Mistä tosi lämpimät talvikengät?

Kenkätietouteni on aika rajoittunutta ja siksi kaipaisinkin teiltä apua. Olen aloittamassa talvikenkien metsästyksen, mutta en tiedä, mitkä olisivat tarpeeksi lämpimät kovillakin pakkasilla. Minullahan siis on jo Uggit eikä niissä jalat palele. Kaipaisin kuitenkin sellaisia talvikenkiä, joissa niskan taittaminen ei olisi ihan niin suuri riski kuin Uggeilla kävellessä ja ulkonäkökin voisi olla kivampi…

talvikenga%CC%88t.jpg

Kuvat: Stockmann, Timberland, Crocs

Uggit minulla siis tosiaan on, niissä ehdoton plussa se, että jalat ei todellakaan palele. Varsinaisesti kauniithan nuo eivät ole, mutta hieman helpottaa, kun niitä on jalassa muillakin eli en ole yksikseni Ugg-kummajainen. 😉

Timberlandin talvikenkiä olen miettinyt, mutta pohdin, aiheuttaako nilkkakorkeus se, että kengät alkavat painaa nilkan takaa kuten itselläni monet nilkkurit. Timberlandit olisivat kyllä citykelpoiset ulkonäöltä ja niissä vaikuttaisi pohjakin olevan pitävä.

Sitten on Crocsit, joiden lämpöisyys ja keveys houkuttelee. Pohjasta en tiedä, onko kumia vai muovia… muovisena voisi olla liukas? Sitten tuo ulkonäköpuoli, onko nämä citykelpoiset vai ei? Kaverini sanoi, että hyvin voisi noilla kaupungilla siistimmissäkin vaatteissa (ei juhlavaatteissa tietenkään) tepastella, mutta itse olen hieman epävarma.

Tässä on oikeastaan kaikki talvikengät, jotka minulla tulee itsellä mieleen. Riekereitä minulle ehdotettiin, mutta niitä pitää käydä katsomassa. Tosin en tiedä (usko?), olisiko ne minun tyyliset ylipäätään. Olisiko teillä siis antaa vinkkejä talvikengistä, jotka olisivat citykelpoiset, pitävät pohjiltaan sekä yhtä lämpimät kuin Uggit? Vai etsinkö olematonta ja mahdotonta? 😉

Irina / White & Fresh - -

19 kommenttia “Mistä tosi lämpimät talvikengät?

 1. Mulla on tosiaan ne Riekerit ja ovat älyttömän lämpimät, sisältä lampaanvillaa plus väittäisin että hyvinkin citykelpoiset! Riekereitä on lukemattomia erilaisia ja ei niistä kaikki kyllä lämpimiä ja citykelpoisia ole, mutta sellaisiakin siis löytyy.

  1. Satu: Pakkohan mun on sitten ainakin vilkaistava niitä Riekereitä! 🙂 Kiitos avusta!

 2. Merrell natalya, kolmatta talvea taitaa nyt olla käytössä minulla ja on hyvät! Niin hyvin istuu ainakin minun jalkaan että piti ostaa kahdessa värissä 😀 Lämpimät, vedenpitävät ja hyvin pysyy pystyssä. Ehkä myös citykelpoiset? 🙂

  1. Anne: Vähän googlettelin noita natalyoita (miten toi taivutetaan 😀 ) eikä noi kyllä pahimmasta päästä suinkaan ole. Jostain videosta katsoin, että karva olisi vain varressa… onko näin vai onko myös kärjessä? Mulla palelee nimenomaan varpaat, jos jokin. Tuommoiset voisi mustat olla ihan ok, ruskeana ei taida olla ihan mun juttu. 🙂 Kiitos vinkistä!

  2. Varressa on vain karvaa, mutta lämmin sisus on ollut silti… Viluvarpaat täälläkin 😮 Sorelit on kans ollu hyviä, niilläkin on nykyään aika kivan näköisiä vaihtoehtoja 🙂

  3. Anne: No voi hitsi… Uggeissa karva on ihan varpaisiin asti ja ne on tosi lämpimät! Mulla oli Sorelin Winter Carnivalit ja tykkäsin niistä kyllä noin periaatteessa, mutta käytännössähän ne on aika painavat askeltaa. Sain niistä tosin myös ihan kamalan rakon akillisjänteen kohdalle, että sekin sitten oli niissä pielessä. Pitää katsoa, olisiko Sorelilla jotain kevyemmän oloista mallia myös. 🙂

 3. Mä rakastan mun Uggeja!! ♥ Niissä ei todellakaan palele jalat! Eikä muuten hikoilekaan! Mites, oletko katsonut Sorelin kenkiä? Niillä on ihan kivannäköisiä.

  1. Heidi: Uggit on lämpöisyydeltään täydelliset! Isoin ongelma niissä kuitenkin on se, että meinaan lentää pärsiilleni niiden kanssa heti, kun lumi on hiemankin tamppaantunutta. Usein olen joutunut kävelemään pientareella, jossa on hieman tuoreempaa lumipintaa, jolloin on enemmän pitoa. <br />
   <br />
   Mulla oli tossa Sorelin Winter Carnivalit, mutta myin ne juuri pois. Olivat lämpöiset kyllä, mutta sain akillisjänteen kohdalle pahan hiertymän niistä ja sen lisäksi ne on aika painavat. Kaipaisin enemmän keveyttä, jotta jaksaa kävelläkin. 🙂

 4. Hei!<br />
  <br />
  Kotimainen Sievi valmistaa laadukkaita ja lämpimiä talvikenkiä ( mm. villainen vuori ), valikoimaa riittää todella laajasti. Lesti on suunniteltu nimenomaan suomalaiselle jalalle. Vanhimmat talvinilkkurini ovat varmaan jo 5 vuotta vanhat ja yhä todella hyvässä kunnossa kaikin puolin. <br />
  Merrel on myös erittäin hyvä, valikoima enemmän urheilu- ja casual-tyyppistä. Vaihdoin itse Haglöfsin vapaa-ajan kengät tähän merkkiin enkä ole katunut 😉 Hinta – laatusuhde todella hyvä.<br />
  <br />
  Hyvää Joulun odotusta sinulle!<br />
  – Katerina –

  1. Katerina: Kiitos avusta! Kävin katsomassa Sievin valikoimaa, ja kengät olivat paljon siistimpiä kuin olin mielessäni ensin kuvitellut. En kuitenkaan varmaan niiden joukosta itselleni kenkiä löydä, mutta tuota Merreliä olen nyt vähän katsonut sillä silmällä. Ei ehkä ihan niin citykelpoisen näköisiä kuin haluaisin, mutta jäin miettimään, että kovimmilla pakkasilla on kai lopulta lämpöisyys ja pito tärkeimmät ominaisuudet. Jos on pakko siistiä saada jalkoihin, niin sitten vaan paksua sukkaa jalkaan ja tavalliset mustat saappaat. Harvinaista se kai on, että kengissä voisi yhdistyä nuo kaikki toivomani ominaisuudet. ;)<br />
   <br />
   Ihanaa joulun odotusta sinullekin!

 5. Moikka! Minulla on ollut noi timberlandit, ihan kivoja kenkiä, mutta; eivät kestä kovia pakkasia. Itselläni pohjat halkesivat suomen kovassa pakkastalvessa. Ollaan yhteyksissä!! 😉

  1. Tanja: Kiva kuulla susta pitkästä aikaa, ja kiva, että jätit kommenttia! 🙂 Oliko sun Timberlandit tosiaan tuollaiset kunnon talvikengät, joissa on karvat ja kaikki? Tosi outoa, että pakkaskeleihin tarkoitetut lämpimät kengät halkeisivat pohjista. :/

 6. Komppaan Satua ja suosittelen myös citykelpoisia Riekerin talvikenkiä, joiden sisävuori-/pohja lampaanvillaa. Sporttisempi vaihtoehto on Merrell Moab Ice Thermo (löytyy mm. Intersportista, XXL:stä ja Halosen kenkäosastolta).

 7. Muista mainitsemistasi ei ole kokemusta paitsi uggeista, jotka on pahaksi jalalle ja liukkaat… Toisaalta, eipä palele varvas! Siirryin pari vuotta sitten Soreleihin. Ovat yhtä lämpimät, ehkä vähän painavammat, mutta vedenpitävät. Mulla on ne sohjokengät, mutta ulkonäöllisesti vähemmänkin haastavia yksilöitä löytyy Sorelin valikoimasta. Suosittelen!

  1. Millis: Uggit on niin lämpimät, että voi kunpa niitä olisi paremmilla pohjilla saatavissa! Sorelit on hieman kyllä painavat, mulla oli Winter Carnivalit, jotka jouduin myymään pois. Sain aikamoisen rakon niistä akillisjänteen kohdalle eli eivät sopineet mun jalkaan. Muutoin ne oli kyllä lämpimät ja oli hyvä kävellä kinoksissa. 🙂

 8. Kaupunkiklassikko talvipakkaseen on Sioux Pampas-kengät (aiemmin myös Camel boots pampas). Saa klassisena vaaleanruskeana tai mustana. Lisäksi kausittain eri värejä. Itsellä edelliset kymmenen vuotta talvipakkasilla eikä palellut. Nyt viime talvena ostin uuden parin. <br />
  Helsingissä myy esim. Kenkä Marski. <br />
  Sioux valmistaa muitakin lämpimiä kenkiä ja saksalaisena merkkinä lesti on hyvä suomalaiselle sekä laatu tarkkaa.

  1. Sioux Pampas: Kiitos vinkistä! Muistankin näiden kenkien olleen jo tosi kauan, taisin joskus nuorempana tällaisista haaveillakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *