmän. <br />
   <br />
   Pitää myös miettiä, miten jatkossa toisin näitä kirjavinkkejä, tai siis lukemiani kirjoja esille täällä blogissa. Ehkä vaikka parin kuukauden välein tms., kun en tiedä olisiko kerta kuukauteen liian tiheästi. Joka tapauksessa kerta vuoteen on ihan liian harvoin. 😀 Kiva kuitenkin, että kiinnostusta tällaisten postausten lukemiseen riittää! Nyt kun on innostunut lukemaan, niin olisi kiva jakaa siitä ilosta muillekin. 🙂

 5. Jojo Moyes on hyvä, Marian Keyesiltä suosittelen Rachelin loma -kirjaa, Naura Claire naura -kirja myös hauska. <br />
  Sitte dekkareista suosittelen ehottomasti Camilla Läckbergiä ja Kristina Ohlssonia (Ohlssonin eka kirja vähän töks töks, mutta kirja kirjalta paranee!).

  1. Kiitos vinkeistä jepa! Kuules, kaikki sun vinkit pääsi mun listalle. Ei lopu kirjat ihan heti kesken. 😀

 6. Suosittelen lämpimästi Anna Janssonin tuotantoa! Testaa myös kotimaisista dekkaristeista esim. Seppo Jokinen.

  1. MarjoH: Kiitoksia lukuvinkeistä! Anna Janssonin Maria Wern-sarjan olenkin jo laittanut listalle, mutta taitaa tuo Seppo Jokinenkin päästä mukaan. 🙂

 7. Jos et ole lukenut Nälkäpeli-sarjaa (3 osaa), niin ehdottomasti ne kannattaa lukea. Ovat huomattavasti parempia kuin leffat. En itsekään ole mikään fantasia /sci-fin ystävä mutta nämä todella tempaavat mukaansa ensimmäisestä luvusta alkaen. Niin ja jostain syystä löytyvät nuorten kirjojen osastolta esim Akateemisessa.<br />
  <br />
  Luin myös pari vuotta sitten uudestaan koko Luolakarhun klaanin (Jean M Untinen-Auel Maan lapset -sarja) kaikki kuusi osaa. Kertoo siis kivikauden ihmisten elämästä. Huomasin lukevani sitä nyt ihan eri asioihin huomioni kiinnittäen kuin yli 20v sitten jolloin luin ekan kerran ensimmäiset neljä osaa. Tykkäsin edelleen paljon.

  1. AnuN: Kiitos vinkeistä! Olen kuullut paljon kehuttavan Nälkäpeli-sarjaa, mutta kannattaako niitä lukea enää, jos on jo katsonut elokuvat? Juuri nyt alkuvuodesta sain katsottua viimeiset kaksi osaa. Tuon Luolakarhun klaanin / Maan lapset -sarjan laitan muuten lukulistalle, ehdottomasti. Varmaankin aika veikeä lukea noin kauas menneisyyteen ulottuvaa tarinaa vaikka toki fiktiivistä onkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *