Vaatekaappien kevennys

Olen taas hieman karsinut ja järjestellyt vaatekaappien sisältöä. Hurjan paljon poistettavaa ei ollut, sillä olen vuosien mittaan karsinut tarpeen mukaan muutenkin ja edellisin karsinta oli juuri ennen muuttoa syyskuussa. Jonkin verran poistoja tuli kuitenkin, lähinnä kulahtaneita ja aavistuksen rikkoontuneita vaatekappaleita ja sitten sellaisia, jotka eivät tuota iloa. Ehjät menivät kiertoon ja loput menevät sitten lumppukeräykseen H&M:lle. 

whiteandfresh2.jpg

Tässä kaapissa on siis kaikki viikatut vaatteeni, loput ovat tankokaapissa henkareilla. Vaatekaapin sisällä muutin hieman järjestystä; siirsin puseroita ja paitoja eri hyllyille, samoin kotivaatteet. 

whiteandfresh9996.jpg

Ylimpään hyllyyn olen tuommoisen ritiläkorin laittanut ja siinä on treenivaatteet. Sitten on pitkähihaiseet trikoopaidat ja collogepuserot + viikattavat neuleet. Seuraavassa ritiläkorissa on topit. Niiden alapuolella hyllyllä takana pitkät ja lyhyet kesähousut omissa pinoissaan, etualalla t-paidat ja vieressä laatikossa rintsikat.

whiteandfresh9997.jpg

Paitojen alapuolella lokerollisessa Skubb-laatikossa on sukat ja leggingssit. Laatikon takana on yhdessä pinossa farkut ja muut housut ja toisessa pinossa ulkoiluhousut. Toiseksi alimmalla hyllyllä on kotivaatteet; housut, hupparit ja t-paidat. Villasukat on omassa laatikossaan alimmalla hyllyllä. Villasukille koitin löytää parempaa laatikkoa, mutta toistaiseksi on mentävä noilla Ikean Skubb-laatikoilla, joihin alan olla hieman kyllästynyt. Takaraivossa on pidempään muhinut haave uusista vaatekaapin laatikoista.

whiteandfresh.jpg

Työläintä oli tankokaapin läpikäynti, koska joku on ollut vähän holtiton ja päästänyt kaaoksen valloilleen. 😉 Kävin kerrankin kengät läpi kunnolla ja mietin, mitkä tahdon säilyttää. Huimat neljä paria lähti kiertoon ja roskiin eli 20 paria vielä täyttää hyllyjäni. En haluaisi omistaa ehkä ihan noin montaa kenkäparia, mutta toistaiseksi lähes kaikki olen joko käyttänyt tai haluan vielä käyttää. 

whiteandfresh1.jpg

Lopputulos on huomattavasti siistimpi. Olisi kyllä kiva keksiä tuonne tankokaappiin jokin kenkiensäilytysjärjestelmä. Olen joskus kokeillut Skubbin kenkälaatikoita, mutta hylkäsin ne joskus, sillä ei vain ollut mieleinen ratkaisu. Kenkien alkuperäisissä laatikoissa on se hyvä puoli, että tiedän mikä merkki ja malli siellä asustelee, mutta sitten hieman häiritsee kengät, joilla ei ole omaa laatikkoa. Lisäksi olisi kiva saada kaikki kengät yhteen paikkaan näkyville, jolloin mikään pari ei ainakaan näkymättömyyden vuoksi unohtuisi ja jäisi käyttämättä. 

Talvitakit olisi ihana saada jonnekin silmiltä piiloon kesän ajaksi. Olen niitä sujautellut pukupusseihin, mutta mulle riittää, että näen pukupussin, niin jo on talvitakit mielessä. 😀 Varastoon en oikein uskalla niitä viedä, joku ryökäle ne sieltä kumminkin murtautuu hakemaan. Toisaalta tätähän tämä kerrostalo- ja vuokra-asuntoelämä on… epäkäytännöllisiä säilytysratkaisuja ja aika minimaaliset mahdolliset tehdä muutosremppaa. Täytyy vaan yrittää parhaansa olemassa olevilla resursseilla. 🙂

Eteisessä on vielä jokunen pipo ja hanskapari, jotka täytyy jonnekin säilöä nätisti muita vuodenaikoja odottamaan ja sitten pääsenkin kirjojen pariin. Niitä ei ole onneksi tuhottomasti vaan mahtuivat kaikki odottamaan karsintaa makkariin sijoittamaani tikashyllyyn.

12 kommenttia “Vaatekaappien kevennys

 1. Tuli mieleen että sopisikohan Ikean pax-sarjan kenkähylly mitoiltaan tankokaappiin? Sillä voisi ratkaista kenkäongelman. 🙂 Pax-sarjassa on paljon muitakin irto-osia joita voisi yrittää hyödyntää, esim sellainen pystylokerikko (jos on vielä valikoimassa), johon mahtuu naisten kenkäpari per hylly. Toinen vaihtoehto olisi Ikean lokeron mallinen hylly (entinen Expedit, nykyinen Kallax). Pystyyn jos laittaisi sellaisen 40x150cm kokoisen Kallaxin niin siihen saisi kivasti kenkiä esille.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90275844/#/00275848&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90275844/#/00275848</a><br />
  <br />
  Pystyhyllyn viereen voisi laittaa tälläisen neliönmallisen matalamman lokerikkohyllyn:<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50305739/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50305739/</a><br />
  <br />
  Saisit lähes kaikki kengät kauniisti omiin lokeroihin ja jäisi tilaa tankovaatteillekin. 🙂

  1. Miia: Kiitos tuhannesti vinkeistä! Pax-kokoelmasta en löytänyt mitään sellaista, mikä sopisi mun kaappiin ja toisaalta en edes tajunnut, miten niitä saisi mun kaappiin vaikka sopisikin. 😀 Kallax voisi olla vaakatasossa ihan kiva (jos mittojen puolesta sopii), sillä pystysuunnassa taitaa viedä aika paljon tilaa tanko-osuudesta. Täytyy vielä katsoa, jos löytyisi muitakin vaihtoehtoja.

 2. Ahh, miten siistit kaapit! Meillä tarvittais täydellinen siivous ja pieni remppakin tohon vaatekaappiin, se on niin järkky… 🙁 <br />
  <br />
  Ai niin, mä taidan tietää missä ne sun hylkäämät Skubbin kenkälaatikot on… 😉 Just nyt taidan nähdä niistä muutaman tossa eteisessä…

  1. Dara: Mulla pysyy parhaiten järjestyksessä hyllyvaatekaapit. Tankokaappi meinaa kovin helposti muuttua kaaokseksi, lieneekö ongelma juuri tuo kaapin alaosa, johon tulee herkästi vaan tungettua tavaroita ja sitten tietysti myös ylähylly, kun joutuu kaivamaan laatikoista haluamiaan kenkiä eikä jaksa aina pistää takaisin kaikkea tiptop. <br />
   <br />
   Olen kyllä tosi iloinen, että Skubbit löysivät uuden kodin ja että ovat edelleen tarpeen, ja tuottavat iloa! 🙂

 3. Ihanaa järjestelyä! Mä siivosin eilen kanssa pojan kaapin. Ihanaa kun on paikat järjestyksessä! 🙂

  1. Paula: Siitä tulee niin ihana tunne, kun saa kaapit järjestykseen! 🙂

 4. Onpa hyvässä järjestyksessä kaapit, silloin on kyllä vaatteista enemmän iloa!

  1. Sukhimatot: Ihan totta! Vaatteita käyttää mielellään, kun ne on ensinnäkin mieluisia ja toisekseen hyvässä järjestyksessä. 🙂

  1. Jonna: Kiitos vinkistä! Itse ehkä ennemmin tahtoisin jonkunlaisen hyllyn tuonne kaapin sisään lattiatasolle, sillä noista roikkuvista tulee mieleen jotenkin 90-luku. 😉 Ei silti, kyllähän noilla varmasti saisi ongelman ratkaistuksi ja kengät olisivat ainakin poissa lattioilta!

 5. Ihanan siisti vaatekaappi! Itsekin olen yrittänyt päästä samaan, mutta tuntuu että nykyään asuntoihin rakennetaan hirmu vähän säilytystilaa, jolloin kaapit pursuavat tavaraa.. Mistä olet ostanut nuo kätevät lisäkorit vaatekaappiin? Tuollaiset voisivat olla juuri oikea ratkaisu omiin säilytyspulmiini 🙂

  1. Sini: Mulla ei kaappien määrä ole ongelma, aika hyvin karsimisen myötä mahtuu vaatteet yhteen kaappiin ( tankokaappiin). Toivoisin hyllyiltä enemmän leveyttä ja vähemmän syvyyttä. Jos kaksi pinoa on kaapissa, niin taakse jää järkyttävä tila tyhjää. Aivan älytöntä suunnittelua, juuri sellaisen tavaroiden kaappiin sullovan ihmisen painajainen. 😉 Täytyy myös vissiin ottaa mitat tankokaapista ja alkaa toden teolla etsimään kaapin alaosaan jotain hyllyratkaisua. Ei kai se tästä valittamallakaan parane. 😀 Ritilähyllyt on ostettu Lidlistä. Pakkauksessa oli kaksi hyllyä ja hintaa taisi olla 5,99. Niitä tulee aina silloin tällöin Lidliin myyntiin, mutta saattaa moisia saada ostettua jostain muualtakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *